Kącik Ujeżdżenia

Jej wyniki są nieosiągalne dla reszty pl i tu nie ma co się łudzić.
maiiaF, ja mam ochotę zawsze o to zapytać ale mi się nie chce. Gdzie jest ta kolejka par z końmi w formie.
Piękny przejazd 😍 na pewno będę śledzić tą parę, ciekawa jestem ich wyników za parę lat!
80 procent na Igrzyskach to naprawdę świetny wynik, jeśli ten koń będzie się dalej rozwijał i zdrowotnie będzie ok, to może za 4lata walka o medale? 😉 albo inne sukcesy międzynarodowe.

Jednego nie ogarniam, że to klacz, bo wygląda jak ogier 😅
adriena, dokładnie, tylko ci rozżaleni komentujący to chyba myśleli, że to miejsce na wycieczkę, a nie żeby robić wyniki, bo inaczej by się nie odzywali. Tak jak piszesz-nikt poza Sandrą nie byłby w stanie się zbliżyć do wejścia do finału, ani na tych igrzyskach, ani pewnie na kolejnych.
Nevermind   Tertium non datur
04 sierpnia 2024 10:34
mindgame, wyższe noty są za trudność programu, ustawienia elementów po sobie.

epk, dokładnie, nie ma jej. Nie mamy ani koni ani jeźdźców.
epk, nie wiem, może w jednym miejscu było minimalnie coś za późno, ale nie zauważyłam więcej.
maiiaF, Dobrze napisane, pewnie ci komentujacy są gotowi🤣🤣
branka, strach pomyśleć, co ta kobyła będzie wyciągała za wyniki za 4 lata 😮 Ze słów komentatorów to zapamiętałam najbardziej „what an amazing horse” 😅
Piękny przejazd �
jeszcze w galopie powiedzieli ze teraz widać że to młody koń, troszkę brakuje siły i równowagi - poza tymi małymi uwagami właściwie ciągle się zachwycali.

Da się? Da się!
Teraz reszta polskiej ekipy do roboty i za 4 lata wszyscy wymiatać :P
Obejrzałam przed chwilką.
Zastanawiałyście się czy nie rozjechała się Sandra z muzyką. Nie rozjechała. Było ok.
Super występ.
Facella   Dawna re-volto wróć!
04 sierpnia 2024 11:21
maiiaF, wydaje mi się czy akurat wszystkie Polki, które zrobiły kwalifikację pojechały na te igrzyska? Pomijam Cichonia, bo stracił konia i nie miał innego.
Z racji że jestem trasie to nie mialam jak obejrzeć, ale co by nie było wynik piękny i inni nasi zawodnicy mogą póki co tylko pomarzyć. Nie wiem czy będzie w top10, życzę jej tego z całego serca, ale pewnie zaraz zaczną lecieć 90%.
Niemiec jedzie do Łobaszewskiej 😉
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
04 sierpnia 2024 11:33
Ja tam widziałam rozjazd z muzyką gdzieniegdzie ale to to jest tak minimalne że nawet bym posadziła że kwestia kogokolwiek zarządzającego dźwiękiem a nie jeźdźca. Dzisiaj np. nie słyszałam parskania koni co wskazywałoby na mikrofony do transmisji przy czworoboku. Dobrze było słychać za to klaskanie. Nie wiadomo co zrobili dźwiękowcy - dźwięk jest "płaski" więc na pewno transmitowany prosto z imprezy, niekoniecznie to co słyszy zawodnik na czworoboku czy sędziowie. Bo to też jest duuuuuża impreza. Myślę że jakby zawodnik był mocno za "bitem" to oceny by to pokazywały.

A sam przejazd fajny, muzyka ładnie pasowała do pary, trudny technicznie przejazd ale podkreślający mocne strony konia. Brawo dla Sandry, miło jest w końcu oglądać reprezentantkę kraju na takich imprezach

Co mi się szczególnie podobało że muzyka była ładnie sklejona, niektóre freestyle to aż mnie głowa bolała od zmian muzyki i zastanawia mnie czy aż tak trzeba 😀
To widocznie u mnie w transmisji lekkie opóźnienie. Wczoraj to na żywo w TV działo się co innego niż na żywo na Discovery, a tabela wyników żyła swoim życiem, więc pewnie to kwestie techniczne.
Przejazd super 😊 i wcale nie najsłabszy mimo wieku konia, co jest dodatkowo imponujące.
80 procent na Igrzyskach to naprawdę świetny wynik, jeśli ten koń będzie się dalej rozwijał i zdrowotnie będzie ok, to może za 4lata walka o medale? 😉 albo inne sukcesy międzynarodowe.

Jednego nie ogarniam, że to klacz, bo wygląda jak ogier 😅

branka, są takie klacze które potrafią tak nabudować szyję, kwestia genów i treningu.
W kwestii szyi , to chyba nikt nie pokona Indian Rock'a 😱
Pytanko, bo niezorientowana jestem 😅
Wiecie kto komentuje przejazdy na eurosporcie?
Rozjazd z muzyką był na początku, delikatny, ale też mi się rzucił w oczy, wyrównała potem w stępie i po stępie już było w muzyce.
Omg! Świetny przejazd!
... oby tylko teraz się nie skończyło jak w przypadku wielu rokujących koni w Pl, czyli sprzedażą...
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
04 sierpnia 2024 12:46
Milla, Nicky Pascoe i Richard Vaughn
Milla, Nicky Pascoe i Richard Vaughn
donkeyboy, bardzo fajnie komentują przejazdy
adriena, właśnie jestem miło zaskoczona i zastanawiało mnie kto za tym stoi 😁
donkeyboy dziękuję 🌷
Jessica wyprzedziła Isabelle. Totalnie nie rozumiem.
kare_szczescie, ja też nie kumam... Dalera wkurzona, macha tym ogonem w cztery strony świata. Do tego zapadnieta grzbietem mi sie wydała. A Wendy spokojna, dokładna, lekka, dynamiczna... Niby różnica w procencie ale... To przejazd IW był na złoto. Moim zdaniem. A druga Fry. Chociaż Glamurdale pyskiem dyskutował troszkę.
Dla mnie jako laika ujeżdżenia Dalera wygląda jak zapadnięta kobyła wyciągnięta z hodowli- kompletnie nie rozumiem jej fenomenu, ale to pewnie przez to, że się nie znam 🙈
Niesprzyjającą budowę ma też Maxima, ale jakoś inaczej ten obrazek wygląda.
Equigrav, Maxima wydaje się świetnie czuć w swoim niedoskonałym ciele 🙂 I ona rzeczywiście lubi się pokazywać! Ach, ta cudowna, babska próżność! 😀
Tymczasem Isabell wjechała na czworobok jakby w przerwie między kawką a ciasteczkiem 🙂 Wcale bym sie nie zdziwila gdyby podczas piruetu nagle w jej dloni pojawiła się filiżanka. Nieziemską pewność siebie ma ta kobita. I jej kobyla stała się jej lustrem na tym przejeździe.
A odrzucając uczłowieczanie to chyba Maxima po prostu lepiej angażuje mięśnie brzucha i jest bardziej podkasana :P
Mi się wydawało że u Dalery lewa wodza munsztukowa była luźna a prawa ledwie trzymała, słabo dzisiaj z kontaktem, dużo ruszała i otwierała pysk.
To prawda, Maxima zadu w domu nie zostawiła😀
Nie uczłowieczam wcale. Są konie, które uwielbiają się pokazywać. Sama mam taką księżniczkę w stodole 😅 a klacze z Janowa? Nie pamiętam już która dawala takie show na pastwisku jak tylko się jacyś obserwatorzy pojawili🙂
Wracając do IO to teraz myślę, że wybór Edith Piaff na przejazd Dalery był znakomitą kalkulacją. Francuzi najbardziej uwielbiają samych siebie 😎 a aplauz widowni też podgrzewa atmosferę po całości 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się