Ja osobiście nie lubię zdjęć z końskimi głupimi minami.Zwłaszcza jeśli to konie arabskie 😉 Zazwyczaj od razu kasuję,chyba,że to naprawdę coś nadzwyczajnego,to trzymam,ale w ukryciu 😉
Według mnie w fotografii nie chodzi o to, aby pokazać ładne minki. Nie chodzi też o to, aby pokazać minki głupie. Chodzi o to, żeby zrobić dobre zdjęcie. Ja walczę o to, żeby moje były dobre 🙂
Co do głupich końskich min - Vesty w tym roku zrobił absolutnie koszmarne zdjęcie Lozannie, które poszło do katalogu aukcyjnego. Siwa wytrzeszczona żyrafa 😀 Abre w porównaniu z Lozanną to mistrzostwo świata.
Szemrana - cierpliwość na pewno i chyba niezły refleks. Piękne kolory.
Te stare obiektywy znakomicie się spisują. Przede wszystkim bardzo podoba mi się w nich bokeh czyli sposób w jaki obiektyw rozmywa tło. Mozna wtedy wykorzystać stare heliosy, sonary itp przeżytki techniczne 🙂 Fajna zabawa - tylko ostrzyć trzeba ręcznie
szemrana a jakie parametry tego heliosa? bo ostrzenie ręczne to u mnie na porządku dziennym, wiem że takie obiektywy chodzą za grosze, a efekt wspaniały 😜
Kupiłam fuji pro 400h, używał ktoś tego? Jadę w weekend w góry, ciekawe co na tym wyjdzie...
abre - masz na prawdę świetne zdjęcia koni. szczególnie ostatnie ( siwek ) robi na mnie ogromne wrażenie. dawaj ich więcej na digart 😉 aż ma się ochotę przerobić na ołówek.
A mi przedwczoraj takie coś wyszło . Miałam na programie S na chyba najciemniejszym o czym nie wiedziałam , bo wciąż nie działa mi wyświetlacz , a ciągle zapominam w którą stronę się rozjaśnia . Było jeszcze dość jasno na dworzu , chciałam ten zachód uwiecznić na fotce . Co myślicie ?
Poważnie ? Ja widzę ( u siebie ) normalny zachód ( widać , że to zachód , chmury zabarwione i widać te chmury ) a w dole zarys drzew normalnie . I nawet druty wysokiego napięcia w dole zdjęcia widzę 👀
Poważnie ? Ja widzę ( u siebie ) normalny zachód ( widać , że to zachód , chmury zabarwione i widać te chmury ) a w dole zarys drzew normalnie . I nawet druty wysokiego napięcia w dole zdjęcia widzę 👀
Ja też widzę na pierwszym planie drzewo, a gdzieś z tyłu w górze pomarańczowawe smugi. Jak się mocno wpatrzę, to widzę i słup wysokiego napięcia, a od niego poziome linie, więc pewnie druty.
Tylko, że jest to zdecydowanie za ciemne (zobacz sobie histogram). Męczy wzrok po prostu.
Przepraszam, że tak pasymistycznie. Deszcz mnie nastroił.
Karolina:
Michał:
Zdjęcia pod względem jakościowym pozostawiają niestety bardzo dużo... nie dałam rady złapać ostrości itp... Zrobione wczoraj prostym kompaktem niestety :/ Chodziło mi bardziej o to, żeby ująć taką zwyczajną przemijalność w tym wszystkim co się stało.
Dworcika - jakość jakością, ale przynajmniej wyróżniają się na tle innych prezentowanych w tym wątku. Dla mnie na plus 🙂 Zgadzam się z Mooną, że przedostatnie najlepsze.
Dworcika jak dla mnie bardzo orginalne i chyba ukazałaś nimi to, co chciałaś.
W piątek odwiedziłam koleżankę i przez przypadek zrobiłam zdjęcia jak wychodziła przez korytarz. Wiem, że to oklepany temat, ale chyba spróbuję bardziej pokombinować następnym razem 😉