Mnie z hobby horsowych akcesoriów najbardziej rozwaliła lizawka, która nie jest dla dzieci a dla hobby horsów
https://allegro.pl/oferta/lizawka-dla-hobby-horse-smak-truskawkowy-14512537822
A ja naiwnie myślałam, że hobby horse to taki sport / alternatywa dla dzieciaków, których nie stać na własnego prawdziwego konia 😅
dzikadermi, przynajmniej na długo starczy, bo taki hobby horse raczej szybko jej nie zje 😅😅
Majorka, 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ileeeeee?
Toż to najlepsze widełki tyle nie kosztują 🤣
250 zł za sztuczne gunwo 🤣
Mnie zastanawia jak się zakłada te sprzęty. Taką nie wiem, derkę. No jak to założyć?
jak widać hobby horse, to jedno, a drugie to takie końskie barbie i dobrze, bo już wiem jakiego konia sobie kupię gdy odejdzie mój senior, nareszcie nastąpił brak 'bicia się z myślami' 😀😀
Mnie ogólnie nie zadziwia, że takie rzeczy powstają, wręcz uważam, że to super. To zupełnie normalne, że dzieci bawią się w udawanie różnych aktywności, tak jak to zbieranie i wywożenie "obornika". To jest zupełnie normalna zabawa. Jedyne co mnie zadziwia, to ceny tych produktów .0245627520171E+34; Taczkę dla dziecka można kupić duuuuuużo taniej (metalową dla syna kupiłam chyba za 50zł) no i wychodzi na to, że wystarczy ją nazwać, że dla Hobby Horsa i można ją sprzedać za 200zł😉😉😉
No ale jako koniarze w sumie jesteśmy z tym oswojeni, że wszystko co dla konia jest droższe 😅😅 a jak ten sam produkt jest dla krowy to za pół ceny można kupić 🤣
No i to jest biznes! Kilka kulek z wełny filcowej za 50zł😂😂
To, że coś jest na spredaż, nie znaczy, że są na to chętni aby to kupić🙂
Ludzie potrafią kupić banana przyklejonego taśmą do ściany za kilka milionów dolarów, filcowa kupa za pięć dych to nic.
ja sobie wyobraziłam ze one podczas "parkuru" wyrzucają te "bobki" i potem trzeba to zbierać 🤣😅😂
Rudzielc_23, ano trzeba, bo jedna kupa to kilka stów 🤣
https://ogloszenia.re-volta.pl/ogier-andaluzyjski-spokojny-kon-profesor-za-zlotym-papierem-do-krycia/o/632007/
Porównajcie opis konia z filmem 🙂 Przejazdu nie skomentuje, kończy się eliminacją - po co wstawiać taki film do ogłoszenia? 😅
_mpradi, opis akurat adekwatny. Ja na miejscu tego konia dawno zistawiłabym jeźdźca na glebie... a ta bida grzecznie , spokojnie biega gdzie mu każą...
_Gaga, masz rację, mnie natomiast zastanowił fragment o profesjonalnym treningu ujeżdżeniowym 😅
_mpradi, a co jest nie tak z tym koniem? Zwykły andaluz, nie widzę nic dziwnego w tym ogłoszeniu.
Eliminacja była chyba za pomyłkę??? to przecież nie jest wina konia ?
Edit :znaczy cena dość wysoka jak za konia L kowego w tym wieku
Perlica, myślę że za to że sobie kulnal w narożniku przed dzwonkiem. Ramy nie będę komentować, jaki jest jej powód to sobie zainteresowani koniem ocenia w czasie jazdy próbnej.
W tym stępie się potknął i po nabraniu wodzy tak średnio czysto szedł, więc chyba za to eliminacja. Z tym, że po tym jak jest jechany, to równie dobrze to może być kulawizna od ręki.
Jakoś mi się zdawało, że te konie zawsze chodzą na takiej ciasnej szyji i ruszaja sie jak maszyny do szycia, myślałam że to jest cecha rasy🤔
A wogole pojęcia nie miałam że można dać eliminację za kulawość ....
Jeśli dobrze widzę, to koń startował raz, więc innego filmu nie ma. Chociaż mogliby go przyciąć, bo faktycznie źle wygląda. Koń jak tylko dostał luz na wodzy to poszedł w wyryjca, razem z ułożeniem ręki mówi to wszystko o jego kontakcie. A ogłoszenie napisane wzorowo, koń będzie jechał N (ale na razie nie jedzie, Ptki też nie jechał według life jumpingu), robi elementy C, a trening ujeżdżeniowy w zasadzie dopiero zaczął. Dla mnie masa ,,redflagów".
Perlica, oczywiście że są elimki za kulawiznę. Od reginalek po CDI się zdarzają.
Mnie kiedy rozbawiło ogłoszenie (swoją drogą też andaluz). W ogłoszeniu koń z elementami MR, C to wsiąść i jechać a pod spodem filmik z jedynego konkursu jaki ten szedł N-ka na poziomie słabym bardzo. A najlepsza była cena ponad 100tyś 🤣
Perlica, cechą jest tendencja do wpadania za kontakt, ale to nie oznacza że się nie da inaczej.
Nie będę z fotela komentować jazdy, niemniej jednak no przepraszam 17 letni koń za 60k, bez żadnej kariery do pokazania, obietnice w opisie nie pokazane na wideo - serio ... Za mniej można sobie ściągnąć lepiej wyszkolonego profesora w podobnym wieku zza granicy wraz z wynikami, widziałam takie ogłoszenia wielokrotnie...
No ej - andaluz! Nie ma to tamto. Toż to koń, którym pochwalisz się przed całą rodziną na świątecznym obiedzie - babciu, Marysia ma konia ANDALUZYJSKIEGO. Z HISZPANII. Złoty paszport z najlepszych linii!
Sankaritarina, brzmi jak dobry żart, ale taka bywa rzeczywistość. Znam taki.