a czy taki wzorek da sie wyciąć odwrotnie tzn. w długiej sierść wygolić wzorek? niestety nie mam maszynki do golenia takiej profesjonalnej czy taką jednorazówka można to zrobić , zastanawiałam sie też nad skróceniem sierści nożyczkami (w miejscu wzorku)
jednorazórką to jest koszmar - wiem bo próbowalam kiedys wygolic serduszko.
Dałoby pewnie radę na odwrot tylko, trzeba by inaczej sporządzić szablon - u nas to co jest z długiej sierści zostawione to było pod naklejką czyli u Ciebie trzeba by kawałek z pustymi miejscami w środku...
chcę wyciąć tego rekinka w długiej sierści , czyli rekinek będzie miał króciutką sierść. Jak przygotować szablon tzn. z całością to prosta sprawa tylko jaz wyciąć oczy rekinka , trzeb chyba oczy zostawić z dłuższej sierści i wyciąć na krótko tylko kontur.
chcę wyciąć tego rekinka w długiej sierści , czyli rekinek będzie miał króciutką sierść. Jak przygotować szablon tzn. z całością to prosta sprawa tylko jaz wyciąć oczy rekinka , trzeb chyba oczy zostawić z dłuższej sierści i wyciąć na krótko tylko kontur.
Nie koniecznie. w srodku oczu wycinasz maszynka, tylko zostawiasz oprawe oka na dole tez, poprostu sobie dorysuj "obramowanie" na dole i Ci wyjdzie,
ogolilam swojego. jak zwykle mialam problem z "wykonczeniem" przednich nog. moglby ktos podac sprawdzony sposob jak ladnie to zrobic? bede golic jeszcze cudzego konia i nie chce nic zrabac (na swoim moglo mi nie wyjsc, z cudzym to juz gorzej 😉 .
misery21, ja golę maszynką elektryczną ale ludzką bo gole tylko wzorki więc nie ma sensu kupować profesjonalnej, jak sie ma szablon i ostrą maszynke to nie ma żadnego problemu. Ja gwiazdki, serduszka i L gole juz bez szablonu
a jak się nie ma maszynki elektrycznej to czy można ją zastąpić? pytanie zasadnicze, czy wycinasz wzorki do gołej skóry czy zostawiasz jakąś długość włosów?
ja próbowałam jednorazówką 😁 i sama się będę z siebie śmiać że wierzyłam że mojego mało omamuconego konia wygole. Chciałam tylko mały wzorek na zadzie. Ale ni w ząb po kilku ruchach maszynka zapchała sie włosami, a co do efektu był mizerny - nie zauważalny. I zrezygnowałam. Teraz tylko szukam jakiejś w miarę taniej maszynki elektrycznej bo z domu nie chcą mi dać 🙄
myślałam nad skróceniem włosa nożyczkami, tak aby nie golić do gołej skóry . Trochę z tym będzie zabawy ale tak jak robią to fryzjerki włos na grzebyk i ciach. Futro ma strasznie długie więc powinno być widać różnicę.
A ja goliłam: rany, pogryzienia, wzorki... Maszynką za 60zł Made by Carrefour. Bardzo żywotna. Na zakurzonych zadach dzielnie goliła wzorki. Żyła bardzo długo.
Z okazji stawiania hali postanowlismy sie ogolic rowniez. mysle o 'blanket clip', bo siersc niezbyt dluga (derkujemy sie od miesiaca), za to powrot do roboty po kontuzji, wiec forma i kondycja do kitu.
chcialabym jakis wzorek machnac- ale nie wiem czy jest sens sie bawic na siwej siersci?
ogolilam swojego. jak zwykle mialam problem z "wykonczeniem" przednich nog. moglby ktos podac sprawdzony sposob jak ladnie to zrobic? bede golic jeszcze cudzego konia i nie chce nic zrabac (na swoim moglo mi nie wyjsc, z cudzym to juz gorzej 😉 .
Podpinam się pod pytanie, czy możecie wkleić zdjęcia na których widać do jakiej wysokości są wygolone nogi? Jeśliby się dało to i przednie i zadnie ;-) Bo jutro mam golić i nie wiem jak zrobić żeby zarośniętemu mamutowi było ładnie.