Zdjęcia Naszych Koni II (rok 2009)

Miałem ostatnio okazję porozmawiać z dwiema mieszkankami naszej wsi także trzymającymi konie (oczywiście - grubasy). Moje chudzielce w ogóle nie były warte wzmianki w rozmowie: za to, jak się okazuje, cała "końska" część wsi zakochana jest w mojej starej, kulawej i grubej Dalii wlkp: pytali się mnie, czym ja ją karmię, że tak dobrze wygląda..?

W sumie, dzięki niej wybaczają mi trzymanie tej "niedożywionej" reszty. Pewnie to jakieś młode, albo zabiedzone, ale z czasem dojdzie do "właściwych" rozmiarów...  😁
wątek zamknięty
Sankarita, dokładnie, nie był taki spokojny jako 3 latek, wiercił się, podniecał wszystkim co się dookoła dzieje, próbował startować kiedy miałam już jedną nogę w strzemieniu...

Dziś czasem też się ruszy, ale to zwykle dla równowagi sobie tupnie kroczek w przód, czy w bok. A pochwalę się wam, że latem udaje mi się wskoczyć na niego na oklep, ale tylko w krótkich spodniach, w jeansach to nie wykonalne  😁

jkobus no to masz opinię tyrana końskiego? tylko jeden koń się najada, a reszta taka marna  😀  ale przyznać trzeba, że ta stara wielkopolanka naprawdę świetnie wygląda, ile ma lat?
wątek zamknięty
Dalia ma 17 lat, w marcu skończy 18 - niby nie tak znowu wiele, ale szpat, ciężki poród 4 lata temu i praca w szkółce zrobiły swoje: jest na emeryturze. Zgodnie z zaleceniem lekarza wsiadam na nią co kilka dni na (głównie) stępa. A z braku stajni u mnie wszystko jest jawne i od drogi każdy, kto ma oczy widzi, że wszystkim owsa daję. Fakt, że nie wszystkim tyle samo - Dalia i Gluś po prostu potrzebują więcej, żeby się ogrzać...
wątek zamknięty
W sumie, dzięki niej wybaczają mi trzymanie tej "niedożywionej" reszty. Pewnie to jakieś młode, albo zabiedzone, ale z czasem dojdzie do "właściwych" rozmiarów...  😁

Haha u nas jest dokładnie tak samo, przy stadzie grubasów, młp z dużym dolewem xx wygladają jak zimokrwista młodzież (jeśli chodzi o masę).
Mamy też jedną wlkp, taka to ona średnio wyględna, ale kwadratowa nieustannie (walka z tłuszczykiem jest bezowocna, mimo codziennego ruchu pod siodłem i obciecia treściwej do zera  🤔wirek🙂 w kazdym razie wzbudza niemały podziw.
A i oczywiscie jest "arabem wyścigowym"  😁

a oto i idolka
wątek zamknięty
armara, ale ciepło się zrobiło!
super
jkobus, koni nie karmisz paskudniku jeden, chude toto jakieś panie;]

wątek zamknięty
Sznurka piękne pląsy!!! Tylko mina taka poważna 😉
wątek zamknięty
elwarka   . . . . . . SDG . . . . . .
16 października 2009 20:15

Trochę pomarańczu na pochmurne dni ( na zdjęciu Laser i Marcelina),
      może przegonimy chmury......
wątek zamknięty
My wietrznie i deszczowo pozdrawiamy z pomorza 😉

wątek zamknięty
salucha   Jutro,jest czyste nieskalane żadnym błędem:P
16 października 2009 20:56
Mia śliczny koń drugie zdjęcia według mnie najładniejsze
wątek zamknięty
salucha, Dziękujemy 🙂
wątek zamknięty
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
16 października 2009 22:44
Sznuruś ful profeszynal!
wątek zamknięty
Dorcysia, a ładne mam futro, ochraniacze i popręg? 💃 😁
Koniczka, dziękuję miło nam zwłaszcza z twoich ust!
wątek zamknięty
Ładne, tylko coś marnie widać🙂 Prosimy o więcej!
wątek zamknięty
wrzucam jeszcze jedno
a reszta się nie nadaje 😎
wątek zamknięty
Rodzinnie

wątek zamknięty
Santoska
Piękny koń 🙂 I fantastyczne zdjęcie 🙂

Sznurka
Nawet sobie nie wyobrazasz jak zazdroszcze, konia  u siebie w domu 🙂 Poza tym super wygladacie 🙂

Mia
Jak patrze to jest mi zimno i nie chce sie wychodzić na dwór. Fajny konio 🙂
wątek zamknięty
Rodzinnie

Trza bylo psiaka do kaplusza wladowac  🤣

Super fotka 🙂
wątek zamknięty
jkobus w dzisiejszych czasach młodzież szczupła, ale zaawansowany wiek wymaga dostojności, mnie się podoba wszystko co okrągłe, Twoja matrona szczególnie.. 🙂
Sznurka, piknie, piknie, lans na całego 🙂
Santoska psiaka było zapakować do plecaka 😉 fajnie
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
17 października 2009 14:06
Sznurka rewelka 😜 a masz zdjęcie bez derki? Chodzi mi stricte o pad 😎
wątek zamknięty
Kurczę trochę tak głupio dwa razy na tej samej stronie ale mam takie ładne zdjęcia, że nie mogę się nie pochwalić 🙂

Czyli ze skrajności w skrajność: wczoraj brzydko i mokro, dzisiaj ciepło i dosyć sucho  💃
wątek zamknięty
Hypnotize dzięki za miłe słowa :kwiatek:

zoil, adriena psiak jest zbyt ruchliwy, więc wsadzenie go gdziekolwiek odpada 🤣
wątek zamknięty
Dzięki wszystkim
Strucelka nie mam;]
wątek zamknięty
Zawsze razem 😀
wątek zamknięty
Santoska, jakie fajne zdjęcia 😍 A jaki sweterek ma psisko 😀
wątek zamknięty
Santoska, wdechowy sweter ma!
wątek zamknięty
amnestia, sznurka psi golfik bardzo polecam 😀
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
18 października 2009 11:29
Sznurka buu szkoda 😁
a gdzie jakieś zdjęcia Czapli? 😜 Widziałam tylko jedno w młodych koniach jak chyba Twego męża próbowała wysadzić? 😁
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
18 października 2009 11:50
sznurka uwielbiam Twoje zdjęcia 🙂 Sa takie... soczyste 😉
Santoska jeszcze tylko brakuje do kolekcji Agatki (i Marcina 😁 ) i juz byłby cały Dream Team 😉
wątek zamknięty
budynio   powrót do świata dźwięków!
18 października 2009 14:16
sznurka b jesiennie, a ja b lubie jesień i brązy - co masz za kurtke? 🙂
wątek zamknięty
Cenciakos   Koń z ADHD i złośliwa zołza ;)
18 października 2009 14:30
no to Pinesska jesteś twardsza, bo ja na swojego z ziemi wsiadam tylko jak już naprawdę muszę 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.