Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

co myslicie o tym portrecie?

wątek zamknięty
Chess, nie wiem jakim aparatem robisz zdjęcia ale przejrzyj ten wątek i doczytaj czym fotografuje autor http://nikon.org.pl/showthread.php?t=60590&highlight=sony
wątek zamknięty
Jeszcze takie mam które mi się podobają🙂
wątek zamknięty
a co myślicie o tym?
wątek zamknięty
Zaraz wyjeżdzam więc nie mam czasu przeczytać całego tamtego tematu. Zrobięto jak wrócę  😉
A zdjęcia robię Sonym DSC-W120 - Takim  🙂
wątek zamknięty
Wojenka   on the desert you can't remember your name
21 sierpnia 2009 15:49
Ostatnie zdjęcia:

Cziorny

Marta & Klara
wątek zamknięty
Wojenka
to drugie mi się podoba 🙂
Klimatyczne

Galopada
Twój portret podobałby mi się bardzo gdyby nie cień na szyi.
pilnuj takich detali. Kombinuj z ustawieniem konia do światła
wątek zamknięty
olciiik   `Dzień dobry, kocham Cię`
22 sierpnia 2009 10:54
moje wakacyjne 🙂

nie zabijcie za ilość  :kwiatek:
wątek zamknięty
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
23 sierpnia 2009 20:35

Czy ja już mówiłam, jak bardzo kocham kropelki?! 😀 Takie tam ujęcia z dziś :P
wątek zamknięty
martva jakim obiektywem robiłaś te zdjęcia?
wątek zamknięty
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
24 sierpnia 2009 09:10
Nikkorem 18-55 mm  F/3.5-5.6G VR - czyli KITem po prostu 😉 A czemu pytasz, jesli moge wiedziec? 😉
wątek zamknięty
z ciekawości pytałam 🙂
wątek zamknięty
moje dwa jakieś

Nikon D40 18 mm  f/5  iso200 migawka1/25 s

Nikon D40 26 mm f/16  iso400 migawka1/1000 s
małe takie, na życzenie wrzucę większe.

mam pytanko co do obiektywów. chciałabym kupić nowe szkło w cenie przyzwoitej, tzn. do 800 zł. posiadam kita 18-55 3,5-5,6, i tamrona 70-300 4-5,6. nie stać mnie za bardzo obecnie na nic lepszego. co proponujecie, czy może poczekać, doskładać kasy i kupić porządne szkło z lepszym światłem.

pytanie numer dwa. mianowicie z w.w kitem często wybieram się do lasu. jednak nie na typową leśną sesję-krajobrazów i widoków, lecz na dynamiczną sesję rowerzystów na dircie. czy ktoś mógłby poradzić jakie ustawienia dobrać.  iso ustawiam zależnie od światła 400 to minimum, a i tak tylko raz użyłam iso400, przeważnie 800. dynamiczny wybór ostrośći, balans bieli w zależności od warunków, przysłonę na jak najmniejszą, szybsze czasy otwarcia migawki. bez lampy się nie obejdzie, dysponuję tylko lampą wbudowaną i sb-400. zdjęcia nie są takie jakbym chciała. mimo iż na aparacie wydają się być ostre i nie poruszone, na komputerze zawsze okaże się, że coś tam jednak nie wyszło tak jak zamierzałam. próbowałam już różnych kombinacji i efekt był w sumie podobny, czasem lepszy czasem gorszy. jestem amatorem, raczkującym w fotografii sportowej. moje pytanie polega na tym, czy z moim sprzętem da się trzasnąć sensowną sesję moim bikerom. gdyby ktoś był tak życzliwy i mi pomógł, byłabym bardzo wdzięczna. jeśli ktoś by chciał mogę wstawić poglądowe fotki z dotychczasowych sesji w lesie. pozdrawiam.
wątek zamknięty
Nie robiłam jeszcze w takich warunkach ale spróbuję coś doradzić. Wyślij mi na maila 1 lub 2 zdjęcia, które dobrze obrazują problem. Idzie PW.
wątek zamknięty
aniapa   Niedobre zwierzę wierzchowe nieznanego gatunku.
25 sierpnia 2009 08:55
Jestem bardzo początkującym amatorem-samoukiem, dlatego z chęcią czekam na cenne rady 😉 Zdjęcia z moich dwóch pierwszych plenerów

wątek zamknięty
Aniapa - strasznie krzywe. Prześwietlone albo niedoświetlone. Treściowo nudne.

Olciiik - ten zakurzony fajny  😀

Wojenka - to drugie u mnie jest fioletowe.
wątek zamknięty
Przypadkowe.
Owszem - dość... hmm... pesymistyczne.

Nie wiem - czy ten asfalt przed ptakiem powinien być ostry?
wątek zamknięty
Lotnaa   I'm lovin it! :)
25 sierpnia 2009 23:52
Dworcia, jakoś nie czują klimatu  🤔

aniapa Twoja woda mi się na komputer wylała...  🙄

martva, pierwsze najfajniejsze  🙂

olciiik, koń "w dymie" mi się podoba. Ale pierwsze też ma coś w sobie  😉
wątek zamknięty
Jedno zdjęcie z którego jestem w miarę zadowolona
Robione niestety podczas zachodu słońca
myślę że przy lepszym świetle efekt byłby lepszy  😉

Strączek miał ok 2,5-3 cm, robaczki oczywiście mniej, więc i tak jestem zadowolona ze swojego aparaciku  🙂
wątek zamknięty

ja sie nie znam, ale ogolnie lubie bawic sie zdjeciami , ktore maja potencjal i wynajdywac swoje wersje ;P

powiecie, ze przepalone, moze i tak, ale ja zawsze mialam sklonnosc "psuc" w ten sposob zdjecia 🙂
wątek zamknięty
Lotnaa   I'm lovin it! :)
26 sierpnia 2009 00:57
Chess, wiem że to szczyt bezczelności ale pozwoliłam sobie troszkę się pobawić  😡

Edit. Albo tak. Szkoda że kadr taki centralny i nie da się za wiele wykombinować.
wątek zamknięty
A ja tak tylko chcę podziękować Wam wszystkim za ten wątek  :kwiatek:, bo tyle tu pięknych, ciekawych, inspirujących zdjęć. Nie szkodzi, że "krytycy" surowi - nawet lepiej  😀
wątek zamknięty
kamkaz, woda teraz chyba w drugą stronę "spływa" 😉
wątek zamknięty
Lotnaa, jak chcesz się pobawić to mogę Ci wysłać fotkę w pełnym rozmiarze, niewykadrowaną, dookoła robali jest duuużo tła  😀
Pierwsza wersja, ta na której odwrócone są w prawo, lepsza moim zdaniem  😉
wątek zamknięty
Tak dla śmiechu 😉 znad Soliny 😉

A drugie trochę leci, a dziwne, bo na odbitce prawie tego nie widać 😀 niestety skan nie oddaje kolorów oryginału  🙁
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
26 sierpnia 2009 20:58
Niedawno robione, sprzed kilku dni 🙂
wątek zamknięty
Pierwsze leci 😉
Co do kota, dałabym więcej przestrzeni przed nim... I u góry. W ogóle w poziomie bym to kadrowała 😉

edit: pozwoliłam sobie się pobawić.
Co do pierwszego, wystarczyłoby zupełnie tyle. No dobra, trochę krzywo przycięłam, ale wydaje mi się, że o wiele ciekawiej wygląda bez tych ciemnych "boków", które mało wnoszą do kompozycji. Mam nadzieję, że się nie obrazisz  :kwiatek:
😉
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
27 sierpnia 2009 20:44
A co o tych powiecie?

wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
27 sierpnia 2009 21:34
szepcik, Nie nie obrażę się 😉
Każdy punkt widzenia i rada przyda się 🙂

No to jeszcze kilka na dokładkę:
wątek zamknięty
W pierwszym wg mnie za mało dołu
W drugim... albo ja mam zmęczone oczy, albo coś nie tak z ostrością.

Krowy z pogranicza holendersko - belgijskiego. Niczym modelki  🤣
Jakość poszła się paść, bo to skany z odbitek
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.