gdzie mogę kupić kubki papierowe z przykrywką do kawy itp.??
i czy mają one jakąś specjalistyczną nazwę?
kupisz nawet w Makro 🙂
Wszystkim bardzo dziękuję za rady :kwiatek: Zastosowałam wszystkie i właśnie walczę z krwotokiem 😉 Test poszedł bezproblemowo 🙂
abre, to teraz palucha do góry i przyłóż kostkę lodu żeby się naczynka pokurczyły 😉
Już zatamowany 😀 ale siniak został. U mnie to tak ze wszystkim 😉 albo wcale, albo w nadmiarze. Zawsze dwa przeciwne bieguny.
We Wrocławiu macie krasnale? Po Poznaniu rozlokowane są kolorowe słonie 😉
A gdzie dokładnie są te słonie? 😡 Z chęcią bym je zobaczyła 😎
Pewnie o te 🙂 Dzięki :kwiatek:
a to te słonie były też w Krakowie! pod Galerią Kazimierz. Tylko po co one ❓ ❓
a pamiętacie takie Misie w Warszawie na starym mieście? Rok temu? 😉
Ja pamiętam jak na ulicach Warszawy z 4 czy 5 lat temu stały kolorowe krowy 😀
a stały, to też była jakaś akcja 😉 One też stały chyba w Holandii czy Niemczech (nie pamietam).
a ja ostatnio krowy widziałam w łotewskim Ventspils 😉 były wszędzie i w każdym rodzaju - różowe plastikowe w sukienkach na huśtawce, metalowe z rurami i zaworem pośrodku... fajne 😉
Tyle, że nasz Wrocławskie krasnale są na stałe 😁 jeden nawet spodnie w Odrze pierze 😉
I trzeba uważać jak się chodzi, bo nagle taki wyrośnie spod ziemi i się leciii...
Pod epi jest ich chyba ze sześć 🤣. Miałam gdzieś fotki krasnali, ale zaginęły w akcji
znalazłam buty, które chciałabym kupić. Tylko, że są w rozmiarze dziecięcym (JR) 38. Czy wiecie może czy juniorskie 38 jest równie rozmiarowi 38 dla dorosłych?
Jr 38 jest mniejsze niz normalne.
Przypomniało mi się coś, o co faktycznie wstydzę się zapytać 😉
Dlaczego na słowo "przepraszam" odpowiada się "proszę"? 😡
Dlaczego na słowo "przepraszam" odpowiada się "proszę"?
Nie na każde przepraszam powinno odpowiadać się proszę.
Powinno się mówić kiedy ktoś np prosi nas byśmy go przepuścili, wtedy taka uproszczona forma "proszę przejść".
Odpowiadanie "proszę" na "przepraszam" kiedy ktoś np nas popchnął jest nie logiczne 😉
Nie wiem co to znaczy "odpowiada się", chyba jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś tak mówił 🙂
A jeżeli ktoś kogoś przeprasza za np. kłamstwo, pomyłkę, czy coś takiego? Bo słyszałam od znajomego z Rosji, że gdy czył sie polskiego, to ktoś mu tłumaczył, że odpowiedź "proszę" na "przepraszam" oznacza, że się wybaczyło. Pierwsze słyszę taką teorię i dlatego pytam.
Raczej mało logiczne. Powinno się wtedy odpowiedzieć "nic się nie stało", "nic nie szkodzi" czy coś podobnego 😉
Mam głupio-śmieszno-praktyczne pytanie 😂 😂
Zakładamy taką sytuację:
Idę ulicą, żuję gumę [dyskretnie, zwyczajnie] i spotykam kogoś [nauczyciela, sąsiadkę, kogoś dorosłego]. Mówię tej osobie dzień dobry, a ona wyraźnie chce kontynuować rozmowę [pyta o coś, itp.]. Co powinnam zrobić z gumą? Wypluć? Przykleić gdzieś w buzi? Bo nie wypada rozmawiać z gumą... 😡
🤣
a to te słonie były też w Krakowie! pod Galerią Kazimierz. Tylko po co one ❓ ❓
Poznańskie słonie? To jest forma promocji za pomocą nowej wyczesanej w kosmos słoniarni w naszym zoo.
fin a nie umiesz trzymać w poliku tak żeby nie było widać ani słychać gdy mówisz? 😉
Fin na pewno potrafisz, skoro niektórzy to nawet z gumą w ustach potrafią się całować 🙄
Jara no właśnie ja tak z reguły odpowiadam na ten typ "przepraszam" i dlatego mnie to tak zdziwiło - pomyślałam sobie, że może nie znam jakiejś reguły i na niewychowaną wychodzę 😎
Ja wtedy gumę wciskam między zęby a policzek 😉 Ewentualnie możesz wypluć, ale w husteczkę ; i schować.
jeżeli wysyłam sms na polski numer, do kogoś kto jest za granicą, to kto za to płaci? ja 20 gr jak za smsa? ale czy on tez?
Odbiorca placi oplate roamingowa. Ty jak za sms / polaczenie w kraju.
Klami, z tego co mi wiadomo (miałam okazję korzystać z roamingu) i co potwierdza moja koleżanka, która świeżo wróciła z Wysp, odbiorca (czyli osoba będąca za granicą) nie płaci za takiego smsa nic.
no właśnie... jak pisałam do mojego chłopa będącego na Chorwacji, to nic mu nie pobierało, gdyż nie miał nawet nic na koncie. Teraz pisałam do brata będącego w Szwecji i mam nadzieję, że nie naciągnęłam go na dodatkowe koszty 😡