flygirl, ale on ma ładny baskil!
Ogólnie z natury ma bardzo ładny. Znalazłam zdjęcie jak był wystawiony na aukcji jak miał 3,5 roku, to idealnie widać. Na zawodach jeszcze bywa różnie, bo jeszcze za bardzo emocje wchodzą w grę i czasami zostawia przednie nogi wiszące. Ostatnio w domu w sumie głównie skaczemy gimnastykę, a nie parkury, więc się to poprawia, ale zawody to trochę inny klimat. Trochę jeszcze zejdzie, zanim będzie w stanie przeskoczyć cały parkur dobrze technicznie i przy tym luźno. In Progress jak to mówią.😎
IMG_0606.jpeg
flygirl, - ja mocno powątpiewam czy on tam metr skacze 😂 Gratulacje!
infantil, świetnie wyglądacie. Bardzo się cieszę, że się obudziłaś i zmieniłaś ekipę treningową i okazało się, że koń jednak chce i umie!
flygirl, gratulację. Po cichu sobie Ciebie obserwuję i trzymam kciuki. Fajny rozwój!
kare_szczescie, dziękiii! To wszystko to był totalny strzał w 10 i cieszę się, że stało się to w odpowiednim momencie, a nie jeszcze później 🙂
Ej, u nas w stolycy mrozy potworne, a nasz plac postanowił nie zamarznąć. I to sam z siebie, bo nie był niczym sypany 😅
Więc miał być spokojny spacerek po lesie, bo leśne ścieżki niestety trochę zbite na kamień, ale była robota na placu i coś tam nawet polataliśmy.
Tak to ja mogę żyć bez hali 😁 szczególnie przy takim słoneczku.
IMG_9226.jpeg
infantil, totalnie zazdroszczę. U mnie w jednej stajni dało się zakłusować na trawie, w drugiej beton kompletny absolutnie wszędzie. Wcześniej był lód długi czas, a jeszcze wcześniej ogrom śniego lodu i powalonych drzew, więc też nie było opcji na nic oprócz stępa. I tak się bujam, kobyłę w ręku na spacery biorę i próbuję ją uspokajać w lesie bo się płoszy okropnie i spina :/
magda, U nas to wynika z tego, że nasz plac nigdy nie jest mokry, on tak niesamowicie odprowadza wodę. Nigdy nie ma kałuż ani błota - no ale za to latem trzeba go zlewać codziennie i to bardzo porządnie. A teraz było sucho od chyba dwóch tygodni (jak nie dłużej) i u nas na placu po prostu nie miało co zamarznąć. Zrobił się taki zbity pod spodem, a na wierzchu zachowuje się jak profesjonalne podłoże - no dla mnie to mógłby być taki cały rok 😜
Ale doskonale Cię rozumiem, bo w poprzedniej stajni jak wszystko zamarzło, to nie było gdzie z koniem w ręce chodzić. Droga przez wieś w lodzie, na placu gruda, do lasu daleko. Trzymam kciuki, żeby Wam wszystko odmarzło jak najszybciej!
infantil, dzięki. Już się zaczynam obawiać co będzie odwalać jak w końcu będzie się dało biegać 🙄 Szczęśliwie jest dość mądra w kwestii podłoża i jak jej np za ślisko to zwalnia sama.
Ja jestem bardzo nieszczęśliwa że jest znowu tak zimno, jestem cała pospinana od tego zimna. Na szczęście u nas jest hala, choć podłoże też jest już twarde, trzeba uważać. Masakra, nie znoszę zimy 😕
Ale ostatnio miałam jeden z lepszych treningów od kiedy jeżdżę na Contim, więc wrzucam zdjęcie tego oto cudnego jegomościa 😁 (w upolowanym w DE oldschoolowym niciaku!)
IMG_20250204_201725.jpg
A my dzięki pogodzie mamy wymówkę na tylko leniwe mikro bujanko po mikro placu i jest nam dobrze😁
Messenger_creation_E3DEA3D5-33CE-4434-8641-5B48DC839815.png
Evka, Bujanko zawsze spoko, mój emeryt jest bardzo zadowolony z takiej opcji:P
infantil, Super, taki plac do skarb! I w ogóle - wyglądacie pro!
flygirl, Wy to w ogóle profi wyglądacie, oby tak dalej 🙂😉)
Załączam dziada. My też ostro pracujemy! Nad pozowaniem do zdjęć też 😉
E in 2025.jpeg
Nie odpisuje wam za każdym razem, żeby tu zbytniego spamu swoją osobą nie robić (co i tak robię, ale wtedy trochę rzadziej 😅😉, ale zbiorczo dziękuję za każde miłe słowo.🤠
Nie było niestety dzisiaj pani fotograf, więc mam tylko wątpliwej jakości screeny. W każdym razie kolejny czysty przejazd w metrze zaliczony.😍 Na rozprezalni za każdym razem jest o wiele luźniejszy, nie fiksował się dzisiaj na ludziach, nie odskakiwał, nie stanął dęba, nie było żadnej eksplozji ze strachu i frustracji także mega się cieszę. Na przejeździe nadal jest trochę za bardzo chaotycznie, ale szef/trener powiedział, że to tylko kilometry i kwestia objezdzenia. Normalnie też jadę dwa razy i na drugim już jest bardziej skupiony, ale dzisiaj nie pozwalali jechać dwa razy, bo jest za dużo ludzi. Jestem mega zadowolona z nas obojga, bo mi też się powoli mózg włącza.😎
IMG_0660.jpeg
IMG_0663.jpeg