Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
04 lutego 2010 10:36
ale wczesniej nikt nie widzial miejscowosci?
Jezu....w ogóle brak słów. Niestety nie jest to jedyna osoba, tak traktująca zwierzęta. Aż żal pomyśleć co będzie z tym koniem w wieku 4 lat? .... pomyśleć że to dziewczysko ciągle rośnie i tyje... że ten kucyk się jeszcze pod nią nie położył...może i się kładł ale pewnie baty za to dostawał ...  🤔wirek: 🥂

Tak czy siak, po tych atakach zastanowi się co robi.. miejmy nadzieję...
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
04 lutego 2010 10:39
chyba poczuła smrodek wokół siebie  😁
ale i tak coś z tym trzeba zrobić, ona przestanie się pokazywać w necie a swoje nadal będzie robić.
zobaczylam tego zrebaka, brak mi slow... nie wierze, ze nie ma na to papragrafu!
Do TOZu z tym, zeby przynajmniej jakis mudnurowiec zajzal i pouczyl, w tym przypadku mysle ze, by wystarczylo!

(a tak wogole, to czy araby nie sa przypadkiem rasa poznodojzewajaca i nie powinno sie ich zajezdzac w wieku 4-5 lat?)
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
04 lutego 2010 10:48
nie wazne jaka to rasa ale to co sie dzieje kon nie ma nawet 2  lat. Jasne poprostu nie pokaze tego w necie, a swoje dalej bo jest pewna ze wie co robi.  🤬
Pomijając fakty jak ten źrebak wygląda... zdecydowanie nie zdrowo 🙁
Bronze   "Born to chase and flee.."
04 lutego 2010 15:50
Bischa   TAFC Polska :)
04 lutego 2010 16:40
Bronze to już było i nawet mała dyskusja była .
Ja wiem jaka to jest miejscowość i jak sie dziewczyna dokładnie nazywa, lae może jak ktoś będzie chciał to na PW napisze
To napisz mi jej dane na PW.
Wyślę zdjęcia i te dane znajomej weterynarz, ona napisze opinie, że to szkodliwe dla konia działanie i napiszemy do TOZu.
Żal mi strasznie...buuuu
http://www.allegro.pl/item905082675_ladna_cztero_miesieczna_zrebiczka.html

a mi zupelnie nie zal. kon zadbany, moze nie ma za czysto, ale duzo siana, po opise tego co je, jestem zaskoczona bo mi sie nie chce z karmieniem moich koni tak pieprzyc. faktycznie tragedia.
zle moze nie ma, ale 4-miesieczna odsadka?  🤔
no i jeszcze to pseudolonzowanie - no chyba, ze wyszlo tylko do zdjecia
dziewczyny nie róbcie afery gdzie jej nie ma. Koninka wygląda fajnie, właściciel jak na wiejksie warunki naprawdę o nią dba. Nie wiadomo dokładnie dlaczego mała została odsadzona w tak wczesnym wieku, ale w sumie patrząc na jej dietę niczego jej nie brakuje. Warunki jak to na wsi, może nie jest specjalnie czysto, ale koń na jakiegoś hiper brudnego i zaniedbanego nie wygląda. A ta lonża pewnie tylko do wyprowadzania na dwór, tudzież żeby pokazać, ze w ogóle na jakimś sznurku chodzić umie (co prawda ostatnie zdjęcie mogli sobie darować, ale widywałam gorsze ujęcia).
Słuchajcie, a macie zapisane jakieś jej komentarze czy notki, gdzie pisze w jakim wieku zajeżdżała tego źrebaka? Mówię o tej od arabka.  Potrzebuję zbiór jasnych dowodów by to wysłac do TOZU. Jej dane jako takie już mamy, opinia weta tez będzie. Mam też zdjęcia te co ktoś wkleił na poprzedniej stronie. Ale potrzebuję coś więcej...
Słuchajcie, a macie zapisane jakieś jej komentarze czy notki, gdzie pisze w jakim wieku zajeżdżała tego źrebaka? Mówię o tej od arabka. 

Epikea, zacytuję Cię, ale tego jeszcze u "nas" nie zdążyłaś napisać

Re: Gdzie trafiają oo

Postprzez Epikea 04 lut 2010, 00:37
hm po wymianie PW na n-k z wł Pradisa wiem ze urodzil sie on w czerwcu
wiec rocznikowo owszem ma 2 lata
ale datowo dopiero 1,5 roku :/
skoro sa zdjęcia z lipca zeszłego roku to jezdzila 13miesieczne zrebie
a z tego co wiem zajezdzila go w wieku 9miesiecy

Zreszta dokladna date urodzenia mozna poznac dzwoniąc do p. karaszewskiej
takie rzeczy nie są tajne przeciez

😲 😲 😲
Po prostu ręce opadają.. (i wszystko inne też)
Przeczytajcie jej odpowiedzi. Głupota ludzka nie zna granic.
A nie jest wystarczającym dowodem zdjęcie z lata jak na nim jeździ i jego data urodzenia???
Z moim poprzednich kontaktów z organizacjami pokroju TOZ wiem, że im więcej dowodów tym lepiej. Ale data na początrk wystarczy.
Czyli koń sie nazywa Pradis tak? No dobrze, to musze mieć jeszcze dokładną datę jego urodzenia, ale to mogę sobie sam ajutro załatwić dzwoniąc gdzie trzeba - no własnie tylko gdzie? tO jest czysty arab? Bo kto to wymieniana Karaszewska nie wiem 👀
Żeby nie być gołosłowną
to ww hodowcy ogierka Pradis:
http://www.kielnarowa.com/  klikamy "klacze" "pelargonia" "więcej"
i w wykazie potomstwa jest Pradis - rocznik 2008 jak wół

branka tu masz pochodzenie i hodowce Pradisa

http://www.photoblog.pl/hajdi7/archiwum#strona-2      - co on ma z zadem??? czy po prostu tak idzie?
Dzięki za pomoc, bo ja całego wątku nie sledziłam intensywnie i miałam problem znaleśc informacje  :kwiatek: To mam już wszystko, jutro poinformuje TOZ i dam wam znać jeśli zdecydują się coś zrobić 🙂
http://www.photoblog.pl/hajdi7/archiwum#strona-2       - co on ma z zadem??? czy po prostu tak idzie?

chodzi ci o Sybira?? akurat tego konia znam, dlatego właśnie mam obydwie dziewczynki w znajomych na fbl, on zawsze tak wyglądał...  pisałam parę razy privy do obu dziewczynek ale niestety nie docierało więc zaprzestałam, komenty nie były przyjmowane... jak dla mnie sprawa jest niestety przegrana, taka okolica, że wszyscy wsiadają już na 2-latki, ja nie byłam w stanie przemówić nikomu tam do rozumu, dlatego zrezygnowałam z pracy;/
ja zapytam o fote nr 57 - co ma Pradis z zadem??  🤔 🤔 🤔
Śledzicie ten wątek na forum polskiearaby.com?
Tam doszły informacje, że właścicielka Pradisa chce sprzedać konie i kuce z powodów finansowych - arabeska (jej koleżanka) napisała, że dowie się ile mają kosztować kuce.
Ciekawe ile w tym prawdy... :/

Ania
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
05 lutego 2010 08:50
Dla mnie Pradis ma ewidentny niedorozwój mięśni zadu + ogólne niedozywienie (widać żebra). Mogło to byc tez spowodowane jakimś stanem chorobowym, ale ogólne kondycja jest słaba, wątłe umięśnienie.
Mam nadzieję, że Ci ludzie poniosą konsekwencję. Nawiasem mówiąc ta dziewucha chyba owsa nie dawała temu koniowi za młodu, skoro udało jej się zajeździć 13 miesięcznego źrebaka, jeszcze arab - zwierze temperamentne, widać już przed zajeżdżeniem był w słabej kondycji. Przecież normalny zdrowy koń w tym wieku nie dałby na siebie nic posadzić... 🤔wirek:

Wogóle zobaczcie na czwarte zdjęcje od lewej w drugim rzędzie jaki ten koń ma zadeczek, albo wcale go nie ma  🤔
i przypuszczam, że o odrobaczaniu też nic nie słyszała, arabek wyglada jakgdyby trawił własne białko, ludzie sumienia nie mają. Dla mnie ewidentna wina leży po stronie rodzica-ciche przyzwolenie na czynienie zła
Ma niedorozwinięte mięśnie zadu, a w przyszłości czekają go zapewne problemy z kręgosłupem...
to nie bedzie zadziwiajace ani nietypowe, ale tak brzydkiego siodla nie widzialam jeszcze...  😵
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=912478058
Noo, do zielonego konia może by pasowało  🤣 😉
Ło matko. Faktycznie. Ten zielony to sobie mogli darować. 😵
[quote author=Bronze link=topic=190.msg471990#msg471990 date=1265298624]
Żal mi strasznie...buuuu
http://www.allegro.pl/item905082675_ladna_cztero_miesieczna_zrebiczka.html

a mi zupelnie nie zal. kon zadbany, moze nie ma za czysto, ale duzo siana, po opise tego co je, jestem zaskoczona bo mi sie nie chce z karmieniem moich koni tak pieprzyc. faktycznie tragedia.
[/quote]

Jeżeli cały czas stoi tak uwiązana, jak na dwóch pierwszych zdjęciach, to jednak żal...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się