Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

ewabe, drugie fajne, pomimo, że nie lubię zdjęć od dupy strony 😉 Jakieś takie dynamiczne, naprawdę ładne 🙂
Na pierwszym konisko i amazonka (chyba nawet bardziej) jak dla mnie giną w tle - co z tego, że tło ładne, skoro główny obiekt nie przyciąga uwagi? To w sumie takie dziwne...bo niby się nie zlewają, a i tak zauważa się ich dopiero po chwili O.o Ale generalnie pomysł na kadr fajny.
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
07 października 2009 21:43
Cmentarz w Zurichu, nie pytajcie który, bo nie pamiętam...

wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
08 października 2009 06:02
super, ale jak dla mnie za jaskrawe- ale ty chyba lubisz takie. mam wrazenie ze jest troche krzywo- ale moze to złudzenie.
wątek zamknięty
Strzyga boskie foto !! chciałabym umieć robić takie zdjęcia 😀
wątek zamknięty
08 października 2009 12:32
Fatamorgana, przyciskach migawkę do połowy, żeby złapać ostrość, a potem do końca, żeby zrobić zdjęcie xP

cieciorka, na prawo leci, ale tam było lekkie wzniesienie, nie wiedziałam czy to korygować. A kolorki jaskrawe, bo ja już ślepawa jestem, sama wiesz  😉
wątek zamknięty
masz lustrzankę czy cyfrówkę :> ?
wątek zamknięty
08 października 2009 12:52
D80 + N50,N18-70,N70-300
wątek zamknięty
Fatamorgana, to do roboty. Trzeba ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć 🙂

A Strzyga ma cyfrową lustrzankę.

Zastanawiam się nad sprzedaniem mojego d80... Ale wciąż nie jestem przekonana. Jestem do niego przywiązana jak do własnego dziecka 🙁 i nie umiem podjąć decyzji. Czy to normalne? W sumie ostatnio nie robię nim zdjęć, w użyciu pozostają inne aparaty (a i na nie ostatnio nie miałam czasu)...
wątek zamknięty
abre  myślę, że normalne  🤣  ja do swojego aparatu też jestem bardzo przywiązana, nawet wymyśliłam dla niego tzn. w sumie dla niej imię  😁
wątek zamknięty
jakie ???  😉
wątek zamknięty
Józefina dla przyjaciół Jóźka, chociaż ostatnio przechrzcili mi ją na Lusie  😂
wątek zamknięty
Mój też ma imię, Marcel sie zwie 😉
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
09 października 2009 20:36
lipicany w Wiedniu 😜

dużo zależy chyba od ustawień ekranu

wątek zamknięty
wow magiczne!
wątek zamknięty
Strucelka
pierwsze mi się podoba, trochę moogło by być ostrzej, ale kolorytsycznie jest świetnie, piękne oświetlenie  😜

Strzyga
ależ strażacka kurteczka  😁
wątek zamknięty
09 października 2009 22:09
Strucelka, drugie byłoby bardzo dobre, ale łopatkę ucięłaś i cięcie w nogach, jak dla mnie, za mało zdecydowane.

armara,  a jak! Ja w ogóle jestem mocno nienormalna, bo uwielbiam starych ludzi i cmentarze...

A teraz pokażę wam mój szczęśliwy traf. Niestety zabrakło trochę refleksu, a i nie chciałam ,zęby zauważyli, że robię fotę. Ale wydźwięk emocjonalny tego zdjecia, rekompensuje i braki techniczne:

Kurcze, tam w ogóle jest inaczej. Ludzie są jacyś cieplejsi. Nie potrafię tego zrozumieć, ale uchwycić ludzkie uczucia jest mi 100 razy łatwiej, niż u nas.
Wybaczcie, nie mogę się powstrzymać:

wątek zamknięty
09 października 2009 22:42
Fatamorgana, a lustrzanka nie moze byc cyfrowa? :>

Mój tez miał imie!!! nazywał się Karol Tadeusz, serio! 🤣
wątek zamknięty
A czemu w czasie przeszłym? Co się stało z Twoim aparatem?

Hmm, chyba tez muszę pomyśleć nad jakimś imieniem dla mojego aparatu. W końcu to mężczyzna, z którym jestem najdłużej w moim życiu.... albo raczej: on najdłużej ze mną wytrzymuje 😉
wątek zamknięty
09 października 2009 23:21
był pożyczony, jak zaczęłam zastanawiać się nad kupnem to postawiono ultimatum: oddajesz albo kupujesz teraz.
dopiero dzis porzyczenie komus aparatu wydaje mi się dziwne! ja bym nie dała 😁 nie chodzi o to oczywiscie ze źle sie z nim obchodziłam! jednka jako wlascicielka bałabym sie...
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
09 października 2009 23:22
Przed chwilką pomęczyłam księżyc i oto co wyszło 🙂
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
10 października 2009 11:49
Thaya, Armara dziękować :kwiatek:

Strzyga dzięki za uwagi :kwiatek: fakt, w nogach mogłabym lepiej uciąć. A z lewej brakło, bo jak taki koń idzie wprost na Ciebie, to ciężko się zdecydować czy zdjęcia strzelać czy się patrzeć 😜

Notarialna wow, robi wrażenie!!
wątek zamknięty
Notarialna  maz stwierdzil wlasnie, ze to dobrze wyglada, a on sie zna na astrofotografii. Jaki aparat masz? Hybryde?

W poniedzialek byl u nas Jac Toffi na sesji zdjeciowej... wow. Slina mi naciekla, jak zobaczylam jego obiektywy...  😜 ale troche artysta z niego jest. Mial asystentke, ktora starala sie wszystko robic, aby on mogl spokojnie fotografowac.  🤣 Dwoila sie i troila.  😉

wątek zamknięty
Strzyga a gdzie jest to "tam"?
Podobają mi się. W pierwszym w sumie wolałabym żeby ten mur z tyłu był prosty... ale masz rację, coś w tym jest.
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
10 października 2009 14:31
Anka, Zwykłego złomiszcza compacta DSC-H5 Sony 😉
Ja tam lubię się nim bawić i księżycem 🙂

Na maksymalnym zoomie 🙂
wątek zamknięty
10 października 2009 15:56
szepcik, w Szwajcarii. A to tam tam, to akurat w Wollishofen, dzielnicy Zurichu.

Anka, Toffi, zazdraszaczam.
wątek zamknięty
Strzyga on robil przede wszystim foty naszej stajni itd ale fajnie bylo mu sie poprzygladac przy pracy. 🙂
wątek zamknięty
10 października 2009 17:20
Anka, i za to bym się dała pokroić.
wątek zamknięty
Fatamorgana, a lustrzanka nie moze byc cyfrowa? :>

Mój tez miał imie!!! nazywał się Karol Tadeusz, serio! 🤣

Może nie być cyfrowa.
Istnieją lustrzanki analogowe - sama takową posiadam
wątek zamknięty
11 października 2009 21:07
wistra, przeczytaj to, co cieciorka napisała jeszcze raz. A potem jeszcze raz.
wątek zamknięty
Cieciorka to raczej wie  😉
To Fatamorgana zadała pytanie: "masz lustrzankę czy cyfrówkę?" 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.