Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...
mając samochód na gaz czasem tankuj także benzynę.
Zwłaszcza, jak jest duży mróz i wiadomo, że się na niej więcej jeździ...
Moje auto umarło dzisiaj jakieś 3 m. od dystrybutora 😀
Ciesz się, że 3 metry... moje zawsze robiło taki numer przy przejezie kolejowym, ok 200m. od stacji 😉
jeśli wychodzisz z domu, a światła są pogaszone,a drzwi wyjściowe otwarte, to zaświeć sobie przynajmniej telefonem,bliskie spotkanie z drzwiami nie jest fajne 😵
Zanim jak głupia będziesz szukać telefonu na pastwisku przekopując śnieg, sprawdź czy ci nie wpadł głęboko do spodni (bo zamiast do kieszeni włożyłaś go prawdopodobnie tam :ke🙂 aż po łydkę i zatrzymał się dopiero przy sztylpach 😵 😂.
ps. pewnie bym tak poszła rozpaczając do domu, gdyby nie to że państwo na spacerze postanowili mi pomóc i do mnie zadzwonić (wcześniej sami ze mną długo szukali, bo po komórkę musieli pójść do domu). Gdy zadzwonili coś zaczęło mi dzwonić w spodniach :emot4:
Zanim zaczniesz coś wycinać to upewnij się czy nie tniesz sobie przy okazji ulubionych spodni 🤔
Kiedy wjdziesz z domu i stwierdzisz, że uciapałaś but, a nie masz chusteczek, to poczekaj z jego czyszczeniem do momentu, kiedy te chusteczki kupisz.
Jeśli jednak czujesz się źle z pochlapanym wodą z kałuży butem i postanowisz odpakować tampon, żeby go wyczyścić (swoją drogą daje bardzo dobry efekt 😉 ), to niezwłocznie wyrzuć zużyty tampon do kosza, a nie chowaj go w małej kieszonce torebki.
Ja schowałam. Później wyjechałam na wakacje i do tej samej kieszonki wrzuciłam klucz od pokoju hotelowego i parę innych szpargałów. Wracając do domu z masą pierdół w rękach, wygrzebałam klucz, do którego breloka przyczepił się ten nieszczęsny tampon i radośnie sobie dyndał jakby był drugim breloczkiem. Ni cholery nie mogłam go jedną ręką odczepić, więc bardzo skrupulatnie starałam się zasłonić drzwi, które otwierałam 😵
Świat jest mały, a nasza zdolność przewidywania ograniczona...
Choćby nie wiem jak się o to prosiły ich wystudiowane pozy i poziom ogólny, nie komentuj po pijaku fotek obcych lansiar na n-k i nie pozwalaj na korzystanie w tym celu ze swego konta rozbawionym znajomym... Szybko zapomnisz o sprawie, a tu nagle posypią się internetowe pogróżki i zacznie się poważny strach o pozostawianie samochodu na wsi/pod stajnią 👀
Tak, nauczyłam się, że kariera na portalach społ. bywa traktowana śmiertelnie poważnie, a wirtualna cnota zaciekle broniona...
jak czujecie po powrocie ze stajni, że macie całkowicie zamrożone dolne kończyny to... ych właściwie jak ich nie czujecie, to nie siedźcie jeszcze 2 godziny w tych samych grubaśnych skarpetkach czekając aż krążenie się znów uruchomi, bo może się okazać, że macie rozwalony fragment stopy, czego nie czuć ze względu na owe zamarznięcie 😵
przypomnialo mi sie jeszcze ze swiat.
Jesli masz naroznik z komora do chowania poscieli, ktora sie podnosi i wydaje ci sie, ze "ta choinka jakos tak blisko" i trudno sie otwiera komore, to po schowaniu poscieli NAPRAWDE przesun choinke. Potluczone szklo ze scisnietych bombek ciezko sie sprzata.
jakos nie pomyslalam o tym, bo bylam w domu z mama a z mama jak to z mama - rzeczy nog dostaja 😂 zaklinala sie, ze to nie ona przesunela te choinke, ale jakos choinki ani nic innego nie przemieszcza sie kiedy mieszkam sama 😉 😁
zanim sobie psikniecie w twarz wodą w aerozolu, zdejmijcie okulary....
Z dzisiaj - będąc zaspana zanim wrzucisz jogurt do torebki sprawdź czy ma wieczko, bo możesz się ostro zdziwić otwierając ją później 😵
Całe szczęście w jogurcie były tylko rękawiczki i kalendarz. Okazało się, że wczoraj mój bratanek chciał jogurt, jednak po jego otwarciu zmienił zdanie no i moja mama odłożyła go do lodówki.
Hmmm...
rozmawiajac z kimkolwiek ZAWSZE opytymistycznie zalozcie, ze ten ktos NA PEWNO wie wiecej od was.
dzis niezlej siary bym narobila 🙄 ledwie wybrnelam 😡
Ooopowiedz, niech się historia nie zmarnuje 🙂
jezeli zezłości Was laptop do tego stopnia że w myśl zasady "wykręć mu skrzydełka niech cierpi" postanowicie zrobic mu twardy reset i wyjąc baterię wyjmijcie tez kabel od zasilacza
bo inaczej baterie sobie mozna wyciągać do upadłego a komp i tak się nie zresetuje 😂
Zawsze nazywajcie z sensem swoje pliki (zwłaszcza w pracy) i umieszczajcie je w logicznie posegregowanych folderach. Przejęłam komputer kolegi z pracy (bo on wyleciał waśnie) w celu zrobienia porządku i odnajduję bardzo ważne pliki o nazwie `untitled23` w folderze `Nowy Folder 7` 😵
To jawny sabotaż - szyfrowanie plików 😲
Najgorsze, że ja sama sobie tak szyfruję, że nie mogę znaleźć niczego nigdy i nawet nie wiem, co wpisać w wyszukiwarkę 🤣
Z dzisiaj - będąc zaspana zanim wrzucisz jogurt do torebki sprawdź czy ma wieczko, bo możesz się ostro zdziwić otwierając ją później 😵
Całe szczęście w jogurcie były tylko rękawiczki i kalendarz. Okazało się, że wczoraj mój bratanek chciał jogurt, jednak po jego otwarciu zmienił zdanie no i moja mama odłożyła go do lodówki.
na tej samej zasadzie - zanim wrzucicie paczkę paluszków do torebki, sprawdźcie, czy nikt z żarłocznych domowników się do niej nie dobrał i nie położył paczki tak, żeby to zatuszować
[quote author=wł. Felix-Huston, forever felicis! link=topic=11182.msg462831#msg462831 date=1264772396]
Ooopowiedz, niech się historia nie zmarnuje 🙂
[/quote]
Mialam dzis spotkanie z "klientem" do mojego projektu na zaliczenie. Generalnie chodzi o to, ze mamy przygotowac kampanie PRowska dla jednego z departamentow na uczelni.
poszlam na spotkanie z panem z international recruitment. zadawalam pytania i w pewnym momencie zapytalam, czy analizy rynku opieraja tez o PESTLE, po czym... zaczelam panu tlumaczyc co to jest ten nieszczesny PESTLE 😡 😡 😡 😡 😡 😡
pan powiedzial, ze moge przestac tlumaczyc bo ma masters z marketingu 😵 😵 😵 na szczescie udalo mi sie jakos z tego powykrecac, mowiac ze chodzilo mi o to, na ktore konkretnie czynniki klada najwiekszy nacisk, dlatego je wymienilam, wiec wybrnelam, ale chwilowo narobilam sobie niezlej siary i troche sie zestresowalam 🙄
teraz juz sie moge smiac, bo klienta ostatecznie mam 😀
Kaprioleczka, myślę, że Pan po prostu uzna, że jesteś dobrze przygotowana i nastawiona na rzeczową rozmowę z klientem 🙂
Dla posiadaczy kuchenki elektrycznej:
Jeśli masz wątpliwości co do prędkości stygnięcia płyty, to dla własnego bezpieczeństwa poczekaj dłużej - aż lampka ostrzegawcza zgaśnie. To że płyta nie jest nagrzana na maksa nie znaczy jeszcze, że nie oparzy dłoni sprawdzającej jej temperaturę 😉
Pilnuj kawy z mlekiem, kiedy podgrzewasz ją w mikrofalówce. W sumie wystarczy jej niespełna minuta do nagrzania - więcej może skutkować upaćkanie wnętrza mikrofalówki. To samo dotyczy mleka i parówek/kiełbasek, chociaż te ostatnie fajnie wybuchają 😁
Owsianka przypala się szybciej, niż myślisz.
Jeżeli jedziecie w delegacje jednym samochodem ze współpracownikami i macie takie same torby na laptopy to zabierając z auta komputer sprawdźcie czy zabieracie właściwy. Mina po próbie odpalenia laptopa - bezcenna 😀
Przy wykupieniu usługi obniżony do 7%VAT obowiązuje także na zakupione materiały yuhu 😅
Zanim kompletnie się załamiecie swoją wagą 80 kg sprawdźcie, czy wyzerowałyście licznik zanim na nią weszłyście... 😂
Nie przystępujcie do rozmowy z głupcem: najpierw zniży was do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. 🙇
Wsiadając na konia np ze schodków, trzymaj zawsze wodze... 😵
(Dziś pewien Gagatek zauważył coś ciekawego po drugiej stronie placu i po prostu sobie poszedł, zostawiając mnie ze... szpagatem. ;] )
ZAWSZE trzymaj wodze wsiadajac na konia
jeśli BARDZO musicie powiedzieć koleżance, jak bardzo ktoś Was wnerwia bo jest bucem to upewnijcie się najpierw, że nie stoi za Waszymi plecami. Oj.
zanim komus odpiszesz - upewnij sie 3 razy (albo wiecej) czy na pewno napisal to, co widzisz.
mozna sie zdziwic 😎
Nie bierz się za robienie schabowych, kiedy masz katar. A jeśli już musisz zrobić schabowe przy katarze, to sprawdź smakowo, czy to co wygląda na tartą bułkę nie jest przypadkiem granulowanym czosnkiem. Smażony czosnek jest ekstremalnie gorzki.