Kask, toczek, kasko-toczek... i kamizelka
dairoxroxi, np czapsy i buty hippika mają w cenie niższej niż u producenta. Zawsze u nich kupuje.
dairoxroxi, mi X lat temu customowy Samshielda wyszedł taniej w equishopie, niż na stronie producenta i lokalnych mi sklepów wtedy w UK. Także chyba sobie każdy nakłada cenę jaką chce trochę 🙂
kotbury, czyli co, tym nowym wartym teoretycznie więcej też dają niższą cenę? 😜
epk,
dairoxroxi, dokładnie tak. W masie się wyrównuje🙂
Gwarancja realnie jest definiowana datą produckji. A data produkcji powinna być wybita/naklejona wewnatrz kasku.
Żeby wiedzieć czy kask jest dobry jeszcze- musisz mieć datę produkcji.
Perlica, ja mam ten sam model, z MIPS
Buffalo, no i jak? napisz, że coś albo wstaw fotki?
mam tylko takie, mogę zrobić jakąś fotę z bliska jak będę w stajni
wizualnie - mnie się bardzo podoba. Jest na pewno szeroki i może sprawiać wrażenie dość masywnego, ale w normalnym użytkowaniu tego nie czuć. Jeśli chodzi o sam komfort to nie mam się do czego przyczepić. To co na pewno mogę powiedzieć, to że zdarzało mi się żebym miała wilgotne włosy po ściągnięciu, ale to u mnie raczej standard. Może pod kątem wentylacji znalazłyby się lepsze modele, ale za taką cenę to naprawdę nie narzekam
20240521_1948111.jpg
IMG-20240512-WA0009.jpg
Post został usunięty przez autora
Buffalo, fajny jest!
Kurczaki właśnie sie bałam , że wentylacja może nie być na top, ale w tej cenie to nie ma co narzekać.
Mocno się zastanawiam teraz.
Perlica, bardzo podobny w specyfikacji i wyglądzie oraz cenie jest Hansbo Vision który ma trochę więcej wentylacji. Wahałam się między właśnie Kylo a Vision i ostatecznie wzięłam Vision właśnie dlatego między innymi.
donkeyboy,,
Buffalo, a macie porownanie do Kepa? W sesnie wentylacji i wagi?
https://4equine.pl/pl/hansbo-sport/1894-22758-kask-hansbo-sport-mips-air-skyblue-navy-polysk-regulowany.html#/53-kolor-granatowy/139-rozmiar-s/289-rozmiar_kasku-m_55_57cm
Ten mi się podoba , tylko jak juź jest taki co mi się podoba to jest drogi, wtedy dokładam 300 i mam drugiego Kepa.
I jak życ 😂
Perlica, nie mam, KEPów nie lubię bo głupio w nich wyglądam 😀
Co do ceny, sprawdź sobie na equinest - ja tam ogarnęłam Hansbo za 550zl gdzie na 4equine wisi za 899zl. Też bym 1000zl nie dała za kask no-name 🙂
Perlica, ja tak samo, w KEPie wyglądam delikatnie mówiąc kiepsko.
W sklepie mierzyłam równocześnie KEP i Samshielda, ale nawet jeśli była różnica w wadze, to w ogóle nie było to dla mnie istotne kryterium i później szukałam już czegoś w stylu samshieldowym
Perlica, na 4equine często są promocje na kaski Hansbo - 15%. Jak nie było i zapytałam, czy na BF będą to od razu dostałam rabat 15%, żeby nie czekać do BF. Tak więc warto zapytać.
Czo to za kask?👀
kask.png
flygirl, o noł. Dzięki, myślałam, że to coś nowego.
Czy ktoś ma porównanie kamizelek Zandona, komperdell i Swing? Zaczynam się rozglądać, chcę coś wygodnego co się zmieści pod kurtką, ale z ochroną żeber. Zastanawiam się nad Komperdell ballistic flex fit, Swing P24 Pro i Zandona soft vest pro.
Swing jest z tego zestawu znacznie tańszy od reszty i nie wiem z czego to wynika.
Potrzebuję coś na skoki + ew tereny
Nie wiem, czy były tu opinie na temat Uvexa Exxential z MIPSEM. Właśnie zakupiłam. Jak dla mnie jest świetny: leży głęboko, nie na czubku głowy jak któryś mój poprzedni, ma cztery wywietrzniki, więc spodziewam się, że wentylacja będzie OK (trudno teraz to ocenić, lato prawdę powie - ale w poprzednim Uvexie głowa mi się nie pociła). No i cena nie zwala z nóg - 699. Jestem usatysfakcjonowana, bo poprzedni swoim wiekiem dopraszał się o wymianę.
Hej, kojarzycie może ten filmik, jak kask po upadku był rozcianany i badany, nie pamietam nawet co za firma go wstawiła. szukam linku. Próbowałam to jakoś znaleźć ale poległam.
xxagaxx, to nie był GPA albo Owen? Coś tak mi się kołacze.
Gpa chyba nie, ale mógłbym to owen
Post został usunięty przez autora
Zuzu., o kurde zajebisty ten granatowy KEP 😍 przede mną wybór nowego kasku - na oku mam Antaresa, KEPa, Samshilda albo KASK, ale widzę że ile ludzi tyle opinii i jednak trzeba na własnej głowie potestować 😀
Bajahorses, musisz wsadzić na głowę bo przez neta to możesz sobie wybierać. Kep niby taki nocnik, a np Samshield jest według mnie płytszy i wyglądałam jak jajko.
A widział ktoś te Fair Play na żywo? Do niczego mi nie pasuje i nie potrzebuję drugiego kasku, ale ten jagodowy i brązik niczego sobie 🙈
IMG_7740.png
Mnie się że zdjęć FP Apoleus podoba
Ma ktoś? Macał ktoś?
Zuzu., przymierzyłam dziś od znajomej KEPa, mam jeszcze sprawdzać inne czy już mogę zamawiać? 😍 mega mi się podoba
IMG_0612.png
Bajahorses, eh no jest czadowy, dobrze Ci, ale weź przymierz granat - robi mega robotę😅
Zuzu., no ja w ogole sie czaje na granat, bo sprzęt mam brązowy, a frak granatowy więc najbardziej by mi siedział 😅😎 no cóż chyba czeka mnie wyprawa do sklepu 😂