Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

Skowronek, 😂😂😂😂😂😂
Mnie z hobby horsowych akcesoriów najbardziej rozwaliła lizawka, która nie jest dla dzieci a dla hobby horsów
https://allegro.pl/oferta/lizawka-dla-hobby-horse-smak-truskawkowy-14512537822
A ja naiwnie myślałam, że hobby horse to taki sport / alternatywa dla dzieciaków, których nie stać na własnego prawdziwego konia 😅
dzikadermi, przynajmniej na długo starczy, bo taki hobby horse raczej szybko jej nie zje 😅😅
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
17 grudnia 2024 20:39
Majorka, 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ileeeeee?

Toż to najlepsze widełki tyle nie kosztują 🤣
250 zł za sztuczne gunwo 🤣
Ollala, Ładujesz 6 sztuk odchodów super sprzętem na taczkę i wywozisz...😁
https://www.zielonezabawki.pl/product-zun-55019-Taczka-dla-konia-na-kiju-akcesoria-do-Hobby-Horse-Astrup-84243.html
Nevermind   Tertium non datur
18 grudnia 2024 06:59
Mnie zastanawia jak się zakłada te sprzęty. Taką nie wiem, derkę. No jak to założyć?
BUCK   buttermilk buckskin
18 grudnia 2024 08:52
jak widać hobby horse, to jedno, a drugie to takie końskie barbie i dobrze, bo już wiem jakiego konia sobie kupię gdy odejdzie mój senior, nareszcie nastąpił brak 'bicia się z myślami' 😀😀
Mnie ogólnie nie zadziwia, że takie rzeczy powstają, wręcz uważam, że to super. To zupełnie normalne, że dzieci bawią się w udawanie różnych aktywności, tak jak to zbieranie i wywożenie "obornika". To jest zupełnie normalna zabawa. Jedyne co mnie zadziwia, to ceny tych produktów .0245627520171E+34; Taczkę dla dziecka można kupić duuuuuużo taniej (metalową dla syna kupiłam chyba za 50zł) no i wychodzi na to, że wystarczy ją nazwać, że dla Hobby Horsa i można ją sprzedać za 200zł😉😉😉

No ale jako koniarze w sumie jesteśmy z tym oswojeni, że wszystko co dla konia jest droższe 😅😅 a jak ten sam produkt jest dla krowy to za pół ceny można kupić 🤣
BUCK   buttermilk buckskin
19 grudnia 2024 12:01
🤣🤣
No i to jest biznes! Kilka kulek z wełny filcowej za 50zł😂😂
To, że coś jest na spredaż, nie znaczy, że są na to chętni aby to kupić🙂
Facella   Dawna re-volto wróć!
19 grudnia 2024 13:52
Ludzie potrafią kupić banana przyklejonego taśmą do ściany za kilka milionów dolarów, filcowa kupa za pięć dych to nic.
ja sobie wyobraziłam ze one podczas "parkuru" wyrzucają te "bobki" i potem trzeba to zbierać 🤣😅😂
19 grudnia 2024 15:34
Rudzielc_23, ano trzeba, bo jedna kupa to kilka stów 🤣
https://ogloszenia.re-volta.pl/ogier-andaluzyjski-spokojny-kon-profesor-za-zlotym-papierem-do-krycia/o/632007/

Porównajcie opis konia z filmem 🙂 Przejazdu nie skomentuje, kończy się eliminacją - po co wstawiać taki film do ogłoszenia? 😅
_mpradi, opis akurat adekwatny. Ja na miejscu tego konia dawno zistawiłabym jeźdźca na glebie... a ta bida grzecznie , spokojnie biega gdzie mu każą...
_Gaga, masz rację, mnie natomiast zastanowił fragment o profesjonalnym treningu ujeżdżeniowym 😅
_mpradi, a co jest nie tak z tym koniem? Zwykły andaluz, nie widzę nic dziwnego w tym ogłoszeniu.
Eliminacja była chyba za pomyłkę??? to przecież nie jest wina konia ?

Edit :znaczy cena dość wysoka jak za konia L kowego w tym wieku
Perlica, myślę że za to że sobie kulnal w narożniku przed dzwonkiem. Ramy nie będę komentować, jaki jest jej powód to sobie zainteresowani koniem ocenia w czasie jazdy próbnej.
W tym stępie się potknął i po nabraniu wodzy tak średnio czysto szedł, więc chyba za to eliminacja. Z tym, że po tym jak jest jechany, to równie dobrze to może być kulawizna od ręki.
Jakoś mi się zdawało, że te konie zawsze chodzą na takiej ciasnej szyji i ruszaja sie jak maszyny do szycia, myślałam że to jest cecha rasy🤔
A wogole pojęcia nie miałam że można dać eliminację za kulawość ....
19 grudnia 2024 19:45
Jeśli dobrze widzę, to koń startował raz, więc innego filmu nie ma. Chociaż mogliby go przyciąć, bo faktycznie źle wygląda. Koń jak tylko dostał luz na wodzy to poszedł w wyryjca, razem z ułożeniem ręki mówi to wszystko o jego kontakcie. A ogłoszenie napisane wzorowo, koń będzie jechał N (ale na razie nie jedzie, Ptki też nie jechał według life jumpingu), robi elementy C, a trening ujeżdżeniowy w zasadzie dopiero zaczął. Dla mnie masa ,,redflagów".
Perlica, oczywiście że są elimki za kulawiznę. Od reginalek po CDI się zdarzają.

Mnie kiedy rozbawiło ogłoszenie (swoją drogą też andaluz). W ogłoszeniu koń z elementami MR, C to wsiąść i jechać a pod spodem filmik z jedynego konkursu jaki ten szedł N-ka na poziomie słabym bardzo. A najlepsza była cena ponad 100tyś 🤣
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
19 grudnia 2024 20:56
Perlica, cechą jest tendencja do wpadania za kontakt, ale to nie oznacza że się nie da inaczej.

Nie będę z fotela komentować jazdy, niemniej jednak no przepraszam 17 letni koń za 60k, bez żadnej kariery do pokazania, obietnice w opisie nie pokazane na wideo - serio ... Za mniej można sobie ściągnąć lepiej wyszkolonego profesora w podobnym wieku zza granicy wraz z wynikami, widziałam takie ogłoszenia wielokrotnie...
No ej - andaluz! Nie ma to tamto. Toż to koń, którym pochwalisz się przed całą rodziną na świątecznym obiedzie - babciu, Marysia ma konia ANDALUZYJSKIEGO. Z HISZPANII. Złoty paszport z najlepszych linii!
Sankaritarina, brzmi jak dobry żart, ale taka bywa rzeczywistość. Znam taki.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się