Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
23 lipca 2009 14:34
Wyłącza się samo czy trzeba to robić ręcznie?
Tak wg. mnie to zostawić. Dopóki "update" znaczy, że się aktualizuje i ja bym nie wyłączała ręcznie zanim nie zniknie. Po zakończeniu aktualizacji powinno wyłączyć się samo.
tak też zrobiłam, ale aktualizacja nie skończyła się pomyślnie (tzn. nie wyłączył się, a raz jeszcze wysunął dysk). Wiem, że na pewno płytę z oprogramowaniem źle zgrałam  😡, ale niestety nie mam już wolnych, żeby zgrać od nowa. Jutro będzie podejście numer 2.

Dzięki za odzew  🙂 :kwiatek:
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
23 lipca 2009 19:46
A ja mam pytanie odnosnie lotnisk 😉

Jak to jest, gdybym chciala sie spotkac z kims pomiedzy jednym lotem a drugim? Sprawa wyglada tak,ze lece lotem tranzytowym najpierw z Nowego Jorku do Warszawy i mam pare godzin przerwy(tu chcialabym sie spotkac ze znajomym) potem mam jeszcze lot z Warszawy do Szczecina. Lotniska oba maja terminale miedzynarodowe, weic przechodze jedna odprawe bezpieczenstwa, w NY, a potem juz tylko paszportowe. Jest  mozliwosc spotkania sie z kims z poza strefy?
Leciałam niedawno GDN-WAW-LCA i w Warszawie sobie normalnie wyszliśmy poza lotnisko, a potem wróciliśmy na samolot. Trzeba było tylko jeszcze raz przez bramki przechodzić.
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
23 lipca 2009 19:55
A trzeba bylo to komus zlaszac czy cokolwiek?

Przperaszam,ze tak sie dopytuje - to moj pierwszy, no dobra drugi(bo to juz powrotny) lot samolotem. I jednoczesnie dziekuje za odpowiedz!  :kwiatek:
Tania u mnie kominiarze sami wstawili kratkę w drzwi łazienki. Jest teraz o wiele fajniej, bo drzwi nie maja zamka, a przed kratkę zawsze widać, czy świeci się w środku i już się nie zdarza, że ktoś komuś wejdzie  😎

Ja mam pytanie: czym się różni specjalny tłuszcz do pieczenia, jak np Kasia, od zwykłego masła?
A trzeba bylo to komus zlaszac czy cokolwiek?

Przperaszam,ze tak sie dopytuje - to moj pierwszy, no dobra drugi(bo to juz powrotny) lot samolotem. I jednoczesnie dziekuje za odpowiedz!  :kwiatek:

Nie, po prostu sobie wyszliśmy gdzie chcieliśmy i wróciliśmy jak był czas na odprawę drugiego lotu. Mieliśmy prawie 5h czekania.
Dziś byłam w supermarkecie po wodę, stoję przy kasie gdy chłopak (17-18 lat) ubrany w czerwone krótkie gatki i biało - błękitną bluzkę mówi do mnie takim gejowsko/dziecinno/męskim głosem "czy mogę się coś pani spytać?" ja się zastanowiłam i tak jestem nie miejscowa więc pewnie mu nie pomogę ale dobra, odpowiedziałam "tak, słucham?" a on mi na to takim samym głosikiem "a pani to chodzi do gimnazjum czy do liceum" mnie zamurowało i nie wiedziałam co odpowiedzieć, przemilczałam, gdy już płaciłam zauważyłam ze pyta się o coś podobnego innej dziewczyny. Zaznaczam ze mam 13 lat. Co w takiej sytuacji robić, co odpowiedzieć, czy w ogóle odpowiadać?
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
23 lipca 2009 21:48
Aleka, jeśli nie chcesz kontynuować znajomości i gość Cie płoszy, to traktuj go jak powietrze, nie odpowiadasz, ale nie patrzysz się ze strachem, tylko zbalzowana mina i zlewka. Ale pewna siebie bądź, to Cię nie będzie zaczepiał.
Aleka staram sobie wyobrazic glos gejowsko/dziecinno/męski 😉
gejowski ok, dziecinny- ok moze i to sie da polaczyc razem ale meski do tego jeszcze? 😉
czy ja cos moze zle rozumiem? 😉
katka - rzeczywiście może za dużo tych określeń dałam bez tego męski będzie okej :P
Aleka, jeśli nie chcesz kontynuować znajomości i gość Cie płoszy, to traktuj go jak powietrze, nie odpowiadasz, ale nie patrzysz się ze strachem, tylko zbalzowana mina i zlewka. Ale pewna siebie bądź, to Cię nie będzie zaczepiał.

Znaczy po tym jak on się mnie spytał czy chodzę do gimnazjum czy liceum powinnam dalej robić swoje (czyli w tym przypadku wyciągać pieniądze) i się nim nie przejmować?
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
23 lipca 2009 22:18
dokładnie. Ja zawsze do tego dołączam spojrzenie pt "taaa" i mam zlewkę. Chyba, że mam dobry dzień, to wtedy toczę sobie bekę. Jak się ma 13 lat i spotka się pedofila, to średnio polecam.
Wiesz ja najchętniej zrobiłabym podobnie jak to praktykuje w pośród nie-pedofilów ale w tym przypadku mam pewne obawy... 😉
abre   tulibudibu
24 lipca 2009 19:34
Chciałabym zadać kilka pytań odnośnie oddawania krwi (a raczej przeciwwskazań). Jeśli ktoś blisko związany z tematem i medycyną zechciałby mi pomóc bardzo proszę o kontakt na pw.
abre, może tu namierzysz łatwiej odpowiedzi na swoje pytania: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,4404.0.html 🙂
abre   tulibudibu
24 lipca 2009 22:58
Teodora, dzięki Teo 🙂
a ja chciałam zapytać czy legitymacją studencką można się posłuiwać czy zapisie do lekarza, na pogotowiu, u dentysty? chodzi mi o to, żeby pokazywać legitkę zamiast książeczki rodzinnej która przysługuje do wizyt u lekarza itp
Ada   harder. better. faster. stronger.
26 lipca 2009 09:51
Dlaczego produkty ABSORBINE mają takie dziwne pojemnoiści ?
237, 355, 414, 444, 473, 946 (ml)
Bo pojemniki mają różne kształty i podane są dokładne pojemności?
Bo to produkty amerykańskie, ich objętość liczona w uncjach jest równa, dopiero po przeliczeniu ml robią się takie krzywe cudaki.
Mam takie pytanie, czy ktoś z was ma alergie na sierść kota? czy przyjmujecie jakieś leki?
ja od dzisiaj jestem na Zyrtecu, wapnie, mam jakieś krople do nosa i oczu... jak to nie pomoże to prawdopodobnie zdecyduje się na zastrzyki odczulające, miał ktoś może z tym do czynienia? bo nie chcę zabardzo wyrzucać sierściucha z domu...
Ada   harder. better. faster. stronger.
27 lipca 2009 00:45
Teodora, dzięki  :kwiatek:
Zawsze mnie to zastanawiało, bo w zasadzie taka pojemność nie ma sensu  😀
Ale teraz to wszystko tłumaczy  🙄
ja jestem uczulona na sierść kocią i jednocześnie króliczą, to drugie u mnie zalega w domu  😎 przyjmowalam na poczatku loratadyne, ale potem przestalam i juz nic nie zarzywam. jak sprzatam klatke to wtedy odczuwamłzawienie i swędzenie + kichanie.

moja siostra jest uczulona na pyłki i brała odczulanie, jednak chyba przerwała bo wyjechala do Londynu i w sumie nie wiem jak sprawa stanela.
slojma   I was born with a silver spoon!
27 lipca 2009 08:28
martynkakoniki- pisz do mnie śmiało ja mam odczulanie i specjalne leki napraewdę dużo pomogły
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
27 lipca 2009 16:21
może mi ktoś powiedzieć jak wrzucić czy coś cracka do gry, żeby działała? Bo próbuje i główkuje, ale nie wychodzi. Tylko krok po kroku, bo ja kompletnie nie wiem co i jak
:kwiatek:
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
27 lipca 2009 19:26
ile czasu będą zarastać dziurki w uszach? mam je kilkanaście lat, jeśli to ma jakieś znaczenie...
Calathea   Czarny Książę
27 lipca 2009 19:34
Diakon'ka jako piercer na pół etatu mogę powiedzieć tyle... Zależy jaki jest to kolczyk w uchu, bo jest ich mnóstwo. Jeżeli chodzi o taki zwykły, najzwyklejszy, czyli w płatku usznym to najwcześniej po roku...
Ja np.: mam kolczyki w uszach równo przez 14 lat. Nie nosiłam ich przez ponad 2 lata, a po tym czasie normalnie włożyłam kolczyki bez żadnego problemu...
co mam zrobić jeśli w gg wyskakuje mi taki komunkiat:

"UWAGA: W trosce o bezpieczeństwo, w wiadomości od Nieznajomych podejrzane treści zastąpiono ciągiem "[xxxxx]". Jeśli chcesz otrzymywać od Nieznajomego kompletne wiadomości - dodaj go do swoich kontaktów."

nie chcę dodawać do znajomych, ale dobija mnie to jak ktoś nawet adresu nie może mi przesłać ;(
abre   tulibudibu
27 lipca 2009 23:30
To najprawdopodobniej jakiś bot. Olej sprawę.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się