Zdjęcia Naszych Koni II (rok 2009)

Pursat   Абсолют чистой крови
30 lipca 2009 09:24
Znam to. 😀 Posman zachowuje się podobnie - raz mogłabym go po nogach całować, takie jest grzeczny, wspaniały i w ogóle. Innym razem coś mu odwala i np. przez 20 minut będę się starała go przeprowadzić obok kosza na śmieci, który jeszcze wczoraj nie był straszny. 😁
wątek zamknięty
Witajcie i ja przedstawię swoje dzieciaki.
To Sonka (tak naprawdę Mighty Quenn folbltutka ze Strzegomia) z synkiem (moja najmłodsza pociecha)
URL=http://www.fotosik.pl][/URL]
Borneo -arabka

Zimnokrwista (taka chłopska kochana poczciwina) Kasia  wraz z Hultajem (mieszanka małopolaka z kucem)

A to sam Hultaj, jego imię do Niego baaardzo pasuje
Lunar - jeden z półdzikach arabów uratowanych przez fundację, jeszcze nie ujezdzony

Sonia z Kasią

Zwiastun hucułek aktualnie w dzierżawie
Niestety nie mam aktualnie zdjęc moich dwóch koleszków Avalona (bardzo podobny do Luncia tyle,że ma czarną grzywę i ogon) po wstępnym ujezdzeniu
Ładny- roczny ogierek małopolski.

wątek zamknięty
Sankarita
coś tam czasami podskakujemy  😉 uwielbiam konia z taką jak Twój i mój maścią. Mój często ma taką minę  🙂
wątek zamknięty
Pursat, na serio? znowu obaliłaś jakiś mój mit.😉 Myślałam, że Posman to przy okazji wyglądania tak "posągowo i dorośle" oraz bycia koniem dojrzałym nie miewa fanaberii.:P A tu - niespodzianka.:P
Pallasa fochy to tak generalnie, dla zasady, bo jaśnie koniowi się coś nie podoba, a za chwilę, znowu przytulanka, chodź do mnie, pogłaszcz, poczesz, no chodź! 😁
Faza, Borneo jest słoooodka. 😍 Hultaj też mi się podoba. Jakbyś gdzieś miała zdjęcie tego ogierka małopolskiego to ja chętnie pooglądam.😉
_kate no ba! do złotomaścistych świat należy.😉 Jeszcze jakieś ponad pół roku i my też będziemy cosik małego podskakiwać, bo oprócz gonienia psów, ścigania się z rówieśnikami i atakowania obornika skoki to coś, co Pallas uwielbia i jak na 3,5 latka - potrafi. A moment, Twój Złocisz ma ile w kłębie w ogóle? 
wątek zamknięty
on jest dość spory jak na pół-achał-teka i ma 168cm. On też lubi skakać i cokolwiek beznadziejnego ten plecak na górze robi, to chłopak twardo idzie i skacze. Odmawia tylko wtedy jak już nie ma szans i musiałby drąga na klatę brać i robi to w ostatnim momencie. Ja już witam się z gąską, a tu nagle na centymetry zwiewa mi w bok.
Złote rządzą  💘 to fakt. Mój następny też będzie zloty.
wątek zamknięty
Faktycznie, dość spory. Dla mnie już za wysoki.:P Chociaż, siedzę cicho, Pallas jeszcze "swojego" wzrostu nie osiągnął. Tam zaraz plecak😉 Czekaj, czekaj, jeszcze za parę lat wystartujecie na jakimś CSI 😉
Noo, też tak mówię. Następny koń też będzie złoty [względnie - wilczaty😉] Tylko gdzie takie konie znajdę😉 Na achałtekińca mnie podejrzewam nigdy nie będzie stać.:P
wątek zamknięty
Oj, tam - przyjedziesz odkupić mojego złotego. W ogłoszeniach się też przewijają. Ja znalazłam do mojego do pary do bryczki nowego towarzysza 😉

http://www.voltahorse.pl/ogloszenia/listingview.php?listingID=7810
wątek zamknięty
epk, Twój to dla mnie też za wysoki. 😁 Chociaż....
Nie no, takie konie się pojawiają w ogłoszeniach, zazwyczaj jako po prostu bułane, szukać trzeba. Akurat ten, którego podałaś dla mnie trochę mało cieniowany. I za drogi. 😁
tu znalazłam prawie identyczną do mojego klacz- http://allegro.pl/item689496137_sprzedam_klacz.html
wątek zamknięty
się wybredna zrobiłaś :P, za wysoki, za mało cieniowany :P 😉
wątek zamknięty
Sankarita, co ty wiesz o gryzącej mokrej wodzie  😁

Mina mówi wszystko 😉
wątek zamknięty
epk, tam zaraz wybredna.... przeprowadzam ostrą selekcję "naturalną". 😁
Burza, oj, ale "wścieklizna":P Piorek przebija Pallasa w "złych minach" :P
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
30 lipca 2009 13:11
Burza, oj, zła Pańcia 🤬 😁
wątek zamknięty
tylko że on niby jest spory, ale bardzo delikatnej budowy. To taka baletnica- tymi nóżkami jak patyki przebiera  😍 nieodmienne zawsze mnie on zachwyca swoim wyglądem.
wątek zamknięty
dawno nas nie było
integracja międzygatunkowa

P.S. Burza ale słodzista mine ma!
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
30 lipca 2009 14:03
sznurka, Peppa utaplana i szczęśliwa 😀 super foty
wątek zamknięty
30 lipca 2009 14:07
Sankarita - oj miewa fanaberie, i to jakie! Czasami się zastanawiam czy mi ktoś konia nie podmienił - jednego dnia jest ok, drugiego łapię się za głowę z obawą co on wymyśli. 😉

Dzisiaj Posman został wykąpany. Grzecznie i cierpliwie (jak na niego :hihi🙂 zniósł te wszystkie gąbki, szczotki, szampony i o zgrozo! polewanie wodą. 😂

Po myciu trochę zmienił maść. 😁

sznurka - super! 😀
wątek zamknięty
Pursat, Ależ piękne, wakacyjne zdjęcia 🙂
wątek zamknięty
Pursat - Jestem waszą fanką ostatnie boskie 🙂
sznurka - wiem że to o koniach ale super prosiaka masz 🙂
burza - hehe, jak zobaczyłam to miałam takiego banana  😀
wątek zamknięty
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
30 lipca 2009 15:13
sznurka  prosiak the best !!! Tez chce takiego :-) !

Pursat  Twoje konisko jak zwykle trzyma klase, ale najbardziej chyba podobalo mi sie foto z poprzednich fotek, dwie - trzy strony wczesniej - jakies srodkowe z trawa w pysku :-)
wątek zamknięty
Burza- Słodka minka :-)
My nie mamy nowych zdjątek, tylko takie jedno glutka:
wątek zamknięty
budynio   powrót do świata dźwięków!
30 lipca 2009 18:52
a pamiętacie jeszcze budyniowe koniki ? 🙂

Mistrz Świata w staniu w boxie i stępowaniu  🙄 rudy na spacerku z moją koleżanką.

młodziak niedawno skończył rok - Armuś

i siwek 🙂
wątek zamknięty
Sankarita-" małe " ma 160cm w kłębie, a rozmiar wędzidła kucykowe 11,5cm, taki drobny koniczek

budynio fajny siwek i do tego w moich ulubionych barwach, czyli błękit 🙂
wątek zamknięty
Lotnaa   I'm lovin it! :)
30 lipca 2009 19:43
budynio a dlaczego koleżanka swoich stóp tak nie lubi?  🤔
Dawaj więcej siwwweeeegggoo  😍

Pursat, mniamuśny jak zawsze 🙂

Faza, światna gromoda 😀

Sznurka,  😅 więcej!
wątek zamknięty
budynio   powrót do świata dźwięków!
30 lipca 2009 19:50
stopy lubi 😉 rudy stępuje na sedalinie bo inaczej nie da się go z boxu wyprowadzić.
siwego mega dużo fot wrzuca kasska dlatego ja tak symbolicznie 🙂

edit literówka
wątek zamknięty
taggi   łajza się ujeżdża w końcu
30 lipca 2009 20:45
alice Arabiaszczy pieknieje w oczach
kate_ fajnie Ci sie ryjek ciszy na fotce z klusa🙂 A Zlotko niezle zadarl noge na ostatniej focie (prawą)... jeszcze troche a by sie w kulke zwinal;-)
burza zazdroszcze, ze Piorek pozwala sobie pychol polewac... U mojej to nie do pomyslenia 😕
wątek zamknięty
Pursat Posman zmienia się jak kameleon, przepięknie prezentuje się na tle soczystej zieleni. Tylko pozazdrościć takich pastwisk  😜
Jak obiecałam to wrzucę trochę padokowego Elusia:

i coś z jazdy:

fot. Monika Fimiak  :kwiatek:
wątek zamknięty
Sankarita, powinno się mu zaśpiewać "Złyyyy on" 🙂

sznurka, dzieki 🙂

Presja, ja codziennie jak go kąpie to się z niego śmieje 😉

budynio, cudne masz konie 🙂
wątek zamknięty
30 lipca 2009 21:20
Dziękuję dziewczyny! Bardzo się cieszę, że zdjęcia i koń się podobają. :kwiatek:

espana - on jest boski! 😜 😍
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
30 lipca 2009 21:26
espana, po prostu cudo!!! 😍
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
30 lipca 2009 21:38
espana cud moid orzeszki! szczeka mi opadla! 😍 😍 😍 😍 😍
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.