Czy Dexametazon jest na liście wykluczającej?
karolina_, to najlepsze rozwiązanie i zdecydowanie inny poziom, toż to wejście do rodziny już, nie suche sprzedane-kupione 😀 i ma same zalety, bezdyskusyjnie jak dla mnie.
Mam w okolicy sprawdzoną stajnię (hodowla, sport, ambitna rekra), którą zawsze polecam, jak ktoś pyta gdzie kupić. Też mam konia stamtąd i do teraz serdeczny kontakt. Moja zawodowo prywatna misja na rzeźne bidoki to taka rozrywka nie do polecenia normalnym ludziom🙃
Marzy mi się świat, w którym konie, jak psy czy koty, kupuje się od hodowcy, który musi pewne wymogi spełnić, w tym czystości rasy, a nie mnożyć bez ładu i składu. Nadprodukcja końskich kundli jest kosmiczna w swej powszechności, ilości i często okrucieństwie.
Marzy mi się świat, w którym konie, jak psy czy koty, kupuje się od hodowcy, który musi pewne wymogi spełnić, w tym czystości rasy, a nie mnożyć bez ładu i składu. Nadprodukcja końskich kundli jest kosmiczna w swej powszechności, ilości i często okrucieństwie.
Evka, to mamy podobne zdanie. Przy czym to totalnie nie oznacza że każdy ma hodować sporty. Są super hodowle tinkerow, koni kolorowych, czy inne miejsca nastawione na jeźdźca rekreacyjnego a przy tym dbające o konie. Niestety są też miejsca w którym klacze hodowlane nie widują ani kowala ani dentysty, które nie są niczym innym jak pseudohodowlami.