Konkurs logo-zakończony

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
30 czerwca 2009 11:57
To już jest mi ciężko stwierdzić, trzeba by wypróbować.
wątek zamknięty
Calathea   Czarny Książę
30 czerwca 2009 11:58
cieciorka tak, łosie są z neta... ale nie mają praw autorskich, więc można ich użyć 😉

wątek zamknięty
mi tez sie wydaje, ze kanadyjskie jest ok. tylko zamiast stajnia jezdziecka zrobic SJ Impuls i na dole ŁOŚ.
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
30 czerwca 2009 14:25
mi sie kojarzy raczej z logo koła łowieckiego 😀
wątek zamknięty
EEeee... zdecydowanie wcześniejsza propozycja łosia ujeżdzeniowego ciekawsza. To mi się nijak z końmi nie kojarzy i nie zwróciłabym na takie logo uwagi.
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
30 czerwca 2009 18:35
Tak moze nadmienie że ujeżdzeniowców u nas nie ma 🙂
wątek zamknięty
30 czerwca 2009 18:41
Tak naprawdę  łoś to tylko nazwa miejscowości, a my się na nich skupiliśmy jakby to jakaś ich hodowla była 😀
wątek zamknięty
Calathea - co to wg Ciebie znaczy, że obrazki z netu nie mają praw autorskich ??
wątek zamknięty
Calathea   Czarny Książę
30 czerwca 2009 20:24
Anaa ten nie ma. Jest to ogólnie dostępny szablon do dekoracji wnętrz... Chyba, że czegoś nie wiem - moim zdaniem coś co każdy może mieć na ścianie u siebie w domu nie ma praw autorskich...
wątek zamknięty
Proponuję trzymać się tematu, a ewentualne tematy poboczne, które tu wypływają załatwiać na PW.

Mi się podoba łoś ujeżdżeniowy. Ale jeśli stajnia na skoki nastawiona, to tak jak już ktoś wcześnie wspomniał - może wpleść w skoki jakieś rogi? Tylko nie wiem czy to nie będzie już zbyt skomplikowane - dużo drobiazgów i w efekcie może wyjść nieczytelne. Fajnie byłoby nawiązać do nazwy miejscowości, bo jest specyficzna 🙂 Co do tekstu to też zostawiłabym skrót - "S.J. Impuls Łoś" - pomijając już fakt, że "stajnia jeździecka" się dosyć "gryzie" brzmieniowo, to całość byłaby przydługa na wyszywanie na czaprakach. Przyjęte jest stosowanie w takich sytuacjach skrótów.
wątek zamknięty
żaden ze mnie grafik i moje pomysły czasami... noo... nie będę komentować, ale wpadło mi do łowy, ze skoro stajnia skokowa, to może koń pod jeźdźcem w skoku skaczący zamiast przez przeszkodę to przez głowę łosia? 🤣
wątek zamknięty
albo rogi łosia tak jak w związku trakeńskim a przez nie skacze koń - raczej już bez jeźdźca bo za dużo dobrego by było

chociaż ja się nie upieram,że  symbole związane z łosiem mają w tym logo występować - Łoś to w końcu nazwa miejscowości 🙂
wątek zamknięty
Calathea   Czarny Książę
01 lipca 2009 11:44
Dobra... wymodziłam coś takiego:
wątek zamknięty
Calathea fajny pomysł i wykonanie 🙂
wątek zamknięty
[quote author=W&W link=topic=7216.msg287201#msg287201 date=1246358437]
a może coś w tym stylu
tylko łoś o bardziej prawdziwym wyglądzie 😉

[/quote]

Ja na ten przykład miałam na myśli coś takiego jak w cytacie (chodzi o proporcje poroże/koń) tylko, że zamiast tej podkowy to poroże a tam gdzie w cytowanym logo jest łeb łosia to skoczek
wątek zamknięty
01 lipca 2009 12:08
Jak rzucałam pomysł by koń skakał przez rogi to nie pomyślałam o trakenach. Ale .. fajnie by  też wyglądało gdyby koń był do nas przodem. Widoczny byłby łeb i podkurczone przednie nogi. 😉
wątek zamknięty
gracja03   "Kto dosiadł konia ten dosiadł wiatr"
01 lipca 2009 12:11
nie potrafię tworzyć ale przyszedł mi do głowy pomysł może ktoś go stworzy dla przykładu.
Może zastąpić podkowę porożem a z niego wyskakujący koń,

edit:

tak na szybko ale mam na myśli coś takiego
wątek zamknięty
Calathea   Czarny Książę
01 lipca 2009 12:11
JARA mówisz, masz... zaraz coś spróbuję u dziergać 😉
wątek zamknięty
edit:

tak na szybko ale mam na myśli coś takiego

O właśnie! o coś takiego mi chodziło 🙂
wątek zamknięty
01 lipca 2009 18:11
Taka prowizorka, żeby pokazać o co chodzi. To coś czerwonego to poroże 😀 kiepsko wiem jak poroże 😀

wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
01 lipca 2009 20:20
albo obrecz z rogów (kształt podkowy) a wewnatrz napisz lub glowa konia, choc ta opcja mniej mi lezy- przyznam ze nie chce mi sie tworzyc, tym bardziej ze nie narysuje rogow nadajacych sie do haftu
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
03 lipca 2009 17:20
Szczerze mówiac to pomysł z rogami przeszkodą uważam za bardzo fajny 😀
wątek zamknięty
Hej! może coś takiego

wątek zamknięty
abre   tulibudibu
04 lipca 2009 11:44
pamelfa, to teraz pomyśl sobie, że ktoś Cię prosi o narysowanie tego za pomocą kilku kresek. Dasz radę? Polecam zajrzeć do jarpolowego wątku i tam poczytać wypowiedzi dotyczące tego, jakie założenia powinien spełniać logotyp.
wątek zamknięty
busch   Mad god's blessing.
04 lipca 2009 12:18
Pisałam o tym na początku wątku: te wszystkie pomysły są bardzo miłe i dobrze wykonane będą fajnie wyglądać- ale na ekranie komputera. A potrzebujemy logo na czaprak, czaprak konia skaczącego przez przeszkody i poruszającego się przez większość czasu nieco szybko 😀 . Minimalizm i przejrzystość powinny być słowami-klucz.
wątek zamknięty
zasugerowałam się poprzednimi propozycjami i zapomniałam że to na czaprak sorki!!! pokombinuje dalej może coś mi się uda wymyśleć lekkiego i prostego 🙂
wątek zamknięty
Może coś takiego??? Wiadomo, że wymaga dopracowania. I rogi powinny być szczegółowe ale ja nie bardzo potrafię rysować na komputerze...
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
04 lipca 2009 15:25
😁 👍
wątek zamknięty
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
04 lipca 2009 15:27
A co jest do wygrania skoro to konkurs ?  😁
wątek zamknięty
trzynastka   In love with the ordinary
04 lipca 2009 15:42
niestety nie umiem zrobić tego na konturowo ale pomysł mój wyglada tak

ewentualnie nie wiem dlaczego się tak uczepiłyśmy łosiowego poroża, przecież może skakać przez impuls... 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.