strzyżenie / golenie koni

A moje kopytne dzisiaj będzie miało bliskie spotkanie z maszynką 😀😀 zobaczymy jak pójdzie xD
A ja mam takie pytanie, czy ktoś wie może kto w Szczecinie zajmuje się goleniem koni? Tzn. nie kto ma maszynkę i moglby pozyczyc, ale kto goli 😉 Będę wdzięczna za każdą informację 😉

...chyba mogła bym pomóc...

a oto i moja radosna twórczość z zeszłego roku, oczywiście nie był to jedyny jej przejaw ale tylko to zdjęcie mam pod ręką...dzisiaj wieczorem ciąg dalszy owej twórczości...życzcie wytrwałości... koniom oczywiście 😀
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] zbyt duże zdjęcie.
opolanka   psychologiem przez przeszkody
30 października 2009 20:24
ja tez dzis ogoliłam, jestem mega zadowolona z nowej maszynki, ktora mam do dyspozycji. kon wyglada na szczęśliwego 😀

Choć ja mam zawsze klopot z goleniem przy glowie i miedzy przednimi nogami. Macie jakies rady?
Kornelia błyskawica cudowna!  😜
między przednimi nogami dobrze mieć osobę do pomocy, która podniesie nogę i przytrzyma z przodu. Wtedy skóra się naciąga i łatwiej się goli 🙂
Wiosenna Koniczynka 🙂

Super! Ja też chce sobie strzelić szablon na zadzie  😎
Obiecane zdjęcia 😀 Edi, z rekinkiem na zadzie.
Dzieło Sigmy  :kwiatek: :kwiatek:

Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
31 października 2009 12:05
Już mi ludzie wczoraj na hali mówili, że fajną rybę mam  😂
świteniw wygląda 😉
a jak ładnie mu w tym kompleciku  😍

kurde ja wczoraj wsiadłam na 40 minut ze 25min kłusa a Ruda cała mokra i zeszmacona... suszyła się pod 3 derkami!
mimo derkowania i tak strasznie zarosła..  🤔
Strzyga bo się nie znają :P ale lepiej na ogolonym koniu nie?? Dzisiaj się gruby nawet nie spocił.
Edi galareta  😁 nie no rekinek bomba
ale maszynka dzis zakonczyla zywot przy goleniu pegaza
a chociaz po skończeniu golenia?? Czy pegaza nie ma?? ;/;/

Ale dzięki temu ze ta maszynka goliła krócej niż ta duża, super wyszły oczy i zęby 🙂 są normalnie jakby białe 😀😀
pegaz jest ale jest kilku kolorowy hahahah i troche kanciaty bo juz za nic doglic sie nie dalo
mam pytanie w ktorym swiecie koni byl artykul o goleniu? przejrzalam ten watek pobierznie i nie wpadlo mi w oko aby o tym byla mowa ! jak by ktos pamietal to bylabym bardzo wdzieczna😉
Sigma, trzeba zrobic fotke tlustego pegaza. 😉
Mogłabym prosić o ładny wzór do łapek ?  :kwiatek:
wiem że niby błahe ale ja nie mam zdolności żeby narysować takowe łapeczki ;]
chodzi i psią łapkę?

wystarczy poszukać w googlach..
[img]http://c8.wrzuta.pl/wm10480/7d2455550000a88446e15373/lapka_pieska[/img]

😍
Widocznie kolega Google mnie nie lubi bo nic znaleźć sensownego nie mogłam ;p dziękuje za wzor :kwiatek:
opolanka   psychologiem przez przeszkody
02 listopada 2009 07:50
między przednimi nogami dobrze mieć osobę do pomocy, która podniesie nogę i przytrzyma z przodu. Wtedy skóra się naciąga i łatwiej się goli 🙂

dzieki, ja sie zawsze boje, ze zatne...
Pola miała dzisiaj bliskie spotkanie z maszynką 😉 , niestety mam tylko zdjęcia z komórki

Jaka piekna biedrona !
zeszłoroczne łapki u Rudej w tym roku Ruda jakaś jaśniejsza i wygolonych łapek nie widać prawie
Gallien   Un poco di zucchero
03 listopada 2009 08:16
dziewczynka super biedronka, wyglada bardzo.. hmm rzeczywiście haha  😁
goliłam dziś pierwszy raz uszy golarką jednorazową(na sucho) i na pewno to nie był ostatni raz 😉
koń grzecznie stał i nie chciał mnie zabić za TO że mu coś w uszac grzebie, nie zaciełam nigdzie, tylko jak czasem się za bardzo rozpędziłam to wygoliłam do łysa 😁
aszka ja jestem fanką waszych łapek
777, dzięki 🙂 tylko Ruda tzn jej tegoroczny odcien nie bardzo chce współpracowac bo nic nie widać może jeszcze ściemnieje 😉
No to i ja coś śmiesznego wrzucę -

Dodam, że koń strasznie się wiercił, a w połowie wycinania szablon praktycznie odpadł 🙂
Boo ADHD  🤣 ale świetnie wyszedł Wam ten wzorek 😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się