Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Jest jeden główny tor na którym rozgrywany są gonitwy tzw. "zielony". Jest udostępniany też do treningu, ale rzadziej. A na Służewcu też jest tor roboczy - "piaskowy", gdzie się odbywa większość treningów.

P.S Gonitwy płotowe są rozgrywane wewnątrz toru zielonego  🙂
dziękować za info.
wiadomo najciemniej... 😎
Może ktoś wie dlaczego płomień od zapalniczki nagle (w kilku zapalniczkach w pokoju) nagle płomień zapala się około 1 centymetra nad nia?
Co to znaczy?
Your hippocratic messiah and child abusive turned satanic.

Internetowe słowniki niestety wymiękły

Haha! Google - "Twoja hippocratic Mesjasza i dziecka nadużycie się szatański." 😁
Rami, zapewne z piosenki?
Nie da się przetłumaczyć dosłownie, możesz się jedynie domyślać co oznaczają poszczególne słowa. Ja wnioskuję cały sens zdania zawsze po słówkach. 😉
Nie wiem co oznacza "hippocratic", ale poskładaj sobie: your - twój, messiah - Mesjasz, child - dziecko, abusive - obraźliwy, turned - obrócił się, satanic - szatański (?).
Jeszcze zależy jaki jest sens całej piosenki, to też dużo podpowie.
Pytam /chociaż się wstydzę,że nie wiem/ :
-Jak zamiast linka długaśnego zrobić link z napisem LINK czy TUTAJ ?
Tak krok po kroku.
[url = link]napis[/ url]
np: [url = http://www.onet.pl]onet[/ url]

Spacje pokasować (wszystkie).
Gillian   four letter word
15 lipca 2009 10:26
Ramires, Apocalyptica? I'm not Jesus?

I’ve thought you were a good man,
I’ve thought you talked to god.
Your hippocratic messiah and child abusive turned satanic

tak to leciało? 😀
Tak to ta piosenka

Po prawej jest cały tekst. Niby pojedyncze słowa rozumiem ale sensu nijak 🍴

btw. uwielbiam tą piosenkę i woooooooooookal
Gillian   four letter word
15 lipca 2009 10:49
słuchałam rano w samochodzie  😁 ale mówiąc szczerze nie zagłębiałam się w treśc i znaczenie tekstu. Wydaje mi się zresztą, że w tego typie muzyczki słowa są mniej ważne  😎
Niby tak, ja też raczej nie mam w zwyczaju analizy tekstów bo zazwyczaj są po prostu głupie 😁
Ale ta linijka brzmi śmiesznie dlatego mnie zaintrygowało co on tam mamrocze, i  nie rozumiem...
Ja bym jakoś tak próbowała (choć trudno z poetyckim tekstem dojść do ładu i może to manowce):
myślałem, że byłeś dobry
myślałem, że rozmawiasz z bogiem
twój hipokratesowy mesjasz, krzywdzący dzieci, stał się diabelski

Hippocratic, jak rozumiem, od Hipokratesa, jak w przysiędze Hipokratesa (tylko co autor miał na myśli?)
[url = link]napis[/ url]
np: [url = http://www.onet.pl]onet[/ url]

Spacje pokasować (wszystkie).

Czyli?
piosenka

YES! Dzięki Moona.Piosenka dla Ciebie.

Teodora dzięki :kwiatek: . Chociaz sensu i tak nijak w tym nie widze. Ale chyba nie ma czego szukać
Czy pizza wystygnie w próżni?  😵 😂
W takiej idealnej próżni nie, bo energia termiczna cząsteczek pizzy nie będzie miała czemu swojej energii przekazać.
Czy pizza wystygnie w próżni?  😵 😂

To zależy od...

Sposoby cieplnego przepływu energii

Transport ciepła (cieplny przepływ energii) może zachodzić poprzez:

* Przewodzenie ciepła - bezpośredni kontakt układów, wymiana energii odbywa się w wyniku oddziaływania cząsteczek ciał;
    * Konwekcję - przenoszenie energii w cieczach i gazach nie na skutek ruchu pojedynczych cząsteczek, a w wyniku ruchu makroskopowych ilości substancji. Ruchy te występują na skutek różnicy gęstości substancji w różnych temperaturach (np. w polu grawitacyjnym planety ciepłe masy wody lub gazów unoszone są do góry, a chłodne masy opadają, ponieważ mają większą gęstość w pewnym zakresie temperatur), ruch płynu może być też wywołany inną przyczyną;
    * Promieniowanie elektromagnetyczne - ruch drgający (przyspieszenie) ładunku elektrycznego w drgających cząsteczkach wywołuje promieniowanie elektromagnetyczne, zwane promieniowaniem cieplnym, które może być pochłonięte przez inne ciało. Potocznie sądzi się, że za zjawisko transportu ciepła odpowiada promieniowanie podczerwone, podczas gdy dotyczy ono wszystkich długości promieniowania elektromagnetycznego. Błąd ten wynika zapewne stąd, że ciała w temperaturze pokojowej maksimum energii wypromieniowują właśnie w podczerwieni.

Dwa pierwsze sposoby odpadają - ale w trzecim przypadku sytuacja zależy od tego, czy pizza jest w naczyniu próżniowym, czy też w idealnej próżni filozoficznej tj. jest tylko pizza i nic więcej, ponieważ:

Każde ciało o temperaturze większej od zera bezwzględnego emituje promieniowanie cieplne (zobacz ciało doskonale czarne). Już w temperaturze kilku kelwinów ciała emitują promieniowanie elektromagnetyczne w zakresie dalekiej podczerwieni, ciała o temperaturze pokojowej emitują najwięcej promieniowania o długości fali rzędu 10 μm. Przedmioty cieplejsze emitują więcej promieniowania i o mniejszej długości, co pozwala na ich łatwe wykrycie.

Oczywiście, jeżeli coś promieniuje na pizzę "bardziej" niż ona sama, to będzie się ona ogrzewała, a nie stygła.
pomocy! czy ktoś robił konwersje plików rmvb na avi ?!  🙇 🙇
Nigdy tak nie miałam, ale od pewnego czasu gdy chcę coś oglądać na youtube a nie jest to film dodany przez polskiego użytkownika to co co drugi film mi się nie wyświetla ponieważ "Ten film wideo jest niedostępny w Twoim kraju z powodu ograniczeń wynikających z praw autorskich." ale to jest takie ze jednego dnia oglądam film a drugiego nie mogę go odtworzyć (a w druga stronę to nie działa). Wiecie może czy można to jakoś "przeskoczyć"?
galopada_   małoPolskie ;)
16 lipca 2009 20:20
strasznie nurtuje mnie pytanie czy ma ktos odpowiedzi do zlotej odznaki bo tresc niektorych jest... niby oczywista a jak przyjdzie co do czego i trzeba to wyjasnic to leże  😵
Moona, Nestor, dzięki :kwiatek:

Aleka Spróbuj ustawić sobie YouTube po Polsku, może to pomoże. A jeśli masz ustawione po Polsku, to wróć do oryginalnych ustawień. Może to coś z przeglądarką? Jest też taki program, który udaje IP komputerów angielskich (czy tam amerykańskich) i może jak go zainstalujesz, to jako całkiem 'nowy' komputer uda Ci się ściągnąć. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam, ale program jest do pobrania CHYBA tu:
http://hotspotshield.com/downloads/thank-you-PL/
Ale nie obiecuję, że zadziała! 😡
Chciałam wniknąc w problem TABLICE REJESTRACYJNE...

jaki jest KLUCZ i system??

o ile jeszcze rozumiem, że
PO w woj wlkp jest od Poznania,
WA w woj mazosieckim od Warszawy
DS w województwie dolnośląskim od dolnośląskiego...
to jakieś LU, ES itd to dla mnie CZARNA MAGIA!!

macie odpowiedz co rządzi tym systemem?
senkju
nie pomyślałam o tym
Ja mam pytanie.Ktoś napisał tak:

Jezeli chodzi o Araby to wystarczy policzy zebra - maja o jedna pare mniej niz kazda inna rasa.
Lub policzyc kregi kregoslupa - maja o 2 mniej ( jeden w krzyzu i jeden w ogonie).

Czy to prawda? Araby/konie arabskie oczywiście/ mają inną anatomię niż pozostałe konie?
I jak się liczy żywemu koniowi żebra ,kręgi? Na podstawie RTG?  😲
ps
znalazłam : http://www.angelfire.com/oh4/paulj/anatomy.html
A jak się liczy nadal nie wiem. Poczuje się palcami?
Co to jest CRI? Obiło mi się o uszy, że coś związane z rajdami 👀
CRI to napewno skrot od miedzynarodowych zawodow  westernowych/ reiningowych.

Tyle wiem 😉
Czy cos z rajdami tez ma wspolnego - nie wiem 😉
C oncours
R eining
I nternational
Pod auspicjami - FEI
ale o inne rozwinięcie skrótu mi chodzi 😉
Cardiac Recovery Index
ale o inne rozwinięcie skrótu mi chodzi 😉
Cardiac Recovery Index

Hi!Hi! No to się nam pomyliło.Wlaśnie był konkurs CRI u nas i myślałam,że o to.
To bedzie jakiś przelicznik tętna pewnie.
Test Ridgway pewnie
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się