Ja się wczoraj trochę zmartwiłam. Wyprowadziłam na chwilę Jaśka na zewnątrz, dosłownie 5 minut, a on zaczął się trząść 😲 A było zaledwie -8 stopni 🙄 Pierwszy raz coś takiego się zdarzyło. Kurde, nie wiem co robić... Chyba jutro wyjdę z nim na trochę dłużej na zewnątrz i dobrze się przypatrzę. Jak sytuacja się powtórzy, to chyba będzie trzeba zainwestować w jakąś derkę na padok...
Myślicie, że któraś z tych by wystarczyła? derka 1
Kurde, to niedobrze... A tą drugą ktoś ma? Moja koleżanka ją kupiła, jest naprawdę fajnie wykonana, tylko gruba. Ubrała klacz w te pierwsze mrozy, ok. -5 w stajni i się kobyła spociła. Ale chyba by się sprawdziła na padok powyżej -10? Ehhhh, niedobrze, niedobrze 🙄
Kurde, to niedobrze... A tą drugą ktoś ma? Moja koleżanka ją kupiła, jest naprawdę fajnie wykonana, tylko gruba. Ubrała klacz w te pierwsze mrozy, ok. -5 w stajni i się kobyła spociła. Ale chyba by się sprawdziła na padok powyżej -10? Ehhhh, niedobrze, niedobrze 🙄
czy ktos mi moze powiedzieć ile przeciętna derka ma długośc/szerokości - chodzi mi o wymiar od grzbietu do dolnej jej krawędzi czy mogę zwrócić derkę tak po prostu bo ona mi sie nie podoba bo jest np za krótka
To ja pokażę kosmiczny materiał derki Bucas. Spód lekko włochaty, jak widać na fotce, a wierzch poliestrowaty, śliski. Na razie nie wypróbuję jej właściwości, bo koń kontuzjowany ma ferie zimowe. Tyle mojego, że se chociaż fotkę wstawię. 😉
A mój kuń urwał jeden z pasków między nogami, tzn. karabińczyk złamał 😤 Musze mu to wymienić, na razie wiążę na supeł. Skąd się bierze takie karabińczyki, małe i płaskie?
m0niSka, Tattiniego kup, dobrze radzę. Derka nie do zaciorania, cena też sympatyczna, a Yorki nie sprawdzone jednak są jeszcze.
Ja mam yorka i to na razie jedyna drka, ktora sie nam nie podarła i jeszcze przeżyła wyciąganie mojego konia spod lodu - więc naprawdę mega plus dla tej firmy!
A właśnie, mogę się podzielić z Wami opinią o polarówkach Yorka. Jak kupowałam to się obawiałam bo ten polar wydaje się cienki i taki no... kiepski. Ale tanie były i ładne to wzięłam. 😎 I tak po roku intensywnego użytkowania dera ciągle jak nowa! Żadnych przetarć, dziur czy przebarwień. Polecam bo stosunek ceny do jakości jest znakomity 😉
w moim wypadku to jest zimówka yorka z wypełnieniem. materiał nylon 1200D czyli to jest mega rip stop (dwa razy tyle co eskadrona rip stopy). Taka w granatowo niebieską kratkę.
Ja jestem zwolenniczką zasady "zapłać więcej i kup coś porządnego" i dłuuugo sceptycznie podchodziłam to firmy York. W końcu się przekonałam i to jest jedna z niewielu firm, które mnie jeszcze nie zawiodły 😅
Dlatego jutro odbieram moją derkę zimową 300g brązową w kratkę 😍
No więc kosmiczna derka Bucas wygląda całkiem normalnie. Zastanawiam się jak Lostak zapina w niej swoje napakowane (sterydami :hihi🙂 smoki, skoro dla mojego jest ciasnawa w klacie?
Są granatowe i czarne. Z pasami i bez pasów. I fotka wąskiej klatki.
Koń niby kontuzjowany, ale gdybym go zestresowała czymś na maksa to też by się spocił, nie? I mogłabym sprawdzić jak derka suszy. 😜 🤔wirek:
Czy ktos z Was widzial gdzies w sklepach np. derke : polarowa, granatowa, z bialo-zielona lamowka? Mam taka no name, ale jest strasznie sfatygowana juz, a kolor bardzo mi sie podoba i szukam identycznej
Deborah- zgadzam się. Jest brzydko skrojona. Jest stosunkowo wąska w klatce, nie ma szwu na grzbiecie i leży jak worek.Jeśli na mojego jest ciasna w szyi, to na koniach z grubszą szyją całą derkę trzeba pewno przesunąć do przody, by otwór na szyję wypadł bardziej z przodu- tam gdzie szyja węższa. Do tego materiał nie jest milusi jak polar. Ja wierzę, że tak jak pisały dziewczyny DZIAŁA i to jest jej atutem. Nie wygląd. Wyglądem nie powala. 🙂