lacuna, HKM, różne modele - polecam
lacuna, łap promkę w bergo, 48,5 ale reszta wymiarów pasuje-
https://sklep.bergo.pl/ego7-aries-oficerki-jezdzieckie
lacuna, - Busse Laval, rozmiar 40LW spełni kryteria. Czasem w promce można je dorwać w granicach tysiaka 🙂
Dzięki Wam ogromne! Chyba znalazłam świętego Graala wśród rozmiarów oficerek i to niedrogo,zobaczymy czy będą pasowały 😅
W jaki sposób ściągnąć/zwęzić sznurówki w ego7?😅 Całe oficerki mam cudownie dopasowane, tylko w kostce są za szerokie i nie umiem ich skrócić 🙄
Ollala, znajdź gdzie jest supeł i pociągnij, zawiąż nowy.
Skórzane oficerki w dobrej cenie - jakieś polecajki?
Koniecznie nie sztywniaki ujezdzeniowe, potrzebuje coś miękkiego co się nadaje do skoków i najlepiej niedrogie. Nie muszą być super trwałe, jak wytrwają rok czy dwa będzie ok 😀
Dobra odwołuje, kupiłam premier equine bilancio - mam nadzieję że posłużą bo kojarzę że tu rv wykupiła te sznurowane parę lat temu i nikt nie narzekał że się rozleciały 😀
donkeyboy, ma dwie pary oficerek PE. Kolejne też tam kupię 🙂
_Gaga, czekam z niecierpliwością 😁 swoją drogą z takiego szybkiego researchu to chyba był najlepszy wybór cenowo/stylowy. Nigdzie indziej nie znalazłam w miarę znośnie wyglądających oficerek skórzanych za ciut ponad 600zl. A marce ufam, więc wolałam PE niż Horze 😅
Czy ktoś ma taki problem, że w Ego (albo jakiś innych oficerkach) ten „język” z tyłu nad kostką obciera skórę? Mam te oficerki, z resztą moje pierwsze, od roku i od miesiąca non stop mam nie zagojone rany nad piętą i już nie wiem czy to wina mojej budowy czy tych języków, które mam ochotę wyciąć, chociaż są miękkie i służą chyba właśnie do chronienia skóry od zamka… jeszcze na koniu do wytrzymania, ale jak mam przelonożować konia przed jazdą i zrobić trochę kroków to masakra. Na ujeżdżalnie dzisiaj wchodziłam z lonżą, batem, hiperaktywnym koniem i butami pod pachą, które ubierałam przed samym wsiadaniem
Carey, ja mam je krótko, ale też już mnie zdążyły obetrzeć :P te języki muszą być bardzo prosto, plus ja po prostu zaklejam sobie nogę w tym newralgicznym miejscu. Btw jestem zadziwiona jak te buty są okropnie niewygodne do chodzenia a jednocześnie niesamowicie wygodne do jazdy 😀
Cieszę się, że nie jestem sama i pięknie to podsumowałaś 🤣
Przychodzę z pytaniem: czy ktoś ma doświadczenia z oficerkami Felix Buhler (konkretnie model Milano)? Miałam jedną parę i super mi pasowały. Ale kupowane były kilka lat temu. Po wewnętrznej stronie mają wybity rozmiar 36/46. Chciałabym je znowu kupić, ale nie umiem dobrać rozmiaru łydki. Po zmierzeniu łydki w najszerszym miejscu wychodzi mi 38 cm, jak dobrze ścisnę może 37. W tabeli mam do wyboru albo 36/45 albo 38/45. Teoretycznie powinnam wziąć te 38 i się nie przejmować, ale skoro te są mniejsze, to czy one potem nie zrobią się za luźne? Powinnam wziąć ciaśniejsze? Już zgłupiałam 🙈 A rozmiarówka jednak mogła się w międzyczasie zmienić.🙄 Będę wdzięczna za podpowiedzi 🙂
Czy znacie oficerki robione na miarę, gdzie biorą pod uwagę szerokość kostki? Bo co patrze to głownie wysokość, rozmiar stopy i łydki i tyle. Mam dość dużą (ale wąską stopę), nie najwęższą łydkę ale bardzo wąską kostkę i jest to moim przekleństwem w gotowych oficerkach.
Chyba, że znacie oficerki, które w gotowych wersjach maja wąskie kostki?
Pacisx, - DeNiro bierze rozmiary w wielu miejscach - w tym szerokość stopy, kostki itd.
Cavallo też szyje na wąskie kostki 🙂 Zarówno te półkowe jak i przy opcji szycia na miarę. Też mam ten problem i cavallo leżały mi idealnie. U mnie dodatkowo dochodzi krótka stopa do długiej łydki (stopa 36, łydka długą 49), więc luz w kostce bardzo odczuwam, bo mam ją małą w każdej płaszczyźnie.
Z takich z półki jeszcze to rozwiązałam temat biorąc sznurowane busse laval, bo po prostu sznuruje je sobie odpowiednio 😅 chciałam inne, ale potrzebowałam "na już", więc wyszły drugie lavale.
keirashara, bardzo dziękuję! Widze, ze GNL ma DeNiro, a Pasi-Konik Cavallo to będę się orientować. Znalałam też SALVO (Königs) na miarę i biorą pod uwagę: rozmiar buta wysokość łydki, obwód w zgięciu, obwód łydki i obwód 15cm nad ziemia.
Lavale też brałam pod uwagę, jednak teraz mam Tonics Solar II (ze sznurówką) i tak jak w kostce nie sa nawet lekko rozciagniete, a w lydce na maksa - tak ciegle kostka jest za szeroka (a wzielam za waskie w lydce, by zmniejszyc proporcje), a ciagle sie marszcza i zginaja srednio milo.
Pacisx, Jeszcze Equinox ma teraz oficerki na miarę i oficerki.com, ale to chyba to samo co Salvo, tylko dorzucają torbę na oficerki gratis
Figarusowa, o Equinoxa nie znalam, dziekuje Wam bardzo za pomoc 😀