Kącik Ujeżdżenia
Jej wyniki są nieosiągalne dla reszty pl i tu nie ma co się łudzić.
maiiaF, ja mam ochotę zawsze o to zapytać ale mi się nie chce. Gdzie jest ta kolejka par z końmi w formie.
Piękny przejazd 😍 na pewno będę śledzić tą parę, ciekawa jestem ich wyników za parę lat!
80 procent na Igrzyskach to naprawdę świetny wynik, jeśli ten koń będzie się dalej rozwijał i zdrowotnie będzie ok, to może za 4lata walka o medale? 😉 albo inne sukcesy międzynarodowe.
Jednego nie ogarniam, że to klacz, bo wygląda jak ogier 😅
adriena, dokładnie, tylko ci rozżaleni komentujący to chyba myśleli, że to miejsce na wycieczkę, a nie żeby robić wyniki, bo inaczej by się nie odzywali. Tak jak piszesz-nikt poza Sandrą nie byłby w stanie się zbliżyć do wejścia do finału, ani na tych igrzyskach, ani pewnie na kolejnych.
mindgame, wyższe noty są za trudność programu, ustawienia elementów po sobie.
epk, dokładnie, nie ma jej. Nie mamy ani koni ani jeźdźców.
epk, nie wiem, może w jednym miejscu było minimalnie coś za późno, ale nie zauważyłam więcej.
maiiaF, Dobrze napisane, pewnie ci komentujacy są gotowi🤣🤣
branka, strach pomyśleć, co ta kobyła będzie wyciągała za wyniki za 4 lata 😮 Ze słów komentatorów to zapamiętałam najbardziej „what an amazing horse” 😅
jeszcze w galopie powiedzieli ze teraz widać że to młody koń, troszkę brakuje siły i równowagi - poza tymi małymi uwagami właściwie ciągle się zachwycali.
Da się? Da się!
Teraz reszta polskiej ekipy do roboty i za 4 lata wszyscy wymiatać :P
Obejrzałam przed chwilką.
Zastanawiałyście się czy nie rozjechała się Sandra z muzyką. Nie rozjechała. Było ok.
Super występ.
maiiaF, wydaje mi się czy akurat wszystkie Polki, które zrobiły kwalifikację pojechały na te igrzyska? Pomijam Cichonia, bo stracił konia i nie miał innego.
Z racji że jestem trasie to nie mialam jak obejrzeć, ale co by nie było wynik piękny i inni nasi zawodnicy mogą póki co tylko pomarzyć. Nie wiem czy będzie w top10, życzę jej tego z całego serca, ale pewnie zaraz zaczną lecieć 90%.
Niemiec jedzie do Łobaszewskiej 😉
Ja tam widziałam rozjazd z muzyką gdzieniegdzie ale to to jest tak minimalne że nawet bym posadziła że kwestia kogokolwiek zarządzającego dźwiękiem a nie jeźdźca. Dzisiaj np. nie słyszałam parskania koni co wskazywałoby na mikrofony do transmisji przy czworoboku. Dobrze było słychać za to klaskanie. Nie wiadomo co zrobili dźwiękowcy - dźwięk jest "płaski" więc na pewno transmitowany prosto z imprezy, niekoniecznie to co słyszy zawodnik na czworoboku czy sędziowie. Bo to też jest duuuuuża impreza. Myślę że jakby zawodnik był mocno za "bitem" to oceny by to pokazywały.
A sam przejazd fajny, muzyka ładnie pasowała do pary, trudny technicznie przejazd ale podkreślający mocne strony konia. Brawo dla Sandry, miło jest w końcu oglądać reprezentantkę kraju na takich imprezach
Co mi się szczególnie podobało że muzyka była ładnie sklejona, niektóre freestyle to aż mnie głowa bolała od zmian muzyki i zastanawia mnie czy aż tak trzeba 😀
To widocznie u mnie w transmisji lekkie opóźnienie. Wczoraj to na żywo w TV działo się co innego niż na żywo na Discovery, a tabela wyników żyła swoim życiem, więc pewnie to kwestie techniczne.
Przejazd super 😊 i wcale nie najsłabszy mimo wieku konia, co jest dodatkowo imponujące.
80 procent na Igrzyskach to naprawdę świetny wynik, jeśli ten koń będzie się dalej rozwijał i zdrowotnie będzie ok, to może za 4lata walka o medale? 😉 albo inne sukcesy międzynarodowe.
Jednego nie ogarniam, że to klacz, bo wygląda jak ogier 😅
branka, są takie klacze które potrafią tak nabudować szyję, kwestia genów i treningu.
W kwestii szyi , to chyba nikt nie pokona Indian Rock'a 😱
Pytanko, bo niezorientowana jestem 😅
Wiecie kto komentuje przejazdy na eurosporcie?
Rozjazd z muzyką był na początku, delikatny, ale też mi się rzucił w oczy, wyrównała potem w stępie i po stępie już było w muzyce.
Omg! Świetny przejazd!
... oby tylko teraz się nie skończyło jak w przypadku wielu rokujących koni w Pl, czyli sprzedażą...
Milla, Nicky Pascoe i Richard Vaughn
Milla, Nicky Pascoe i Richard Vaughn
donkeyboy, bardzo fajnie komentują przejazdy
adriena, właśnie jestem miło zaskoczona i zastanawiało mnie kto za tym stoi 😁
donkeyboy dziękuję 🌷
Jessica wyprzedziła Isabelle. Totalnie nie rozumiem.
kare_szczescie, ja też nie kumam... Dalera wkurzona, macha tym ogonem w cztery strony świata. Do tego zapadnieta grzbietem mi sie wydała. A Wendy spokojna, dokładna, lekka, dynamiczna... Niby różnica w procencie ale... To przejazd IW był na złoto. Moim zdaniem. A druga Fry. Chociaż Glamurdale pyskiem dyskutował troszkę.
Dla mnie jako laika ujeżdżenia Dalera wygląda jak zapadnięta kobyła wyciągnięta z hodowli- kompletnie nie rozumiem jej fenomenu, ale to pewnie przez to, że się nie znam 🙈
Niesprzyjającą budowę ma też Maxima, ale jakoś inaczej ten obrazek wygląda.
Equigrav, Maxima wydaje się świetnie czuć w swoim niedoskonałym ciele 🙂 I ona rzeczywiście lubi się pokazywać! Ach, ta cudowna, babska próżność! 😀
Tymczasem Isabell wjechała na czworobok jakby w przerwie między kawką a ciasteczkiem 🙂 Wcale bym sie nie zdziwila gdyby podczas piruetu nagle w jej dloni pojawiła się filiżanka. Nieziemską pewność siebie ma ta kobita. I jej kobyla stała się jej lustrem na tym przejeździe.
A odrzucając uczłowieczanie to chyba Maxima po prostu lepiej angażuje mięśnie brzucha i jest bardziej podkasana :P
Mi się wydawało że u Dalery lewa wodza munsztukowa była luźna a prawa ledwie trzymała, słabo dzisiaj z kontaktem, dużo ruszała i otwierała pysk.
To prawda, Maxima zadu w domu nie zostawiła😀
Nie uczłowieczam wcale. Są konie, które uwielbiają się pokazywać. Sama mam taką księżniczkę w stodole 😅 a klacze z Janowa? Nie pamiętam już która dawala takie show na pastwisku jak tylko się jacyś obserwatorzy pojawili🙂
Wracając do IO to teraz myślę, że wybór Edith Piaff na przejazd Dalery był znakomitą kalkulacją. Francuzi najbardziej uwielbiają samych siebie 😎 a aplauz widowni też podgrzewa atmosferę po całości 😀