Derki

to nie o to Amigo chodzi  🙄

tutaj jest rozmiarówka http://www.horseware.com/rugsizing.asp
te derki nie mają rozmiaru '4', więc albo chodzi o M albo o 4'0'' czyli jakies 75-80cm

albo właśnie to jest z innej firmy... albo z żadnej
Ponia   Szefowa forever.
20 stycznia 2010 21:11
Jarpol'ki w świetle dziennym 😉
na zdjęciach moja  koleżanka 😉
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
20 stycznia 2010 21:16
Ponia kolor świetny 😜 a leżą wprost idealnie 😍

Ja się wczoraj trochę zmartwiłam. Wyprowadziłam na chwilę Jaśka na zewnątrz, dosłownie 5 minut, a on zaczął się trząść 😲 A było zaledwie -8 stopni 🙄 Pierwszy raz coś takiego się zdarzyło.  Kurde, nie wiem co robić... Chyba jutro wyjdę z nim na trochę dłużej na zewnątrz i dobrze się przypatrzę. Jak sytuacja się powtórzy, to chyba będzie trzeba zainwestować w jakąś derkę na padok...

Myślicie, że któraś z tych by wystarczyła?
derka 1

derka 2
tej piwerwszej nie beirz. Totalna porażka. Po roku oddałam za darmo, bo nikt by za to grosza nie dał.
zgadzam sie z Agą. Nadal leży w mojej szafie, bo nie wiem co z tym g..wnem zrobić.
20 stycznia 2010 21:29
Kurde, to niedobrze... A tą drugą ktoś ma?
Moja koleżanka ją kupiła, jest naprawdę fajnie wykonana, tylko gruba. Ubrała klacz w te pierwsze mrozy, ok. -5 w stajni i się kobyła spociła. Ale chyba by się sprawdziła na padok powyżej -10? Ehhhh, niedobrze, niedobrze 🙄
Kurde, to niedobrze... A tą drugą ktoś ma?
Moja koleżanka ją kupiła, jest naprawdę fajnie wykonana, tylko gruba. Ubrała klacz w te pierwsze mrozy, ok. -5 w stajni i się kobyła spociła. Ale chyba by się sprawdziła na padok powyżej -10? Ehhhh, niedobrze, niedobrze 🙄

ale napisz coś, koń golony?? duże ma futro??
20 stycznia 2010 22:01
Koń nie golony, 17 letni folblut. Sierść ma, hmm... średnią.
Tu chyba niezbyt widać:
czy ktos mi moze powiedzieć
ile przeciętna derka ma długośc/szerokości - chodzi mi o wymiar od grzbietu do dolnej jej krawędzi
czy mogę zwrócić derkę tak po prostu bo ona mi sie nie podoba bo jest np za krótka

nie wspomnę już ze w ogóle jest za mała

20 stycznia 2010 22:15
dzięki wielkie, będę myśleć i kombinować :kwiatek: :kwiatek:
777 "czy ktos mi moze powiedzieć ile przeciętna derka ma długośc/szerokości - chodzi mi o wymiar od grzbietu do dolnej jej krawędzi"

Każdy rozmiar i każda firma ma inną długość..sprecyzuj pytanie.

"czy mogę zwrócić derkę tak po prostu bo ona mi sie nie podoba bo jest np za krótka"

Zależy z jakiego żródła kupiłaś?
To ja pokażę kosmiczny materiał derki Bucas. Spód lekko włochaty, jak widać na fotce, a wierzch poliestrowaty, śliski.
Na razie nie wypróbuję jej właściwości, bo koń kontuzjowany ma ferie zimowe. Tyle mojego, że se chociaż fotkę wstawię.  😉

tunrida, jestem ciekawa fot całości, poczekam 🙂
Obfocić go mogę bez problemu nawet jutro, tyle, że jeszcze przez dłuższy czas nie wypróbuję jej kosmicznego działania. I to mnie boli.  🙁

A mój kuń urwał jeden z pasków między nogami, tzn. karabińczyk złamał  😤 Musze mu to wymienić, na razie wiążę na supeł. Skąd się bierze takie karabińczyki, małe i płaskie?

Dzionka w grene mają różne karabińczyki.
m0niSka, Tattiniego kup, dobrze radzę. Derka nie do zaciorania, cena też sympatyczna, a Yorki nie sprawdzone jednak są jeszcze.

Ja mam yorka i to na razie jedyna drka, ktora sie nam nie podarła i jeszcze przeżyła wyciąganie mojego konia spod lodu - więc naprawdę mega plus dla tej firmy!
kotbury, Ooooo! Która yorka? Polarówka?
A właśnie, mogę się podzielić z Wami opinią o polarówkach Yorka. Jak kupowałam to się obawiałam bo ten polar wydaje się cienki i taki no... kiepski. Ale tanie były i ładne to wzięłam. 😎 I tak po roku intensywnego użytkowania dera ciągle jak nowa! Żadnych przetarć, dziur czy przebarwień. Polecam bo stosunek ceny do jakości jest znakomity 😉
kotbury, Ooooo! Która yorka? Polarówka?

w moim wypadku to jest zimówka yorka z wypełnieniem. materiał nylon 1200D czyli to jest mega rip stop (dwa razy tyle co eskadrona rip stopy). Taka w granatowo niebieską kratkę.
a to nasza kurteczka na padok  🥂

Ja też mam Yorka, brązowego z wypełnieniem 300g i uważam że jest SUPER!!! Idealnie leży, wygodna i trwała. Koń zadowolony a ja tym bardziej  😅
korsik i co zdecydowlas sie?
Ja jestem zwolenniczką zasady "zapłać więcej i kup coś porządnego" i dłuuugo sceptycznie podchodziłam to firmy York. W końcu się przekonałam i to jest jedna z niewielu firm, które mnie jeszcze nie zawiodły 😅

Dlatego jutro odbieram moją derkę zimową 300g brązową w kratkę 😍
Czy ma ktoś zdjęcie derki polarowej York w romby czerwono-czarne?
No więc kosmiczna derka Bucas wygląda całkiem normalnie. Zastanawiam się jak Lostak zapina w niej swoje napakowane (sterydami  :hihi🙂 smoki, skoro dla mojego jest ciasnawa w klacie?

Są granatowe i czarne. Z pasami i bez pasów.
I fotka wąskiej klatki.

Koń niby kontuzjowany, ale gdybym go zestresowała czymś na maksa to też by się spocił, nie? I mogłabym sprawdzić jak derka suszy.  😜  🤔wirek:
Szyszka   szczesliwa studentka HOPALu:)
21 stycznia 2010 18:25
Czy ktos z Was widzial gdzies w sklepach np. derke : polarowa, granatowa, z bialo-zielona lamowka? Mam taka no name, ale jest strasznie sfatygowana juz, a kolor bardzo mi sie podoba i szukam identycznej
deborah   koń by się uśmiał...
21 stycznia 2010 18:32
tunrida, powiem tylko że jak na tak drogą derkę brzydko skrojona jest
ale wierze w jej magiczne własciwości i marze żeby kiedyś takie szyć 🙂
Deborah- zgadzam się. Jest brzydko skrojona. Jest stosunkowo wąska w klatce, nie ma szwu na grzbiecie i leży jak worek.Jeśli na mojego jest ciasna w szyi, to na koniach z grubszą szyją całą derkę trzeba pewno przesunąć do przody, by otwór na szyję wypadł bardziej z przodu- tam gdzie szyja węższa.
Do tego materiał nie jest milusi jak polar. Ja wierzę, że tak jak pisały dziewczyny DZIAŁA i to jest jej atutem. Nie wygląd. Wyglądem nie powala.  🙂
deborah   koń by się uśmiał...
21 stycznia 2010 19:01
tunrida, jak zdobędę ten materiał uszyje idealnie leżące 😉

polonez, idealnie na nim leży!

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się