Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

[img]http://e.lansik.pl/la750/28ca885600145a8e488cf3a7[/img]

gdzie można dostać takie bransoletki? chodzi mi o te splecione.
Jak wygląda droga w miejscu gdzie ruch prawostronny zmienia się w lewostronny i odwrotnie?
Jak wygląda droga w miejscu gdzie ruch prawostronny zmienia się w lewostronny i odwrotnie?

Większość państw, które mają ruch lewostronny to wyspy - Brytania, Irlandia, Japonia, Australia - żeby wymienić te bardziej znaczące.
Pozostałe (o ile są lądowe) mają na granicy poważniejsze problemy, niż zmiana kierunku ruchu 🙂
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_lewostronny

Zasada ruchu lewostronnego obowiązuje dziś w mniejszości krajów świata: w Wielkiej Brytanii oraz w krajach niegdyś od Wielkiej Brytanii zależnych lub będących jej byłymi koloniami, w tym m.in. – w Europie – w Irlandii, na Cyprze i Malcie, a także w Australii, Nowej Zelandii, Indiach, Pakistanie, Sri Lance, Bangladeszu, Papui-Nowej Gwinei, Brunei, Hongkongu, RPA i innych postbrytyjskich koloniach Afryki (Lesotho, Botswanie, Kenii, Tanzanii, Ugandzie, Zambii, Zimbabwe), jak również w Japonii, Indonezji, Tajlandii, Makau, na Malediwach, Mauritiusie, Jamajce, Dominice, w Gujanie i Surinamie.

Mnie nie interesują w tym momencie ich problemy polityczne i gospodarcze. Chcę tylko zobaczyć, jak wygląda droga w miejscu, gdzie następuje zmiana ruchu. 😉
Z tego co widzę w Hong Kongu taki ruch obowiązuje, nie uwierzę, że to miasto nie jest połączone z resztą świata niezłymi drogami.
Może takie dwupoziomowe skrzyżowania, takie coś o  😁

Czerwona droga górą, szara dołem. W sumie nie ma chyba innego wyjścia jak takie skrzyżowanie, a przynajmniej ja na nie nie wpadłam.  😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
12 sierpnia 2009 09:46
Poszukaj na allegro o ile wiesz co one oznaczają... jak bardzo jestes zaawansowana.. tzn czy dziewica, czy seks po bożemy itd :/

edit:
Większość państw gdzie jest ruch lewostronny to wysypy tak jak już ktoś wspomniał, a w państwach 'na kontynetach' po przekroczeniu zgranicy są rozjazdy, które prowadzą na poprawne pasy.
Scottie   Cicha obserwatorka
12 sierpnia 2009 10:05
o ile wiesz co one oznaczają... jak bardzo jestes zaawansowana..

a jak nie wiesz, to:

"Ze względu na wzrost popularności bransoletek żelowych w roku 2003, stały się one przedmiotem miejskiej legendy, która widziała w nich bransoletki erotyczne. Ich popularność miała być wiązana z rolą jaką odgrywały w swego rodzaju grze erotycznej. Jak powiadano, dziewczyny noszące bransoletki żelowe, miały zgadzać się na gry zmysłowe z kimś, komu udało się zdjąć je z ich ręki. Typ przyzwolenia na lubieżne zachwanie miał zależeć od koloru bransoletki, od przyjacielskiego uścisku, poprzez pocałunek, aż po rzeczywiste stosunki płciowe. W październiku 2003 pogłoski były na tyle rozpowszechnione w Gainesville na Florydzie, iż dyrektor Alachua Elementary School zabronił ich noszenia. Podobne decyzje podjęli dyrektorzy innych szkół. Zaobserwowano swego rodzaju moralną panikę. Z powodu miejskiej legendy bransoletki żelowe są przez niektórych Amerykanów nazywane sex bransoletkami."

i jeszcze to:

1. Żółty - wskazuje na użytkownika jest gotowa do przytulania

2. Różowa - wskazuje na użytkownika który jest skłonny zrobić malinkę

3. Pomarańczowa - wskazuje na użytkownika który jest gotowy do buziaka

4. Fioletowy - wskazuje na użytkownika który jest gotowy pocałować partnera albo uprawiać seks

5. Czerwony - oznacza użytkownika jest gotowy do przeprowadzenia lap dance

6. Zielony - wskazuje, że seks oralny jest wykonywany na dziewczynie

7. Przezroczysta - oznacza gotowość do zrobienia "tego co partner chce"

8. Niebieska - seks oralny w wykonaniu wskazuje na faceta

9. Czarne - wskazuje, że regularnie uprawia seks w pozycji misjonarskiej

10. Biała - wskazuje użytkownika który okazuje co ma

11. "Świecąca" Żółta - wskazuje ze przytulanie i całowanie jest do zaakceptowania

12. "Świecąca" Różowa - chętnych do "Flash" (pokaż) części ciała

13. "Świecąca" Fioletowa - jest skłonny do pocałunku francuskiego ( otwarte usta)

14. "Świecący" Niebieski - użytkownik jest gotowy do wykonania seksu analnego

15. "Świecący" Zielony - oznacza, że użytkownik jest gotowy do "69" (wzajemne seks oralny)

16. "Świecąca" przezroczysta - wskazuje, że użytkownik pozwoli partnerowi czuć lub dotykać jakiejkolwiek części ciała chcą

😉
Mnie nie interesują w tym momencie ich problemy polityczne i gospodarcze. Chcę tylko zobaczyć, jak wygląda droga w miejscu, gdzie następuje zmiana ruchu. 😉
Z tego co widzę w Hong Kongu taki ruch obowiązuje, nie uwierzę, że to miasto nie jest połączone z resztą świata niezłymi drogami.

"Transformator" lewo/prawo Chiny/ Hong-Kong:

http://maps.google.com/maps?hl=pl&q=hong+kong+mapa&lr=&ie=UTF8&split=0&ei=PpCCSui6I8-i_Qbpr72yCw&ll=22.539776,114.126234&spn=0.00437,0.006539&t=h&z=18&layer=t

Na co był chory Piotr z Magdy M.?
12 sierpnia 2009 12:18
Raka mózgu miał czy coś... ale z głową na pewno 🙂
No, z głową to on coś miał od początku pierwszej serii.. 😉
[quote author=JARA link=topic=20.msg315192#msg315192 date=1250066788]
Poszukaj na allegro o ile wiesz co one oznaczają... jak bardzo jestes zaawansowana.. tzn czy dziewica, czy seks po bożemy itd :/

Wiem, wiem poczytalam juz o nich troszke , widziałam ze jest straszny "bum" na te branzoletki i w sumie fajnie wygladały, ale w takim razie podziekuje 🙂
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_lewostronny

Zasada ruchu lewostronnego obowiązuje dziś w mniejszości krajów świata: w Wielkiej Brytanii oraz w krajach niegdyś od Wielkiej Brytanii zależnych lub będących jej byłymi koloniami, w tym m.in. – w Europie – w Irlandii, na Cyprze i Malcie, a także w Australii, Nowej Zelandii, Indiach, Pakistanie, Sri Lance, Bangladeszu, Papui-Nowej Gwinei, Brunei, Hongkongu, RPA i innych postbrytyjskich koloniach Afryki (Lesotho, Botswanie, Kenii, Tanzanii, Ugandzie, Zambii, Zimbabwe), jak również w Japonii, Indonezji, Tajlandii, Makau, na Malediwach, Mauritiusie, Jamajce, Dominice, w Gujanie i Surinamie.

Abre -

Za wiki: "Several countries in Africa, Asia and South America have land borders where drivers must change to the other side of the road.

Where neighbouring countries drive on opposite sides of the road, drivers from one to the other must change sides when crossing the border. Thailand is particularly notable in this context. Thailand drives on the left; since Myanmar (Burma) changed from left to right in 1970, 90% of Thailand's borders are with countries that drive on the right (only Malaysia drives on the left). Thailand is the only sizable country with this problem.

Other notable borders where a changeover is necessary are between Afghanistan and Pakistan, between Laos and Thailand, and between Sudan and Uganda.

When borders consist of natural barriers, such as mountains or rivers, the number of border crossings is reduced. This is particularly true of borders where traffic changes sides of the road, especially in Asia. Furthermore, given their remoteness, most mountain border crossings have relatively low traffic volumes and so changing sides of the road is less of a problem.

The four most common ways of switching traffic from one side to the other at borders are

Traffic lights. Examples include
Friendship Bridge between Thailand and Laos, change takes place on Lao side
Second Thai–Lao Friendship Bridge, between Thailand and Laos, change takes place on Thai side
Friendship Bridge between Thailand and Myanmar—photo
New bridge between Thailand and Myanmar near Mae Sai (opened in 2006)

Crossover bridges. Examples include
Lok Ma Chau between Hong Kong and mainland China—Google Maps
Lotus Bridge between Macau and mainland China—Google Maps
Takutu Bridge between Guyana and Brazil—photo photo

Border roads intersect with roundabouts or other one-way traffic systems. Examples include
Man Kam To between Hong Kong and mainland China—Google Maps
Portas do Cerco between Macau and mainland China—Google Maps
The Eurotunnel Shuttle service of the Channel Tunnel between the United Kingdom and France—Google Maps and Google Maps

No automatic infrastructure (signposts and directions only), most commonly found at borders with low traffic volumes. Examples include
Poipet between Thailand and Cambodia
Old bridge between Thailand and Myanmar
Khunjerab Pass between Pakistan and China
Friendship Bridge between China and Nepal "

Jesli potrzebujesz tlumaczenia, to daj znac 🙂
jak to wyglada z dostarczaniem paczek przez firme UPS tzn chodzi mi o to, ze jak mnie nie zastana w domu, to co z ta paczka dalej sie dzieje?
Ada   harder. better. faster. stronger.
12 sierpnia 2009 20:25
Jeżeli Cię nie zastaną to powinni dzwonić do ciebie.
Ale generalnie to paczka po prostu wraca do magazynu/sortowni w twoim mieście.
i co, dostane jakies powiadomienie gdzie mozna odebrac czy cus...
🙂
Powinni awizować. A czy będą dzwonić lub ponawiać doręczenie w dniu następnym zależy od opcji wykupionej przez nadawcę przesyłki. Ja korzystam z usług UPS i jeśli naniosę na list przewozowy numer telefonu do odbiorcy kurier z reguły dzwoni.
12 sierpnia 2009 20:58
Tak jak mówi Espana. Czasem jak trafi się spoko kurier to zadzwoni i zapyta czy może być za pół godziny lub czy ma przyjechać na sam koniec. Albo dzwoni jak nie zastanie nikogo w domu.
ja tam zawsze podaje kurierom adres do pracy i juz.
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
12 sierpnia 2009 21:39
czy ktoś może gustuje w kuchni arabskiej i może mi powiedzieć, co to za warzywo salq (z angielskiego, żeby było łatwiej...  😡  ) Mam dziada w publikacji i nie mogę znaleźć w słowniku.
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
13 sierpnia 2009 06:44
Makrejsza, boćwina (przynajmniej w Jemenie).
Jak się pierze firany/zasłony z organtyny? Normalnie? Wieszamy mokre?
13 sierpnia 2009 08:37
Organtyna podczas prania się wygniecie i trzeba będzie prasować.
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
13 sierpnia 2009 10:19
Makrejsza, boćwina (przynajmniej w Jemenie).

dziękuję 🙂  volta, jak zawsze, jest dobra na wszystko.
czy ktos pamieta ktorym klawiszem detonowac bombe w supaplexie?  👀
Jaka jest zniżka dla uczniów (chodzi mi o osoby pełnoletnie) na bilety PKP?

Edit: doczytałam, że 37%   🤔
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
14 sierpnia 2009 20:54
37%
Cofam, znalazłam sama. 💃
Dlaczego "L" to symbol nauki jazdy?
Może od learning?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się