Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

asds, też kiedyś ją miałam. Choć włosy zdecydowanie krótsze  😉
Bardzo dobre szczoty robią. Osobiście polecam  😉 Teraz chyba sobie z Polski po prostu ściągnę, znajoma akurat jedzie to może się poświęci i mi przywiezie  😀
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
23 października 2017 22:04
asds zobaczę jak sobie ten suplement, który teraz biorę poradzi, ale może jest to jakiś pomysł na przyszłość.
A jaka dokładnie jest Twoja szczotka mogłabyś podlinkować?
Buyaka dziękuję za opinię  :kwiatek:

Stosowalyscie olej z wiesiolka, jakie daje u Was efakty?
Zna się ktos na skladach? Czy ta odzywka w sprayu ma dobry sklad? Tzn. widze tu alkohol ale pod koniec wiwc moze nie narobi szkody 😉
http://www.rossmann.pl/Produkt/Johnsons-Baby-Shiny-Drops-odzywka-do-wlosow-w-sprayu-200-ml,417728,7259
Ja będę jednak ścinać włosy. Zastanawiam się tylko czy sciąć z 10 cm czy może 25 cm i przekazać je fundacji Rak n' Roll.

Czy któraś z was sama wysyłała im włosy? Jak zabezpieczałyście?
polecicie jakiś szampon, po którym włosy będą puszyste i z objętością?  :kwiatek:
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
27 października 2017 13:07
hanexxx, ja sobie chwalę szampon Babuszki Agafii do włosów tłustych

JARA a jak on dokladnie sie nazywa? To sobie poczytam o nim w necie 😉 bo duzo szamponow tej firmy mi wyskoczylo 🙁
Ma któraś dredy? I jakiś szampon do nich którego nie trzeba wypłukiwać przez 15 minut?Leję na nie wodę(prawie jak w mowie i piśmie), suszę i wracam płukać, bo dalej szampon w dredach.W dodatku białe, czyli muszę pilnować żeby nie zżółkły.
Dokonałam odkrycia, w sumie nie tylko ja 😀 Kto ma ali polecam szczotkę!!! Jest mega mega mega, o wiele lepsza od TT. Czesanie nic nie boli, czeszę po myciu, na mokro, bez odżywek. Jest dopasowana do głowy.
Kosztuje jakieś 10zł.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
31 października 2017 21:22
Cierp1enie, jaka? Ktora? Jakiś link?
Cierp1enie, dawaj linka! 😀
Gillian   four letter word
01 listopada 2017 08:22
poka, poka!
pokażcie mi na pw jak skracać linki, bo zapomniałam  😡
01 listopada 2017 11:45
[ url= tu wstawiasz link] tu wstawiasz nazwę [ /url]

Oczywiście bez spacji
szczotka

dzięki  :kwiatek:
Kastorkowa   Szałas na hałas
01 listopada 2017 13:01
Ma któraś dredy? I jakiś szampon do nich którego nie trzeba wypłukiwać przez 15 minut?Leję na nie wodę(prawie jak w mowie i piśmie), suszę i wracam płukać, bo dalej szampon w dredach.W dodatku białe, czyli muszę pilnować żeby nie zżółkły.

Dredy mam, od lat czterech. Szamponu używam zwykłego rumiankowego, i tak naprawdę podstawa to nie mydlić ich nie wiadomo jak. To jest jak gąbka, a im starsze czyli bardziej ubite tym bardziej. Ja tak naprawdę bardziej myję grzywkę (mam zostawioną) i głowę przy skórze, a po długości tak dość pobieżnie bez mydlenia jak szalona bo inaczej nigdy nie tego nie wypłukasz.

lepszego zdjęcia nie mam

02 listopada 2017 07:29
Ktoś pytał tutaj o ten nowy szampon z Nivea, więc już piszę co zauważyłam. Na etykiecie jest napisane,  że szampon jest łagodny i do wrażliwej skóry, a w składzie na drugim miejscu SLS 😉. Włosy myje bardzo dobrze, radzi sobie z olejami bez problemu, włosy faktycznie po nim są miękkie, ale mam kilka szamponów po których efekt jest podobny.
Może być fajny jako szampon oczyszczający, ale na co dzień chyba bym nie poleciła.
14 listopada 2017 10:48
hanexxx, ostatnio kupiłam za piątaka szampon z rokitnika Babuszki Agafii i robi fajnego "puszapka" 😉

Wpadam z nowinką, być może ktoś jeszcze nie wie  👀 jest taki zabieg, zwany polerowaniem włosów. Świetna alternatywa dla tradycyjnego podcinania końcówek i dla osób bojących się zostać ofiarami fantazji fryzjerskiej  🤣
Czy któraś z was posiada książkę blondhaircare?
Polecicie coś skutecznego na wypadanie włosów? Zaczęły mi wypadać po odstawieniu pigułek, wiec musze przeczekać, ale fajnie by było nie wyjść z tego z połową włosów  🤔
21 listopada 2017 08:30
Evson, biotebal, ale kuracja trwa 3-4 miesiące.
Dzieki, a jeszcze jakies wcierki np? Bo biotebal juz jem
efeemeryda   no fate but what we make.
21 listopada 2017 09:07
jantar z bursztynem, seboradin niger lotion
21 listopada 2017 11:14
Ja kończę opakowanie Hairvity i powiem tylko tyle, że zamówiłam kolejne.
Biotebal brałam wcześniej i jeśli chodzi o wypadanie to u mnie szału nie było.
Natomiast miałam wrażenie poprawy jakości.
madmaddie   Życie to jednak strata jest
21 listopada 2017 11:33
Polecicie coś skutecznego na wypadanie włosów? Zaczęły mi wypadać po odstawieniu pigułek, wiec musze przeczekać, ale fajnie by było nie wyjść z tego z połową włosów  🤔

niezmiennie polecam Revalid
Stosuję Vitapil. U mnie się sprawdza. Włosy zdecydowanie mniej wypadają.
Ja stosowałam Biotebal przez miesiąc, teraz jem Vitapil. Do tego szampon Babci Agafii przeciw wypadaniu i maska drożdżowa. Zdecydowanie widzę poprawę 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się