Kącik Rekreanta II (rok 2009)

Lov   all my life is changin' every day.
08 sierpnia 2009 21:40
busch, chyba tak zrobię. Albo oddam w lepsze rączki i popatrzę 😉

Dzięki dziewczyny i wybaczcie :kwiatek:
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
08 sierpnia 2009 21:41
busch, o jaki poprosze, taki mam 😉 chyba ze nasze oczy z dolu stwierdzaja ze potrzeba nam/mi w danym momencie czegos innego. ale tak zasadniczo to jestem pingwinem, skoki to bardziej dla funu dla konia uprawiam 😉
dzis bylo ujezdzenie (dodania-skrocenia, ustepowania, lopatki i trawersy) i poprawianie mojego dosiadu, bo sie rozpuscilam przez wakacje  🤬

Lov albo pojedz poogladac jakies zawody (od kl N w gore najlepiej). mi np po Torwarze zawsze wraca ochota do jazdy i treningow, i to ze zdwojona sila  😀
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
08 sierpnia 2009 21:53
kujka, oglądałam dzisiaj i właśnie miałam takie jakieś nastawienie 😉

Wiecie co? Właśnie mnie naszła straszna ochota żeby jutro pojeździć 🤔wirek: kto zna jakiegos dobrego psychoterapeute?
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
08 sierpnia 2009 21:53
Klami i doprowadza mnie to do szewskiej pasji 😤
a Ty o Pączusia się nie martw, jak już wsiądziesz to będzie dobrze. Z resztą czasami musi być pod górkę, by później mogło być z górki 😉

No to hucki atakują 😀iabeł:
Likier

pędząca kluska 🙄

jak bardzo można odchylić się do tyłu chcąc zatrzymać konia dosiadem 😎 😁

i zmęczony kucyk po robocie

Belfast

na tym zdjęciu jego dupcia wygląda jak okrągły, pyszny pączuś 😜 😁

w tym się zakochałam 😜

ufff, sporo tego 😎
jak myślicie, któreś na avatar? 😜
wątek zamknięty
Strucelka, cudności! Likier to mój faworyt, a jak on się podkasał! 🙂 zawsze jak oglądam wasze zdjęcia to współodczuwam przyjemność z jazdy 🙂 na avat przedostatnie tylko je wyprostuj.
wątek zamknięty
Strucelka, bedzie co ma byc..... zobaczymy. Optymizm zerowy.
Super profesjonalne hucki !! Co do avatru to to albo to
P.S. dziala w koncu??
wątek zamknięty
08 sierpnia 2009 22:11
Burza serio z tym brzuszkiem? Już myślałam, że mam omamy 😜

Mówicie, że przedostanie na ava, a w którą stronę leci? Dla mnie prosto jest 😵

A żeby potwierdzić pełne profi, to się pochwalę, że Likier robi już lotne z prawej na lewą nogę 😜 Robi je dosłownie wszędzie, na ósemkach, przekątnych i ścianach. Jakie to cudowne uczucie, kiedy sobie tak człowiek jedzie, PYK! i nagle noga zmieniona 😍 teraz trzeba uskutecznić lotne na drugą nogę 😁
wątek zamknięty
No serio, mało go jakoś, sportową sylwetkę ma! 🙂
Masz
wątek zamknięty
08 sierpnia 2009 22:40
Burza dziękować  :kwiatek: miło mi to słyszeć 💘
Belfast wygląda bardziej profi niż Młodzian na haku, ale cóż, to jego wybór nie mój 😉
Ale i tak widać, że są doooobrze żywione 😁

edit: niedługo stuknie nam z Likierem 4 rok razem 😜
wątek zamknięty
08 sierpnia 2009 22:48
Strucelka, witam w klubie, my z Gilkiem za 4 dni tez mamy rocznice 😉 (okragla, pierwsza rocznice :hihi🙂
wątek zamknięty
kujka, najpierw przeczytałam, że czwartą rocznicę macie i zaczęłam liczyć i się dziwić 😉
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
08 sierpnia 2009 23:12
Jestem tak mega dumna że muszę się z kimś podzielić 😅 😅 💃
Moja siwa wreszcie w nowej wersji..
TaDam

i w wersji free

Naprawdę jestem mega szczęśliwa że obyła wreszcie ucywilizowała się na tyle żeby dac coś więcej ze soba zrobić 😅
Jest teraz w świetnych rękach i wreszcie widać postępy, strasznie żałuje że nie mogłam tego zobaczyć na własne oczy ale wierze że było tak dobrze jak mówią 💃
Mam nadzieje ze teraz to już bedzie tylko z górki :kwiatek:
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
08 sierpnia 2009 23:18
skoro już o rocznicha mowa 😉
9 sierpień 1995 - ta oto gniada kulka o imieniu Ambitny stała się moją własnością. Znam go od kiedy miał 6 miesięcy i był chudą kupą futra z niewiarygodnie wielkimi oczami. Jesteśmy razem całe życie i tak już zostanie. Przeszliśmy wspólnie bardzo dużo, upiornie ciężkie chwile ale i radośc, pierwsze kroki w sporcie, sukcesy, porażki, w końcu kontuzja która zamknęła ten cały rozdział. Pewne rzeczy nigdy się nie zmienią, ten koń to cały mój świat, wszystko kręci się wokół niego i dla niego. Koń, któremu się nie każe - z nim się negocjuje. Pewny siebie, odważny, zawsze na 100%. Zawsze dla mnie najważniejszy 🙂

wątek zamknięty
Gillian, pięknie, pięknie napisane. Gratulacje rocznicowe 🙂
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
08 sierpnia 2009 23:39
Gillian, gratulacje!

Ascaia, będzie dobrze, najwazniejsze to wiedzieć na czym stoicie.

a ja dla odmiany pochwalę się moim superkoniem - bo jest super 😀
wątek zamknięty
Strucelka, kujka, Gillian, gratuluje rocznic !!

caro, nic tylko sie cieszyc. 😉
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
09 sierpnia 2009 05:30
Klami, oczywiście 😀 znowu chodzę z zacieszem 🤣
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
09 sierpnia 2009 06:31
W wolnej chwili (prawie wolnej-bo noga bujamm wozek, zeby Maly zasnal 😉) Kochani Rekreanci napisze tak ogolnie, ze jednym gratuluje postepow, innym rocznic, a jeszcze za innych trzymam kciuki zeby zdrowko wrocilo.
Czytam kacik na bierzaco, ale nie zawsze mam czas by cos skrobnac.
Ja zyje teraz intensywnie na maksa, ale Rudemu nie odpuszczam i jezdzimy codziennie o 8 rano 🙂
goraco pozdrawiamy

edit
jakies foto z lonzy 😉

i z jazdy
wątek zamknięty
Rekreanty!
Byłam wczoraj na jeździe  😜
Było cudnie i tak samo cudnie bolą mnie gnaty (nigdy nie sądziłam, że ból może cieszyć  :hihi🙂
I w stępie siedzę już lepiej! przynajmniej widzę ja różnicę, malutką, ale jednak 🙂
Dodam jeszcze, że siodło chyba też ma znaczenie, bo na karej był Pfiif Beauty, na siwej Stubben Imperator.
Pomiędzy fotkami jest prawie rok różnicy, ale jazd to ze dwie.

W galopie dalej jest tak, jak było, czyli masakra, więc nawet nie będę pokazywać, ale skoro zaczynam jeździć regularnie, to i z tym się wyrobię!
Pozdrawiam z Molly 🙂

Alem szczęśliwa!  😀
wątek zamknięty
09 sierpnia 2009 09:08
Gillian, gratuluje!! masz jakies zdjecia gniadego z czasow zrebiecych?
milusia, ale szyjsko!! nie moge sie napatrzec na Zwiastuna!
wistra, oczywiscie ze pfiff a stuben to mega roznica o.o nie bylo mnie jakis czas, gdzie w koncu jezdzisz? poprawe moze widac rowniez dlatego, ze w koncu masz strzemiona dobrze dopasowane, a nie przykrotkie jak na 1 zdjeciu 🙂
wątek zamknięty
W sumie zastanawiam się, czy nie przedłużyć ich jeszcze jedną dziurkę, bo grube udo trochę przeszkadza jednak, a jak się wyciągnę, to będzie chyba jedzcze inaczej  😅
Tuptam sobie w KJK Szary  😉
wątek zamknięty
Sorki za OT, ale nie wiem w jakim wątku mam się spytać: czy ktoś z was wie w jakiej cenie jest terapia falami uderzeniowymi w Polsce (koni naturalnie 😉 ), tzw. "Shockwaves"?
wątek zamknięty
lov - a myslalam ze tylko ja tak mam  🤔wirek: tez mi brakuje motywacji, po prostu mi sie nie chce z koniem pracowac. cos nie wychodzi, ja sie wsciekam i dupa. i juz mi sie nie chce znowu wsiadac.
a z tego co pisala kujka, zeby sie naogladac na zawody - owszem, jak patrze na zawody to tez mi sie chce, ale wsiadam, nie wychodzi tak jak "szportowcom" i dalej mi sie odechciewa... ;/ teraz to juz w ogole, bo kon stoi na zadupiu, nie jezdze tam codziennie, plac pod skosem, przeszkod nie ma, wiec nie bardzo nawet jest jak pracowac... wrrr.
wątek zamknięty
Najprawdopodobniej jutro (wkońcu!) przeprowadzamy się z moim odpryskowcem. 🙂

Dziewczyny, moim zdaniem za jakiś czas wszystko wróci do normy 🙂 Ja musze przyznać ze miałam takie momenty jak Bartek był zdrowy. Obecnie trwa chyba nasz najlepszy okres  😍 Mimo jego kontuzji mam wspaniały humor, jeżdżę do niego rowerem dwa razy dziennie te 5 km w jedna strone w najgorszym upale z uśmiechem na twarzy, bo wiem że jak przyjade to siąde sobie w stajni z nim, poprzytulam, wypucuje i wezme na spacer w ręku lub na stępa w siodle. Najchetniej bym była u niego cały dzień 🙂 A teraz czekają na nas spacerki do lasu, nad staw itd.. nie mogę się doczekać. Mimo swojego trudnego charakteru.. on jest CUDOWNY!  😍

Pozdrowienia od Bartollinki
wątek zamknięty
Klami, sto lat!
wątek zamknięty
09 sierpnia 2009 11:51
Kujka to rozumiem, że będą rocznicowe foty Gilka? 😎
Gillian pięknie napisane 🙂 gratulacje, macie za sobą kawał życia razem! :kwiatek:
Milusia Rudy wygląda cudnie 😜 a Tobie zazdroszczę, że wszystko łączysz w całość!
wątek zamknięty
wistra, ja nie wiedziałam, że Ty taka malutka jesteś :P [oczywiście bez obrazy 🙂 ]
Ja też w końcu byłam wczoraj na rekreacyjnej jeździe, gdzie se mogłam pogalopować i poskupiać się w końcu tylko na sobie. Jeżdżenie na młodym to jeszcze "wożenie się". Przyjechałam, wlazłam na jedną z "tych ulubionych" i było fajnie. I.... trudno, kupuję inne siodło, a konkretnie coś a'la euroriding jade vs. Wczoraj w tym siodle byłam po prostu w siódmym niebie.  😜
Strucelka, łoł, jakie pączusie. Szał!  😍 I zgadzam się, ostatnie zdjęcia są boskie.😉

Ej właśnie, nie chcę zakładać nowego wątku, a myślę, że może w tym nie zostanę gdzieś zapomniana.🙂  Trenujemy sobie ogólnie, koń nabył lepszych mięśni grzbietu, zadka i szyi [to jeszcze żaden "efekt końcowy", ogólnie wygląd się poprawił, ale jeszcze dużo pracy przed nami; ta szyja to tak szczerze powiedziawszy, nie wiem skąd mu się aż taka ładna zrobiła]. Młody ma długą i skośną [chyba jeszcze nie stromą] łopatkę i wąską klatkę piersiową, w związku z tym mam pytanie: czy da się coś z tą klatką zrobić, może jakieś "specjalne" ćwiczenia czy po prostu "ten typ tak ma" i raczej w wyniku takiej a nie innej budowy mięśni mu się tam nagle nie narobi?
zdjęcie z padoku, gdzie generalnie coś widać:

i pod siodłem, gdzie widać niewiele, ale wydaje mi się, że ogólny "problem" został pokazany:

wątek zamknięty
Mam 152cm wzrostu, na następną jazdę wezmę hucuła, może będzie lepiej mi się wyciągnąć.
wątek zamknięty
a my nadal kulawi i z Mistrzostw Warszawy chyba w tym roku nici...
wątek zamknięty
Burza, bardzo dziekuje za pamiec i zyczenia !!  :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.