PSY

No widze Condina 🙂
teraz juz nie mozemy tyle skakac 🙁
Chorujemy na łapy i nikt nie wie co mu jest.
Ma dopiero 6 lat, ale potrafi mu sie zdarzyc,
ze od rana do wieczora spi, bo kuleje

co prawda sporadyznie, ale jest to jakis problem !
Katharina   "Be patient and trust in the process"
08 grudnia 2009 12:28
mirti2   a weterynarz nie powiedział od czego mniej więcej te łapy mogą być? Napisze tylko tyle, że np z psów też nie wolno narażać na jakiś wielki wysiłek do chyba roku... Zawsze mi to powtarzano w lecznicach. Może te skoki mają jakiś swój mały/niemały wpływ na jego chore nogi...?  Nie chce tu niczego sugerować oczywiście  😉
my po 2 szczepieniu, wet pod wrażeniem jak mała rośnie, przybyło jej 100% masy, waży juz 10 kg!
erieen   szczery słowiański uśmiech
08 grudnia 2009 20:49
mirti2, nie wiem jak u was z weterynarzami, ale u nas na cały jeden Białystok tylko jeden wet (i to przyjezdny z Olsztyna) potrafił mi psa zdiagnozować. A moja labka w wieku 4 lat zaczęła kuleć (raz mocniej raz słabiej raz w ogóle), weci próbowali mi ja leczyć na wszystko łącznie z pokleszczówką (dysplazja wykluczona już na wstępię). Ktoś tam poradził profesora z Olsztyna i kolejki do niego że ola boga, ale się zapisałam (z myślą "cudutwórca czy co"😉. Pan doktor zobaczył zgiął łapę i powiedział że jest zerwane więzadło krzyżowe. Potem operacja, dosyć długa rehabilitacja ale pies teraz nie kuleje, jest na chodzie i wszystko git. Fakt że sama operacja rekonstrukcji nic nie da jak się potem z psem nie ćwiczy (na prawdę sporo czasu).
Może sprawdź psa pod tym kątem.
my skaczemy malo zadko i napewno maniek mial juz ze 3 lata jak zaczelismy ;p
czy ktoś uzywa z was szorkow typu sled dla psa?

Słodkie😉
erieen, a co to za wet z Olsztyna?🙂
Genialne te wasze psiska  😍

Moje "małe"
Kocha skakać, nie trzeba jej zachęcać 🙂
To ja też przedstawie moje panienki , a co  🙂
Czarna kulka to 3 letnia labradorka Salomea- czyli sali, szczuplejsza dziewczyna to 1,5 roczna Nuka .

a to moja briardzica

która z dnia na dzień coraz bardziej mnie zaskakuje:

poza przeróżnymi pozycjami spania, przerobiliśmy  już skradanie się na wszystko co się rusza, kładzenie i odpoczywanie na środku przejscie dla pieszych (waży tlyko 40kg;P), no i najważniejsze - wycie do każdej przejeżdzającej karetki. Doszła już do takiej perfekcji że wycie coraz mocniej upodabnia do syreny. Poza tym staje przenimi łapami na parapecie i godzinami ogląda świat za oknem.
A przynoszenie tysięcy patyków i gałęzi do domu to norma.
😉
rtk moje psy też wyją do przejeżdżającej karetki, na dwa głosy. Czasem aż ciarki przechodzą tak zawodzą 😉
raz na spacerze podczas takiego wycia podeszła do mnie pani i mówi - "ale inteligentny pies, wie, że człowiekowi się tragedia dzieje..."
Nie chciałam już wyprowadzać jej z błędu  😉
WYJATKOWO PILNE!!!!!!

kopiuje z seterkowa:

Dzisiaj(15.12)około godziny 14 zaginął seter irlandzki "Between Heaven and Hell Zambi" czyli "NEO".

Zaginął w okolicach Solvaj'u w Krakowie ma na sobie fioletowa obrożę i szary skafander. W uchu ma tatuaż i chip.

(Wszystkie informacje o biegającym samotnie seterze w tych okolicach mile widziane)

Numer Kontaktowy to:
504-874-000 lub 508-940-267

rtk- boska poza na drugim 😁
przedstawiam wam moja Trufle podczas nauki numeru pt 'a kochasz mnie?'  😁

sienka   ojej super i to spojrzenie hahahah
yga   srają muszki, będzie wiosna.
16 grudnia 2009 12:29
oooooooooooooooooo ale słodkoooooooo  💘
sienka, słodki film!

wrzucam moje krolewny

zaba   żółta żaba żarła żur
16 grudnia 2009 19:09
hehe,chyba królowe śniegu!  😀
Ale maluda Wam rosnie!W oczach normalnie!  😲
cieciorka   kocioł bałkański
16 grudnia 2009 19:57
ojej, ale to kły to na żarty, nie?

zazdrość minęła?
cieciorka, na zarty, całymi dniami uprawiają zapasy a zazdrośc? czasem jest o zabawki ktorymi się bawimy, mimo że zwykle mam dwie identyczne...
zaba, rośnie w galopującym tempie, ma super apetyt no i rozrabia, lata, myślę ze to tez ma wpływ ze ma tyle ruchu
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
17 grudnia 2009 05:59
Sznurka 3 od końca urzeka  😍
a psiaki wyglądają cudnie!
Moje tez zimowe ale inaczej:
kołderkowo-bokserowe 70 kg miłosci
zaba   żółta żaba żarła żur
17 grudnia 2009 10:50
Uroczo!  🤣 Ale podziwiam,bo ja bym w zyciu nie wpuściła psa do łóżka  😉
Seksta   brumby drover !
17 grudnia 2009 11:08
sznurka   zakochałam się, sliczne te Twoje suczki.  😍

ihih moja 'różowa landryna' również 'ubiera się' w RedDingo 😉

zaba ja za to bez psa nie potrafię spać 😉

Moja łobuziara:

kot, ale rozkoszniaki!
Seksta, fajne ma uszy ten psiun! a red dingo jestem wielką fanką!
Seksta   brumby drover !
17 grudnia 2009 12:53
sznurka to fakt, Uzi miała byc aniołem ale skrzydła urosły jej w niewłasciwym miejscu.... 😂

my w RedDingo wyglądamy tak:

Wojenka   on the desert you can't remember your name
17 grudnia 2009 13:30
Wspomnienie wakacji,Maliszatan w Janowie Podlaskim
by Baranowska

sznurka,
ale śliczności!
gdzie kupowalaś takie ładne obróżki i identyfikatory?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się