Ochraniacze

Korsik
Ale ten czapraczek niciak jest piękny 💘
Gdzie kupiłaś? Choć pewnie już nie dostane.....
Hej ; )

mam ciekawe pytanie w gruncie rzeczy na temat ochraniaczy. A więc chce kupić ochraniacze eskadronowe (z amigo) i przy nich nie ma rozmiaru tylko napisane jest 'grupa B'. Co to znaczy ? Jaki to rozmiar ?  👀
A co sądzicie o tych ochraniaczach: http://www.stajnia.pl/sklep/product_info.php?products_id=763 ?
I jaki rozmiar na konia ok. 140 cm w kłębie? Jak z tyłami, ten sam rozmiar brać czy większe?
Ewentualnie jakie neopreny w podobnej cenie (do 80 zł za parę) możecie polecić? Niestety fundusze mam mocno ograniczone.
Zdecydowanie S-ki ;  )
Ja z tego sklepu nic nie polecę bo dla mnie to skrajna tandeta. Ale w takiej cenie moge polecić ochraniacze neoprenowe firmy YORK- cena 79zł za parę tyle że tam maja dużą numerację więc myslę że na przody zarówno jak i na tyły rozm. M będzie dobry.
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
25 października 2009 20:07
dla mojego konie 160 w klebie M są sporo za duże...  🙄
to zależy od pęcin a nie od wysokości 🙂
koń mojej koleżanki ma 170 i ochraniacze S!
a mój 156 ma fulle 🙂
zapalniczka11 Nie wyglądają najlepiej ..
lockmittel   Co nie zabije to dobrze zrobi mi.
20 listopada 2009 13:14
Pamięta ktoś może, który użytkownik ze starej Volty produkował ochraniacze?
asds   Life goes on...
20 listopada 2009 13:21
Pamięta ktoś może, który użytkownik ze starej Volty produkował ochraniacze?

crazy
lockmittel   Co nie zabije to dobrze zrobi mi.
20 listopada 2009 14:17
asds dziękuje  :kwiatek:

Wie ktoś może, czy produkuje nadal? Jak się spisywały?
Mój koń nie lubi swoich skorupek - wyrywa mi nogi jak mu zakładam, z owijkami nie ma problemu. Dlatego skurupki (inne) będą tylko na skoki, a chcę kupić mu pełne neopreny - jakie możecie polecić?
Ja juz tutaj polecałam veredusy piaffe. Skakalismy tez w nich i się spisywały 🙂 Ogolnie to nie uzywam innych na przody. A skoruper to juz w ogole... obcieraja i koń ich tez nie lubi.
A właśnie, jakie są przeciwwskazania do skakania w pełnych ochraniaczach? Mało się ich widuje na zawodach, a ja bym chętnie wymieniła skorupki na pełne. Pogarszają jakoś pracę przednich nóg czy jak?..
Moze takie ze konie mniej szanuja dragi :>  Generalnie motorycznie nie widze równicy w ochraniaczach lub bez nich.
Poza tym w tych veredusach mojemu np nie wchodzi w ogole piach i nie przegrzewaja sie ściegna. Noga zawsze jest po wysiłku w takiej samej temp. jak reszta. Czego nie moge powiedziec o owijkach czy skorupach... zawsze ta noga jest nagrzana i spocona.
Ja nie zamienia na nic innego... 🙂
Może i tak z tym nie szanowaniem drągów... Mój szanuje i wolałabym tego nie zmieniać  😁 Wypróbuję. Te veredusy to pewnie drogie na maxa, ech.
Ja chciałam tylko powiedzieć, ze pomimo ostrzezenia, które sie pojawiło w tym wątku wyprałam moje eskadrony allroundy w pralce i wyglądają jak nówki sztuki 🙂 Wogóle jestem zdziwona negatywnymi opiniami o tych ochraniaczach, bo moje po pół roku są w stanie idealnym.
Mam pilne pytanie, prosze o jak najszybszą odpowiedź  :kwiatek:

Jak rozszyfrować rozmiar ochraniaczy "Full W/BL"?? Jak ten rozmiar ma się do ochraniaczy Tattini rozm. L? Są większe? Mniejsze? Równe?
deborah   koń by się uśmiał...
01 grudnia 2009 17:03
Dzionka, ja niezmiennie uważam, że pełne ochraniacze typu odciążające wydelikacają noge i niejako wspomagają ścięgna powodując że bez tej nienaturalnej "podpory" są po jakimś czasie bardziej podatne na kontuzje.
Jesli koń musi mieć takie ochraniacze z jakichś powodów ok. ale zakładanie na zdrowe nogi odciążających ochraniaczy na co dzień osłabia strykturę ścięgien IMO.
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
01 grudnia 2009 17:12
Dworcika full w/bl to full warmblut i wg mojego rozeznania odpowiada rozmiarowi L (ogólnie rzecz biorąc)  🙂
ms_konik, dziękuję  :kwiatek:
Dziewczyny na już potrzebuję jakiś tanich ochraniaczy do ciurania po padoku, który o tej porze roku bywa dosyć blotnisty. Bardzo  Was proszę o radę. Zamówiam wczoraj canter cluby takie zwykle z lyżką, ale Pani mi odpisala, że ostatnie dwie pary sprzedali rano- oczywiście ten fakt wyprowadzi mnie delikatnie z równowagi, zwlaszcza, że zrobilam już przelew  🤔
maleństwo   I'll love you till the end of time...
02 grudnia 2009 11:51
anja, ja po raz kolejny polecę York Pro Air, czy jak im tam.
Tanie, przewiewne, łatwe do utrzymania w czystości, wbrew pozorom wytrzymałe. I tylko kolor mają okropny, ale na padok chyba nie ma to znaczenia.
Pro Air sa teraz juz w kolorze czarnym tyle ze ciut droższe 🤔
maleństwo   I'll love you till the end of time...
02 grudnia 2009 20:17
O, warto wiedzieć, zawsze myślałam, że fajnie byłoby, gdyby zrobili czarne i białe.

Hmm, może po prostu fioletowa pianka nie schodzi? 😉
maleństwo dzięki :kwiatek: Jednak okazao się, że mają 2 ostatnie pary tylko w rozmiarze S i się zdecydowalam, bo podobno różnią się tylko dlugością rzepów, które i tak są rozciągliwe, ale na lato chyba kupię te yorki. Niestety, ale z doświadczenia przy takiej częstotliwości nawet WW nie wytrzymują 🙁 no i narazie też funduszy brak na coś lepszego
Anja ja też bardzo polecam yorki pro air- młody chodzi w nich dzień w dzień po padoku i trzymają się super( biorąc pod uwagę zdolności tego mojego dzieciaka- kaloszki horze wykończył zębami już jakiś czas temu, a ochraniacze pomimo że kawałek odgryzł- wyglądają naprawdę w porządku 😉). No i w środku są bardzo miękkie. Jak ostatecznie je zmasakruje, to na pewno zaopatrzymy się w drugi komplet. 🚫 stanowczo domagam się aktualnych zdjęć Twojej wiewióry!
Dzięki Madziu za radę- masz pw 🙂
zdjęcie zapożyczone z wątku o CSI w Katowicach. Czy ktoś wie jakiej firmy to ochraniacze?

I czy ktoś ma  http://www.gnl.pl/product_info.php?products_id=3400{11}252{2}84{9}1054  jak sięsprawują?
Hermia ja kupiłam sobie te ochraniacze w kratkę i są fajne, lepsze niż Stockholmy z poprzedniej edycji bo mocniejsze i nie drą się i powierzchnia też lepsza w czyszczeniu
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się