Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

abre   tulibudibu
13 lipca 2009 18:11
Po prostu siwe jest piękne 😉
wątek zamknięty
Wojenka   on the desert you can't remember your name
13 lipca 2009 19:20
Ja osobiście nie lubię zdjęć z końskimi głupimi minami.Zwłaszcza jeśli to konie arabskie 😉
Zazwyczaj od razu kasuję,chyba,że to naprawdę coś nadzwyczajnego,to trzymam,ale w ukryciu 😉

Moja szuflada.

The horseman,Blommerod 2008

wątek zamknięty
abre   tulibudibu
13 lipca 2009 20:39
Według mnie w fotografii nie chodzi o to, aby pokazać ładne minki. Nie chodzi też o to, aby pokazać minki głupie. Chodzi o to, żeby zrobić dobre zdjęcie. Ja walczę o to, żeby moje były dobre 🙂
wątek zamknięty
Przez wekend zmagałam sie z robakami.
Kurcze, to wcale nie jest takie proste i na dodatek trzeba mieć najświętszą cierpliwość.

I stareńki Helios od Zenita w roli głównej podpięty do lustrzanki  Trzeba będzie z nim powalczyć bo pięknie rysuje tło  😉

wątek zamknięty
Co do głupich końskich min - Vesty w tym roku zrobił absolutnie koszmarne zdjęcie Lozannie, które poszło do katalogu aukcyjnego. Siwa wytrzeszczona żyrafa  😀  Abre w porównaniu z Lozanną to mistrzostwo świata.

Szemrana - cierpliwość na pewno i chyba niezły refleks. Piękne kolory.
wątek zamknięty
Jak dodam że mnie bujało w przód i w tył  a głębia ostrości przy takich zdjęciach maciupeńka to  👍 dla wszystkich makromaniaków.

Njaczęściej ostrość lądowała na dupsku robala albo gdzieś przed nim.
Zdecydowana większość zdjęć nadaje się jedynie do kosza.
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
14 lipca 2009 10:20
To i ja wstawię 😀

wątek zamknięty
Niewidzialna   Czołowy hodowca Re-Volty
14 lipca 2009 10:25
szemrana jak podpiełaś tego Heliosa? Też mam taki obiektyw 😉
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
14 lipca 2009 10:33
musisz kupic przejsciowke

abre, siwy bomba!
wątek zamknięty
Nieiwdzialna
Trzeba dokupić przejściówkę - np do Canona, Nikona, Olympusa czy Sony o nazwie  M42.
Są dostępne na Alledrogo
wątek zamknięty
Niewidzialna   Czołowy hodowca Re-Volty
14 lipca 2009 10:39
To chyba zainwestuje w takie cudo 😉 Ciekawe jak się mój Helios będzie sprawował 😁
wątek zamknięty
Te stare obiektywy znakomicie się spisują.
Przede wszystkim bardzo podoba mi się w nich bokeh czyli sposób w jaki obiektyw rozmywa tło.
Mozna wtedy wykorzystać stare heliosy, sonary itp przeżytki techniczne 🙂
Fajna zabawa - tylko ostrzyć trzeba ręcznie
wątek zamknięty
1.

2. 
wątek zamknięty
14 lipca 2009 21:32
Mam model Sony DSC - H5

Opłaca sie w niego inwestować czy lepiej odłożyć na lepszy sprzęt?

Na razie mam do niego soczewki 2,4,6,8,10 dpi 58mm i filtr szary.
wątek zamknięty
szemrana a jakie parametry tego heliosa? bo ostrzenie ręczne to u mnie na porządku dziennym, wiem że takie obiektywy chodzą za grosze, a efekt wspaniały  😜

Kupiłam fuji pro 400h, używał ktoś tego? Jadę w weekend w góry, ciekawe co na tym wyjdzie...
wątek zamknięty
abre - masz na prawdę świetne zdjęcia koni. szczególnie ostatnie ( siwek ) robi na mnie ogromne wrażenie. dawaj ich więcej na digart  😉 aż ma się ochotę przerobić na ołówek.
wątek zamknięty
Bischa   TAFC Polska :)
17 lipca 2009 13:01
A mi przedwczoraj takie coś wyszło . Miałam na programie S na chyba najciemniejszym o czym nie wiedziałam , bo wciąż nie działa mi wyświetlacz , a ciągle zapominam w którą stronę się rozjaśnia . Było jeszcze dość jasno na dworzu , chciałam ten zachód uwiecznić na fotce . Co myślicie ?
wątek zamknięty
Ja myślę, że tu nic nie widać.  🙁
wątek zamknięty
17 lipca 2009 14:14
U mnie to prawie sama czerń. Tylko gdzie nie gdzie same przebłyski czegoś brązowego widać 🤔
wątek zamknięty
Bischa   TAFC Polska :)
17 lipca 2009 15:06
Poważnie ? Ja widzę ( u siebie ) normalny zachód ( widać , że to zachód , chmury zabarwione i widać te chmury ) a w dole zarys drzew normalnie . I nawet druty wysokiego napięcia w dole zdjęcia widzę  👀
wątek zamknięty
galopada_   małoPolskie ;)
17 lipca 2009 15:14
Bischa ja sie nie znam ale mysle tak jak dziewczyny. ciemna plama
wątek zamknięty
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 lipca 2009 15:19
Ten siwek wygląda jakby ktoś go za jajka bardzo mocno trzymał 😉

Notarialna kocie jest super 😉
wątek zamknięty
Poważnie ? Ja widzę ( u siebie ) normalny zachód ( widać , że to zachód , chmury zabarwione i widać te chmury ) a w dole zarys drzew normalnie . I nawet druty wysokiego napięcia w dole zdjęcia widzę  👀

Ja też widzę na pierwszym planie drzewo, a gdzieś z tyłu w górze pomarańczowawe smugi. Jak się mocno wpatrzę, to widzę i słup wysokiego napięcia, a od niego poziome linie, więc pewnie druty.

Tylko, że jest to zdecydowanie za ciemne (zobacz sobie histogram). Męczy wzrok po prostu.
wątek zamknięty
17 lipca 2009 15:48
U mnie jeszcze występuje ziarninowanie...
wątek zamknięty
'Sprzęt' taki jak zwykle.
[img]http://www.digart.pl/zoom/4031442/Zakhyntos.html[/img]
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
19 lipca 2009 10:25
Przepraszam, że tak pasymistycznie. Deszcz mnie nastroił.

Karolina:

Michał:

Zdjęcia pod względem jakościowym pozostawiają niestety bardzo dużo... nie dałam rady złapać ostrości itp... Zrobione wczoraj prostym kompaktem niestety :/
Chodziło mi bardziej o to, żeby ująć taką zwyczajną przemijalność w tym wszystkim co się stało.
wątek zamknięty
Dwa ostatnie moim zdaniem są bardzo ok, nawet nie wiem, które mogłabym uznać za lepsze. Chyba jednak przedostatnie.
wątek zamknięty
Dworcika - jakość jakością, ale przynajmniej wyróżniają się na tle innych prezentowanych w tym wątku. Dla mnie na plus 🙂 Zgadzam się z Mooną, że przedostatnie najlepsze.
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
19 lipca 2009 13:21
Ufff... bałam się, że zostanę pożarta za tematykę...
Dziękuję, że jednak nie 🙂
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
19 lipca 2009 19:38
Dworcika jak dla mnie bardzo orginalne i chyba ukazałaś nimi to, co chciałaś.

W piątek odwiedziłam koleżankę i przez przypadek zrobiłam zdjęcia jak wychodziła przez korytarz.
Wiem, że to oklepany temat, ale chyba spróbuję bardziej pokombinować następnym razem 😉

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.