Kask, toczek, kasko-toczek... i kamizelka

dairoxroxi, np czapsy i buty hippika mają w cenie niższej niż u producenta. Zawsze u nich kupuje.
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
16 grudnia 2024 18:00
dairoxroxi, mi X lat temu customowy Samshielda wyszedł taniej w equishopie, niż na stronie producenta i lokalnych mi sklepów wtedy w UK. Także chyba sobie każdy nakłada cenę jaką chce trochę 🙂
kotbury, czyli co, tym nowym wartym teoretycznie więcej też dają niższą cenę? 😜

epk,

dairoxroxi, dokładnie tak. W masie się wyrównuje🙂
Gwarancja realnie jest definiowana datą produckji. A data produkcji powinna być wybita/naklejona wewnatrz kasku.
Żeby wiedzieć czy kask jest dobry jeszcze- musisz mieć datę produkcji.
Perlica, ja mam ten sam model, z MIPS
Buffalo, no i jak? napisz, że coś albo wstaw fotki?
mam tylko takie, mogę zrobić jakąś fotę z bliska jak będę w stajni
wizualnie - mnie się bardzo podoba. Jest na pewno szeroki i może sprawiać wrażenie dość masywnego, ale w normalnym użytkowaniu tego nie czuć. Jeśli chodzi o sam komfort to nie mam się do czego przyczepić. To co na pewno mogę powiedzieć, to że zdarzało mi się żebym miała wilgotne włosy po ściągnięciu, ale to u mnie raczej standard. Może pod kątem wentylacji znalazłyby się lepsze modele, ale za taką cenę to naprawdę nie narzekam
20240521_1948111.jpg 20240521_1948111.jpg
IMG-20240512-WA0009.jpg IMG-20240512-WA0009.jpg
Post został usunięty przez autora
Buffalo, fajny jest!
Kurczaki właśnie sie bałam , że wentylacja może nie być na top, ale w tej cenie to nie ma co narzekać.
Mocno się zastanawiam teraz.
07 stycznia 2025 13:03
Perlica, bardzo podobny w specyfikacji i wyglądzie oraz cenie jest Hansbo Vision który ma trochę więcej wentylacji. Wahałam się między właśnie Kylo a Vision i ostatecznie wzięłam Vision właśnie dlatego między innymi.
donkeyboy,, Buffalo, a macie porownanie do Kepa? W sesnie wentylacji i wagi?

https://4equine.pl/pl/hansbo-sport/1894-22758-kask-hansbo-sport-mips-air-skyblue-navy-polysk-regulowany.html#/53-kolor-granatowy/139-rozmiar-s/289-rozmiar_kasku-m_55_57cm

Ten mi się podoba , tylko jak juź jest taki co mi się podoba to jest drogi, wtedy dokładam 300 i mam drugiego Kepa.
I jak życ 😂
07 stycznia 2025 13:38
Perlica, nie mam, KEPów nie lubię bo głupio w nich wyglądam 😀

Co do ceny, sprawdź sobie na equinest - ja tam ogarnęłam Hansbo za 550zl gdzie na 4equine wisi za 899zl. Też bym 1000zl nie dała za kask no-name 🙂
Perlica, ja tak samo, w KEPie wyglądam delikatnie mówiąc kiepsko.
W sklepie mierzyłam równocześnie KEP i Samshielda, ale nawet jeśli była różnica w wadze, to w ogóle nie było to dla mnie istotne kryterium i później szukałam już czegoś w stylu samshieldowym
Perlica, na 4equine często są promocje na kaski Hansbo - 15%. Jak nie było i zapytałam, czy na BF będą to od razu dostałam rabat 15%, żeby nie czekać do BF. Tak więc warto zapytać.
Czo to za kask?👀
kask.png kask.png
KASK
flygirl, o noł. Dzięki, myślałam, że to coś nowego.
Czy ktoś ma porównanie kamizelek Zandona, komperdell i Swing? Zaczynam się rozglądać, chcę coś wygodnego co się zmieści pod kurtką, ale z ochroną żeber. Zastanawiam się nad Komperdell ballistic flex fit, Swing P24 Pro i Zandona soft vest pro.
Swing jest z tego zestawu znacznie tańszy od reszty i nie wiem z czego to wynika.

Potrzebuję coś na skoki + ew tereny
Nie wiem, czy były tu opinie na temat Uvexa Exxential z MIPSEM. Właśnie zakupiłam. Jak dla mnie jest świetny: leży głęboko, nie na czubku głowy jak któryś mój poprzedni, ma cztery wywietrzniki, więc spodziewam się, że wentylacja będzie OK (trudno teraz to ocenić, lato prawdę powie - ale w poprzednim Uvexie głowa mi się nie pociła). No i cena nie zwala z nóg - 699. Jestem usatysfakcjonowana, bo poprzedni swoim wiekiem dopraszał się o wymianę.
Hej, kojarzycie może ten filmik, jak kask po upadku był rozcianany i badany, nie pamietam nawet co za firma go wstawiła. szukam linku. Próbowałam to jakoś znaleźć ale poległam.
Moon   #kulistyzajebisty
27 stycznia 2025 14:56
xxagaxx, to nie był GPA albo Owen? Coś tak mi się kołacze.
Gpa chyba nie, ale mógłbym to owen
Post został usunięty przez autora
Zuzu., o kurde zajebisty ten granatowy KEP 😍 przede mną wybór nowego kasku - na oku mam Antaresa, KEPa, Samshilda albo KASK, ale widzę że ile ludzi tyle opinii i jednak trzeba na własnej głowie potestować 😀
Bajahorses, musisz wsadzić na głowę bo przez neta to możesz sobie wybierać. Kep niby taki nocnik, a np Samshield jest według mnie płytszy i wyglądałam jak jajko.

A widział ktoś te Fair Play na żywo? Do niczego mi nie pasuje i nie potrzebuję drugiego kasku, ale ten jagodowy i brązik niczego sobie 🙈
IMG_7740.png IMG_7740.png
Mnie się że zdjęć FP Apoleus podoba
Ma ktoś? Macał ktoś?
Zuzu., przymierzyłam dziś od znajomej KEPa, mam jeszcze sprawdzać inne czy już mogę zamawiać? 😍 mega mi się podoba �
IMG_0612.png IMG_0612.png
Bajahorses, eh no jest czadowy, dobrze Ci, ale weź przymierz granat - robi mega robotę😅
Zuzu., no ja w ogole sie czaje na granat, bo sprzęt mam brązowy, a frak granatowy więc najbardziej by mi siedział 😅😎 no cóż chyba czeka mnie wyprawa do sklepu 😂
Bajahorses, super! �
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się