Zdjęcia Naszych Koni II (rok 2009)

disco ładny miś
wątek zamknięty
disco - on lata, wymazałaś mu skrzydełka ze zdjęcia? piękna odmiana
wątek zamknięty
disco bardzo fajny a co to za miły pan? 🤣
wątek zamknięty
disco- piekne konisko i piekne ogłowie- co to?  🙂
wątek zamknięty
Zatonia, a to ciekawe, co opowiadam, bo z Diamonta nie zlądowałam ani razu, od kiedy go kupiłam, wcześniej też jakoś nie 🙂 Bardzo mi przykro zatem, że Cię zawiodłam i nie mam żadnych traumatycznych wspomnień do wyznania - a może to nie o mnie w ogóle chodziło? 😁
Poza tym coś mi się wydaje, że chyba wybiórczo śledzisz moją osobę na szmatoholikach, bo na tej stronie są również moje zdjęcia na różnych innych koniach, w kasku - a czapeczek pod kolor czapraka nie mam ani jednej (surprise - nota bene uwielbiam czapki i prawie zawsze chodzę w czymś na głowie).
Prawie zawsze jeżdżę w kasku - wypytaj bush, miała okazję mnie oglądać na żywo całe wakacje.

Kuc plus kawałek ursusowego ogłowia (+10 do lansu, więc prawie niwelizuje kask!) 🤣

I wąsata warga Frankensteina:

Pursat, Kuc jest naprawdę długi, to żadna kokieteria z mojej strony. Teraz przez miesiąc był u nas w stajni jego młodszy brat - to dopiero było fajnie proporcjonalne i krótkie zwierzątko 🙂

Brzask, bardzo fajna aranżacja, ale aż by się prosiło trochę zbliżeń, ujęć konia z przodu, czy w jakimś ciekawym kadrze, bo takie z boku foty to ja na hali robię 😉 Do roboty taką fajną kiecę uwieczniać  :kwiatek:
wątek zamknięty
quantanamera/b] Super się na Was patrzy 😍 Kucunio jest prześliczny i idealnie mu w tym kolorku 😀
[b]disco
cudne latające konisko 😜
wątek zamknięty
asior   -nothing but eventing-
12 listopada 2009 22:23
Jeszcze 2 z Hubertusa 🙂

Ruszylismy do gonitwy  😁
wątek zamknięty
Fajny ten Twój siwy 😀
wątek zamknięty
Pursat   Абсолют чистой крови
12 listopada 2009 22:28
quanta, ja mam na tym punkcie lekkie zboczenie, bo Posman jest jamnikiem i jeszcze nie widziałam dłuższej kłody od tej, którą on ma. 😁

wątek zamknięty
A to jest kask rozumiem???Chyba, że to nie Ty, pewnie nie Ty i nie Twoja głowa.

http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/25/63#i

A chyba , ze wyrażenie szanownej koleżanki "dałam na beret z Kucunia" opacznie zrozumiałam. Zwracam honor.

Twój koń jest powalający, osiągnięcia Twojej trenerki też. Miałam nadzieję, że jesteś w stanie normalnie rozmawiać, powiedzieć: "a faktycznie jeździłam bez kasku czasami, ale przeważnie jeżdżę w kasku" i ok. Ale widocznie nie, nie jesteś zdolna do rozmowy w stylu partnerskim, tylko z pozycji rządzącego.

Nie przypuszczałam, że moje pytanie było aż tak obcesowe, że w tak, powiem delikatnie, niemiły sposób odpowiedziałaś.

No i tu masz rację, że wybiórczo śledzę Twoje zdjęcia, to jedno mi utkwiło. A lans jak lans, dla tego lansu tutaj zaglądam bo cieszy oko i serce, tylko miło jak za lansem stoi fajna dziewczyna, która się z tego cieszy razem z innymi.

A bush nie mam zamiaru się pytać, bo to jak zapytać sekretarkę przy szefie czy jest dla niej dobrym szefem  😂

asior siwy jest MEGA

wątek zamknięty
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
12 listopada 2009 22:33
Quanta, niestety fotograf był zupełnie niedoświadczony jeśli chodzi o fotografowanie koni. I bardzo niecierpliwy, po 15minutach stwierdzil ze mu zimno i ma dość.

Ale jakby ktos chcial sie wyżyć artystycznie to zapraszam  🙂

wątek zamknięty
disco bardzo ładny chłopczyk

Asior
Twój siwy jest moim ideałem  😜
wątek zamknięty
Brzask, o widzisz, bo to aż się prosi, jesteście fotogeniczni i macie całkiem ładny plener 🙂 Ale jeśli chodzi o marznących fotografów, to znam ten ból 🤣
wątek zamknięty
12 listopada 2009 22:43
:kwiatek:
Do idealu jeszcze duzo brakuje, ale fajnie wreszcie pracowac z mlodym, progresujacym (tfu tfu) koniem  😜
wątek zamknięty
busch   Mad god's blessing.
12 listopada 2009 22:51
Ja tam przez prawie całe wakacje usiłowałam się wmieszać w tłum i musiałam w tym celu jeździć w kasku. Teraz znowu kask służy mi do magazynowania kurzu  😁  (ale, jak to mawiają w kręgach sprzedawców lodówek, o rozbitą głowę jednego debila nie chodzi  😜 )
Zatonia - ja jestem tylko bezwolnym sługusem więc moje zdanie nic nie znaczy - ale z tego co pamiętam, to śliczne czapusie/opaseczki/wolne włoski gościły na naszych głowach w porywach kilka razy w ciągu miesiaca (jak na złość, zwykle wtedy przychodził fotograf  🤬 )

asior- mieliście hubertus i zawody skokowe na raz? Skąd się wzięła taka przerażająca wysokośc przeszkody na hubertusie?  😉

disco- na treningi chyba wpinasz w siodło jakieś obciążniki żeby koń ziemi dotykał  😀
wątek zamknięty
12 listopada 2009 22:58
Busch, w sumie to co roku organizujemy albo parkur z kilku przeszkod, albo wlasnie potege. Taka tradycja  😉
wątek zamknięty
No widzisz bush - sługusie, a nie można tak od razu? Bosze co za ludzie.
wątek zamknięty
Disco świetny chłopak. Poza tym pograzylas mnie, od kilku tygodni wmawiam sobie, ze fiolet Eskadrona dla konia o tej maści jest nie bardzo :/
wątek zamknięty
Zatonia, skoro lecisz ze sługusami, to sama jesteś mitomanką.
Gdzie "dałam na beret z Kucunia?". Proszę zacytuj mnie, zwrócę honor. Aha, poprzednio jeszcze użyłaś przymiotnika "często" w kontekście moich upadków z konia 🙂 To teraz już nie często tylko raz? Naprawdę z ciekawością posłucham, jak to było.

Zadałaś pytanie z głupia frant, pełne zdziwienia - sorry, tak Cię tu odebrano (nie tylko Dzionka poczuła się rozwalona, ja również). Czasem warto używać emotikonek. Odpisałam tak jak zapytałaś, na co uniosłaś się wyjeżdżając z czapeczkami i tym, co pod kolor ma wyglądać 🙂 jak również moimi domniemanymi upadkami. Jakie argumenty taka rozmowa. Zapytaj normalnie, nie insynuuj jakichś wymyślonych wydarzeń, to dostaniesz normalną odpowiedź.

Tym bardziej, jeśli pochwalasz jazdę w kasku, to czemu się tak zbulwersowałaś?
A jak już się powołujesz na szmatoholików, to niestety Twoja teoria bierze w łeb:

Rozbawiła mnie próba interpretacji psychologiczno (lęki i fobie) -chronologicznej (skąd wiesz, że zdjęcia w necie są wstawiane od najstarszego do najnowszego?) na podstawie kilku widzianych zdjęć. Szczerze. Bo ja również z chęcią oglądam fotki forumowiczów, ale daleka jestem od robienia komuś psychoanalizy. Po prostu.

disco, napisz więcej, już przeczytałam w KR że to młode, ale po czym? Jajeczne jeszcze? Nieźle lata.
wątek zamknięty

Zatonia - ja jestem tylko bezwolnym sługusem więc moje zdanie nic nie znaczy - ale z tego co pamiętam, to śliczne czapusie/opaseczki/wolne włoski gościły na naszych głowach w porywach kilka razy w ciągu miesiaca (jak na złość, zwykle wtedy przychodził fotograf  🤬 )

Czytaj wypowiedzi swojej koleżanki quantanamera, nie kojarzę abym dokonywała analizy psychologicznej w Twoim kierunku. bush ma specyficzne poczucie humoru i da się z nią porozumieć.

Moje pytanie z głupia frant spotkało się ze zdziwieniem dziewczyn, ale także z aroganckim i prześmiewczym tonem z Twojej strony. Stąd moje insynuacje na temat Twojego "dawania na beret", skądinąd urocze określenie. Po prostu oburzył mnie fakt, że pierwsze co robisz to próbujesz kogoś wyśmiać.

A wcześniej nie miałam intencji się oburzać, tylko się zdziwiłam skąd taka zmiana, może wpływ kogoś, czegoś, może po prostu się myliłam. Jestem fanką jazdy w kasku i nie wsiadłabym na konia bez, ale niektórym osobom to nie przychodzi do głowy żeby jeździć w kasku i tak Ciebie postrzegałam, że raczej jeździsz bez. Mogłam tak myśleć "znając" Cię jedynie ze zdjęć?

wątek zamknięty
disco ty wiesz co ja o nim myślę  😍 😜
wątek zamknięty
13 listopada 2009 15:25
Mój mały puszek:
😍
wątek zamknięty
Puszek - Okruszek??  😉
Jest uroczy 😉
wątek zamknięty
Pursat, jakie uszka ^^ Przesłodko tutaj wygląda 🙂
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
13 listopada 2009 15:42
Pozdrawiamy pastwiskowo.
http://img337.imageshack.us/gal.php?g=dsc0945b.jpg
światło fatalne, wiem, ale taka u nas pogoda.
No i sorry za kopnięta zdjęcia, mnie otwierają się normalnie  😡
wątek zamknięty
13 listopada 2009 17:00
Puszek Pluszowy Sierściuszek 😁

Dzięki dziewczyny. :kwiatek:

Jeszcze bułek w popołudniowym słoneczku:
wątek zamknięty
asior wiecej wiecej siwego!  :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
Pursat kocham twojego konia 🙇 😍 😜
wątek zamknięty
Ja sie pochwale bo miałam dziś aparat w stajni, a Pinocchio szalał na lonżowniku po jeździe 🙂

Sorry za ilośc ale sie zdecydowac nie mogłam 😉
wątek zamknięty
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
13 listopada 2009 19:08
Pursat jak zwykle imponująco wygląda twoj jamniczek...kiedy by na niego nie patrzyl wyglada zjawiskowo.
Hypnotize cuz za zwierz...a jak sie pręzy i wygina...kasztanisko cud miód  👍

Pozatym wszytskie wasze konisie sa swietne...i mimo tej okropnej pogody tu na volcie zawsze bije tyle ciepla  😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.