Kącik Rekreanta II (rok 2009)

caroline   siwek złotogrzywek :)
18 grudnia 2009 16:05
oooo, a ile przekleństw i złorzeczeń w eter poleciało, jak przekopywałam się przez śnieg
podobno wczoraj był dzień bez przeklinania... no to wybrali złą datę 🤣
ja wczoraj pół dnia spędziłam w samochodzie... dawno podróżowanie po mieście i okolicach mnie aż tak nie zmęczyło 😵

dzisiaj znowu wymarzłam (tak, Bandos, marznę nie tylko podczas gościnnych wizyt, ale i u siebie też :hihi🙂, ale kluchers pojeżdzony  😀
wątek zamknięty
kujka, juz odwolalismy wyjazd...  😕

kate, my na jakies 2-3 dni. Kon na jakies 2 miesiace.

Daniela, trzymaj sie dzielnie !
Skonsultuj sie z kims jeszcze.
Co do lak, taka mozliwosc wisi nad moim niespelna 8 latkiem. Jest dla nas jedna szansa, dlatego jedziemy do kliniki.
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata - diagnozowała nas p. Smelczyńska - pierwszy wet, który się zorientował, że chodzi o lewą tylną noge a nie o prawy przód jak pokazywał

Sankaritarina - dziękuje...licze na to, że uda się go postawić bo nawet jak go wyślę na łaki to pieniędzy na drugiego konia nie mam więc równaloby się to z rozstaniem się z jeździectwem...

Klami - no własnie dziś usłyszałam rade "Jeśli Twój wet mówi, że nie wiele da się juz zrobić skonsultuj to z innym, a nóż będzie miał jakis pomysł co z tym zrobić" no i tak mam zamiar zrobić...tylko po nowym roku oczywiście bo teraz to porftel aż piszczy  😵

Dziękuje wam dziewcyzny za wsparcie  :kwiatek: Przyznam, że czuje się naprawdę beznadziejnie z tą sytuacją 🙁
wątek zamknięty
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
18 grudnia 2009 18:19
Daniela, a z p. Kalisiak konsultowałaś? Jeśli nie, to dzwoń do niej.
wątek zamknięty
Słuchajcie, jaki mróz, aż trzeszczy!!
Pół godziny na koniu wytrzymałam, jutro ma wolne. Byle do poniedziałku bo odwilż 😉
wątek zamknięty
Lanka-Cathar - taki mam właśnie zamiar po nowym roku bo juz mi w stajni ją tez sugerowali 🙂
wątek zamknięty
18 grudnia 2009 18:26
Burza, ja wczoraj wylonżowałam jednego konia i moja ambicja się skończyła. Dziś spędziłam na swojej Rudej 30 minut (2x15) w drodze na i z hali od sąsiadów. Później jeszcze dwa konie na lonżę i szef stwierdził, żebym jechała do domu, bo to nie ma sensu. Jeszcze mi opuszki palców nie doszły do siebie. :/ Pomijam fakt, że zima, jak zawsze o tej porze, zaskoczyła drogowców, więc wczoraj jechałam do stajni 2h zamiast 45 minut.
wątek zamknięty
Wczoraj to był pikuś, jak wyjeżdżałam ze stajni to było tyle co dziś jak przyjeżdżałam o tej samej porze. Brrr. Jeszcze tylko jutro i z górki.
Bo nie ma sensu, olimpiada nie ucieka a zdrowie owszem 😉 opuszki na kubek z herbatą!

Boję się że jutro samochodu nie odpalę, już drugi dzień odpalam na błagalne prośby a dziś ma być maks zimno...
wątek zamknięty
18 grudnia 2009 18:35
Termos mój przyjaciel. 🙂 Dziś rano było -12 na naszym wygwizdowie. Wczoraj kowalowi zamarzła coca-cola w stajni.
wątek zamknięty
Lanka_Cathar, u mnie było koło -12 jak wyjeżdżałam ze stajni 😀 haha. Ja nawet nie mam sił sobie herbaty robić, tylko na konia, z konia, zrobić mu jeść, cukierek pa 😉
wątek zamknięty
Nie udzielam się w tym wątku, ale zwróciła moja uwage wypowiedź Klami.

Myślałam, że tylko ja mam 'konia specjalnej troski', okazało się, że jest nas więcej 😉
Co ja moge powiedzieć o Waldku. Ma uczulenie na słońce, 50% jego kopyt to sylikon,
obciera go słoma (stoi na trocinach), ma uczulenie na siano (musi dostawać z jednego źródła),
do tego wobler, większośc derek i czapraków go obciera, to samo z kantarami.
Musze bardzo uważać na inne konie bo 'wybiera' sobie ofiary do gnębienia.
Jeśli to za mało to często siedzi (tak siedzi), śpi z pyskiem w poidle i okłada się językiem po głowie.

Zdaje sobie sprawe, że w pewien sposób jest to uwarunkowane genetycznie.
Rodowód ma dość ciężki psychicznie (po Weltmeyerze, matka po Bolero).

Apropo schorzeń wszelakich to weźmy pod lupe ten tydzień.
Pon - wysypka na całym ciele, śr - rocięta noga, pt - obtarł się od pessoa ...

Mimo tego wszystkiego nie zamienie go na żadnego innego !
Żeby was nie zanudzić - dwa zdjęcia.

wątek zamknięty
tulipan, omg. Ale za to piękny jak obrazek i jak widać- zdolny 🙂
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
18 grudnia 2009 18:40
U nas też mega zimno. Na halę szłam 5 minut. Myslałam, że zamarznę i nie wsiądę na konia.

Daniela, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Ps. Trzymajcie za mnie kciuki, jutro atakujemy LL. Zobaczymy czy wyjdę z tego cało xPP

wątek zamknięty
Strzyga, oooo starcik?? Super, trzymam kciuki!
wątek zamknięty
18 grudnia 2009 18:42
Lanka_Cathar, u mnie było koło -12 jak wyjeżdżałam ze stajni 😀 haha. Ja nawet nie mam sił sobie herbaty robić, tylko na konia, z konia, zrobić mu jeść, cukierek pa 😉

Ja ten termosik zabieram z domu, w stajni już sama perspektywa zdjęcia rękawiczek, w celu zrobienia herbaty, przeraża.
wątek zamknięty
18 grudnia 2009 18:44
Burza, muszę zdobyć zaliczenie z wuefu =) a poza tym raz na jakiś czas ( 4 lata) trzeba sie wystawić na pośmiewisko xPP
wątek zamknięty
Ja dziś wybrałam się o 7 rano do wujka - ledwo dojechałam, a na miejscu spotkała mnie -12 temperatura. Gandalfa sprowadziłam o mały włos nie łamiąc sobie nóg na śniegu, ręce przy czyszczeniu i ubieraniu aż trzeszczały  🤔 Nie moje klimaty na jazdę konną - chyba, że na nartach się śmiga 🙂
A tak na poważnie i bez marudzenia, to w terenie było już całkiem przyjemnie.. no i zaliczyliśmy z Gandkiem wspólnie glebę - zakręt okazał się ostrzejszy  🤔wirek: -  żyjemy i nic nam nie jest!

Pozdrawiam wszystkich zimowych twardzieli   👍
wątek zamknięty
U nas na szczęście jakoś ciepło w socjalu, a siodlarnia ogrzewana więc dajemy radę.

Błagam Strzyga jakie pośmiewisko 😉 na pewno będziesz miała potężną grupę wsparcia 🙂

Amarotsa- ja wczoraj w Zalesiu Górnym widziałam gościa na biegówkach wieczorem 😀
wątek zamknięty
Daniela, sproboj. Nie zaszkodzi a zawsze moze pomoc. 😉 Trzymaj sie, wszytsko sie ulozy.

tulipan, to mnie pocieszylas. Z moim nie jest tak zle w takim razie, bo najczesciej z owych dziwnych przygod wychodzi calo.
A tak w ogole to piekny "kon specjalny".
wątek zamknięty
Burza dziękuje  :kwiatek: Żywienie też 'specjalnie' dostosowane  😎 Jeśli chodzi o współprace to typ indywidualisty.
Klami  :kwiatek:
wątek zamknięty
Strzyga - trzymam kciuki 😉
wątek zamknięty
18 grudnia 2009 19:38
Gozya, dzięki, przydadzą się =)

Burza, grupa wsparcia, ważna rzecz  🏇
wątek zamknięty
tulipan wstawiaj więcej fotek bo aż miło patrzeć!  😉
A co z Rudą ?
wątek zamknięty
Tulipan - wow...wygląda wspaniale, w życiu bym nie pomyślała, że może mu tyle jakby nie patrzeć normlanych rzeczy/spraw w zyciu przeszkadzać  🤔

Strzyga, Klami - dziękuje, wierze, że się uda  :kwiatek:
Szczególnie, że Lukas ma w sobie tyle młodzieńczej energii. Sądze, że psychicznie bardzo szybko by się posypał gdybym go wysłała teraz na łąki, wystarczy, że nie ma mnie kilka dni i odrazu stęstkniony lgnie do człowieka

Co do mrozu - ja w stajni na szczęście nie marzne bo cieplutko ale pewnie jak jutro będę musiała iśc na 30 minut spacerku to zmienię zdanie 😉
wątek zamknięty
mój wyjazd też odwołany. A raczej przełożony. Złapałam gumę... aż mam ochotę zapytać, za co Bóg mnie tak doświadcza...

wrażeń, sensacji mam po dziurki w nosie. Tęsknię za nudnym codziennym życiem.  🙁 🙁 🙁
wątek zamknięty
Puma dziękuje bardzo. Ruda ma sie dobrze. Teraz jeździ ją trener i robi duże postępy.
Daniela miło mi to słyszeć, naprawde ; ) Nie przecze, musze sie troche nagimnastykować  😎

Zdjęcia nowe postaram się zrobić niebawem.

Weltano 'specjalnej troski;

i Rosalinde (dla Pumy ; ))

wątek zamknięty
tulipan

ależ ona piękna  😍 ma niesamowitą maść
wątek zamknięty
Burza - śnieg uderzył widać ludziom do głowy, ale lepsza zima (mróz) ze śniegiem niż bez niego. Choć trochę ta bielizna cieszy oko.
Strzyga - Trzymam kciuki mocno! - pokaż swoją moc  🏇
Tulipan - śliczne konisko - RUDE rządzą !!
wątek zamknięty
Rudzia,
ja tak jak mowilam-z przyjemnoscia😉 tak ,wlasnie godzine tem udotarlam do Kielc, w stajni bede dopiero po Nowym Roku🙁
wątek zamknięty
Jutro caly dzien zawody, a na zewnatrz mroz i kupa sniegu.... Gdzie ja mam jezdzic? 🤔
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.