siodło ujeżdżeniowe
Dzwoniłam do Equishopu mają na sprzedaż ( pytałam o rozm 17) Prestige Doge używany mniej niż rok ( ok 4tys), hipposa nowego używany 3 mies (3900), i Venus ale nie pytałam o cene. siodła które podałam w są w stanie bardzo dobrym albo idealnym.
sayyu nie wiem gdzie ty się dodzwoniłaś ale ja znimi romawiałam i nie mają żadnego doga za 4 tys i na dodatek Pani która odebrała telefon w godzinach popołudniowych stwierdziła ,że to nie pora na telefony i mnie zryp... 😲
Bardzo nie miła obsługa!
Oj... Nie miała... rzeczywiście, mi bez żadnego problemu udzieliła odpowiedzi.Pytałam o siodła używane i podała mi właśnie te... Ja dzwoniłam pod numer: 032 2000556 ( na stronie z dopiskiem siodła)
mi powiedzieli że skontaktują się jutro, bo Pan od siodeł właśnie gdzieś z nimi wędruje i jutro się odezwie. zobaczymy
kieffer wien
Może się ktoś ze mną podzielić opinią?
KIEFFER WIEN DL
czy ten model ma wysokie klocki kolanowe?
jaki według kieffera to rozstaw łeku
"Saddle tree: Standard" 👀
podbijam bo dla mnie wazne :kwiatek:
zadzwon do ihaha i zapytaj - maja a stanie bodajze ulle to powinni wiedziec 😉
Czy istnieje jakas ujezdzeniowka, ktora nie jest bardzo/super/extra gleboka z wielkimi poduchami ??
Powoli rozgladam sie za ujezdzeniowka a obawiam sie, ze w takim zabudowanym siodle zrobie sobie krzywde. Od dawna jezdze tylko we wlasciwie plasciutkich skokowkach CC i nawet skokowka z wieksza poduszka juz mi "zawadza".
??
ja nie lubię sideł trzymających i bardzo pomagających
mam kieffera lech dl, poduszki małe i średnio głębokie siedzisko 😉
Klami Passiery! Jakby coś zapraszam na jazdę testową w moim. Ja się zakochałam w nich 🙂
Klami zdecydowanie Passier, raczej niewiele pomaga 😉 Mam Passiera GG i na dopasowanym do konia siedzi się bardzo przyjemnie. Za to nie powiedziałabym, że Kieffer Lech ma małe poduszki. W porównaniu z Passierem GG wypada bardzo trzymająco moim zdaniem.
Polecam Eqipy,ostatnio sama przesiadłam się z dość "płytkiej" skokówki i jestem bardzo zadowolona 🙂
Korsik, Mo B, clay, dzieki za info.
Lena, chetnie skorzystam. 😉 Tylko jaki masz rozstaw leku?? Wejdzie na Paczka ?
Tak myslalam, ze najbardziej to bym chyba chciala jakiegos Prestiga. Z tej racji, ze najlatwiej pozniej o wszelkie modyfikacje leku itp. Tylko, ze z tego co widze to Prestige ma same takie glebooooookie.
Ja uważam ze wiekszosc prestigów nie jest głęboka - w porownaniu np do kiefferów- lusitano kur czy nawet kieffer, euroridingi tez sa głębsze, stubben excalibur był dośc płaski
Klami, przerzucasz sie na pingwiniarstwo? 😁
A takie techniczne pytanie. Jesli normalny popreg 130 z jednostronna guma to jaki ujezdzeniowy ??
Gozya, nigdy !!
Stwierdzilam tylko, ze mozna sie czasami popingwinic, nigdy nie zaszkodzi. A, ze Paczunio sie ruuuuuuusza no i teraz jakis czas bedzie czerwone swiatlo na skoki to czemu sie nie podresiazyc?? Moze nawet gdzies pokazac ??
Tylko musze znalezc pasujace na niego nietrzymajace siodlo w dobrej cenie..... nie wiem czy to sie uda.
Klami, to zalezy od paskow w danym siodle
moj w jednym mial 70, w obecnym moglby miec 50 i byloby dobrze (teraz mamy 60 i jest na styk)
Klami, to ja sie juz nie moge doczekac 😀iabeł:
(pw)
Klami a czemu nie trzymające?? Ja gdyby nie mój lekko ortopedyczny Kieffer to chyba bym nie dała rady po skókówce płaskiej wsiąść w ujeżdżeniówkę. I do dzisiaj mi się dobrze jeździ. Wolę jak mi coś pomaga podczas ujeżdżeniowej pracy. A ze na C to ja się nie wybieram to jak najbardziej mi pasuje 🙂
A widzę że coraz więcej osób ma natchnienie na pingwiniarstwo 😀 Gosia ostatnio ode mnie systematycznie siodło pożycza. I stwierdziła o dziwo ze nawet wygodne 😀
Ja mam popręg 130 i ujeżdżeniowy z gumami z 2 stron 65.
aga, nietrzymajace, bo sie przyzwyczailam do bardzo plaskich i nawet jak wsiadam w troszeczke glebsza skokowke to dostaje nerwicy.
Jeszcze pytanie ile mi z tego pingwinienia wyjdzie.... czy nie bedzie tak, ze zanim znajde sobie siodlo to wrocimy do skakania.
aga, nietrzymajace, bo sie przyzwyczailam do bardzo plaskich i nawet jak wsiadam w troszeczke glebsza skokowke to dostaje nerwicy.
najpierw spróbuj. Ja też głębokich skoków nie lubię. A skakać w tym?? Horror. Ale ujeżdżenie to inna bajka. Zwłaszcza na początku.
Nie mówię ze tam musi być. Ale spróbuj. Bo ja w "płaskiej" ujeżdżeniówce bym zginęła na początku.
aga, to musze sprobowac.
Tylko tez zapamietalam, ze wczesniej jak sie pytalam jakie siodlo dla mnie to ktos mi radzil, ze w usadzajacym "zrobie sobie krzywde" po skokowkach CC.
Jak będziesz chciała to możesz wziąć moje i zobaczyć sobie parę razy🙂 Tyle że Tybinka jest prawie dobra na Jankę, więc dla Ciebie będzie zdecydowanie za długa :P
Najlepiej jakbyś sobie na testy później coś sprawiła zeby sobie spróbować.
Tybinka prawie na Janke?? Toz to mi tylko fragment stopy bedzie zza siodla wystawal... 😉
Klami, myślę, że będzie Ci odpowiadać ujeżdżeniówka Agi, trochę się w niej najeździłam, trzyma, owszem, ale dla skoczka to na pewno jest pozytywne trzymanie.
Czy mogłabym was prosić o opinie na temat siodła Daw Mag Sylwester, wady i zalety , dla jakiego jeźdźca jest przeznaczone, jakie macie odczucia z jazdy w tym siodle?
Czy mogłabym was prosić o opinie na temat siodła Daw Mag Sylwester, wady i zalety , dla jakiego jeźdźca jest przeznaczone, jakie macie odczucia z jazdy w tym siodle?
dokładam się do pytania