siodło ujeżdżeniowe

Dzwoniłam do Equishopu mają na sprzedaż ( pytałam o rozm 17) Prestige Doge używany mniej niż rok ( ok 4tys), hipposa nowego używany 3 mies (3900), i Venus ale nie pytałam o cene. siodła które podałam w są w stanie bardzo dobrym albo idealnym.
sayyu nie wiem gdzie ty się dodzwoniłaś ale ja znimi romawiałam i nie mają żadnego doga za 4 tys i na dodatek Pani która odebrała telefon w godzinach popołudniowych stwierdziła ,że to nie pora na telefony i mnie zryp... 😲
Bardzo nie miła obsługa!
Oj... Nie miała... rzeczywiście, mi bez żadnego problemu udzieliła odpowiedzi.Pytałam o siodła używane i podała mi właśnie te... Ja dzwoniłam pod numer: 032 2000556 ( na stronie z dopiskiem siodła)
mi powiedzieli że skontaktują się jutro, bo Pan od siodeł właśnie gdzieś z nimi wędruje i jutro się odezwie. zobaczymy
yga   srają muszki, będzie wiosna.
15 stycznia 2010 09:38
kieffer wien
Może się ktoś ze mną podzielić opinią?
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
15 stycznia 2010 10:12
KIEFFER WIEN DL
czy ten model ma wysokie klocki kolanowe?
yga   srają muszki, będzie wiosna.
15 stycznia 2010 10:24

Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
15 stycznia 2010 20:51
jaki według kieffera to rozstaw łeku
"Saddle tree: Standard"  👀
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
16 stycznia 2010 17:23
podbijam bo dla mnie wazne :kwiatek:
ushia   It's a kind o'magic
16 stycznia 2010 17:50
zadzwon do ihaha i zapytaj - maja a stanie bodajze ulle to powinni wiedziec 😉
Czy istnieje jakas ujezdzeniowka, ktora nie jest bardzo/super/extra gleboka z wielkimi poduchami ??
Powoli rozgladam sie za ujezdzeniowka a obawiam sie, ze w takim zabudowanym siodle zrobie sobie krzywde. Od dawna jezdze tylko we wlasciwie plasciutkich skokowkach CC i nawet skokowka z wieksza poduszka juz mi "zawadza".
??
ja nie lubię sideł trzymających i bardzo pomagających
mam kieffera lech dl, poduszki małe i średnio głębokie siedzisko 😉
Klami Passiery! Jakby coś zapraszam na jazdę testową w moim. Ja się zakochałam w nich 🙂
Klami zdecydowanie Passier, raczej niewiele pomaga 😉 Mam Passiera GG i na dopasowanym do konia siedzi się bardzo przyjemnie. Za to nie powiedziałabym, że Kieffer Lech ma małe poduszki. W porównaniu z Passierem GG wypada bardzo trzymająco moim zdaniem.
Polecam Eqipy,ostatnio sama przesiadłam się z dość "płytkiej" skokówki i jestem bardzo zadowolona 🙂
Korsik, Mo B, clay, dzieki za info.

Lena, chetnie skorzystam. 😉 Tylko jaki masz rozstaw leku?? Wejdzie na Paczka ?

Tak myslalam, ze najbardziej to bym chyba chciala jakiegos Prestiga. Z tej racji, ze najlatwiej pozniej o wszelkie modyfikacje leku itp. Tylko, ze z tego co widze to Prestige ma same takie glebooooookie.
Ja uważam ze wiekszosc prestigów nie jest głęboka - w porownaniu np do kiefferów-  lusitano kur czy nawet kieffer, euroridingi tez sa głębsze, stubben excalibur był dośc płaski
Klami, przerzucasz sie na pingwiniarstwo? 😁
A takie techniczne pytanie. Jesli normalny popreg 130 z jednostronna guma to jaki ujezdzeniowy ??

Gozya, nigdy !!
Stwierdzilam tylko, ze mozna sie czasami popingwinic, nigdy nie zaszkodzi. A, ze Paczunio sie ruuuuuuusza no i teraz jakis czas bedzie czerwone swiatlo na skoki to czemu sie nie podresiazyc?? Moze nawet gdzies pokazac ??
Tylko musze znalezc pasujace na niego nietrzymajace siodlo w dobrej cenie..... nie wiem czy to sie uda.

kujka   new better life mode: on
17 stycznia 2010 19:56
Klami, to zalezy od paskow w danym siodle
moj w jednym mial 70, w obecnym moglby miec 50 i byloby dobrze (teraz mamy 60 i jest na styk)
Klami, to ja sie juz nie moge doczekac 😀iabeł:

(pw)
Klami a czemu nie trzymające?? Ja gdyby nie mój lekko ortopedyczny Kieffer to chyba bym nie dała rady po skókówce płaskiej wsiąść w ujeżdżeniówkę. I do dzisiaj mi się dobrze jeździ. Wolę jak mi coś pomaga podczas ujeżdżeniowej pracy. A ze na C to ja się nie wybieram to jak najbardziej mi pasuje 🙂

A widzę że coraz więcej osób ma natchnienie na pingwiniarstwo 😀 Gosia ostatnio ode mnie systematycznie siodło pożycza. I stwierdziła o dziwo ze nawet wygodne 😀

Ja mam popręg 130 i ujeżdżeniowy z gumami z 2 stron 65.
aga, nietrzymajace, bo sie przyzwyczailam do bardzo plaskich i nawet jak wsiadam w troszeczke glebsza skokowke to dostaje nerwicy.

Jeszcze pytanie ile mi z tego pingwinienia wyjdzie.... czy nie bedzie tak, ze zanim znajde sobie siodlo to wrocimy do skakania.
aga, nietrzymajace, bo sie przyzwyczailam do bardzo plaskich i nawet jak wsiadam w troszeczke glebsza skokowke to dostaje nerwicy.

najpierw spróbuj. Ja też głębokich skoków nie lubię. A skakać w tym?? Horror. Ale ujeżdżenie to inna bajka. Zwłaszcza na początku.

Nie mówię ze tam musi być. Ale spróbuj. Bo ja w "płaskiej" ujeżdżeniówce bym zginęła na początku.
aga, to musze sprobowac.
Tylko tez zapamietalam, ze wczesniej jak sie pytalam jakie siodlo dla mnie to ktos mi radzil, ze w usadzajacym "zrobie sobie krzywde" po skokowkach CC.
Jak będziesz chciała to możesz wziąć moje i zobaczyć sobie parę razy🙂 Tyle że Tybinka jest prawie dobra na Jankę, więc dla Ciebie będzie zdecydowanie za długa :P

Najlepiej jakbyś sobie na testy później coś sprawiła zeby sobie spróbować.
Tybinka prawie na Janke?? Toz to mi tylko fragment stopy bedzie zza siodla wystawal...  😉
Klami, myślę, że będzie Ci odpowiadać ujeżdżeniówka Agi, trochę się w niej najeździłam, trzyma, owszem, ale dla skoczka to na pewno jest pozytywne trzymanie.
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
17 stycznia 2010 20:46
Czy mogłabym was prosić o opinie na temat siodła Daw Mag Sylwester, wady i zalety , dla jakiego jeźdźca jest przeznaczone, jakie macie odczucia z jazdy w tym siodle?
Czy mogłabym was prosić o opinie na temat siodła Daw Mag Sylwester, wady i zalety , dla jakiego jeźdźca jest przeznaczone, jakie macie odczucia z jazdy w tym siodle?

dokładam się do pytania
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się