Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania
smarcik, idz do calzedonii, tam maja cudowne doly do kostiumow, nie wiem czy stringi typowe, ale maja brazylijski kroj w wiekszosci. Mi sie mega podobaja 🙂
Gavi, ale masz przepięknie wyciętą talię, cudowna figura 🙂 życzę szybkiego powrotu do zdrowia i napier*** 😉
smarcik, mi się ten różowy podoba. Pięknie leży i lubię takie szerokie majtki, więc ja bym się nie zastanawiała. Góra od czarnego - fatalna 🙁
Zazdroszczę Wam formy. Ja leżę w łóżku już 4 tydzień, przedwczoraj miałam operację, a dziś rano odkryłam, że mi chyba szew puścił... Mogę tylko leżeć i podziwiać Wasze foty, co czynię z przyjemnością.
zen, masz super profil na insta, zaraz Cię dodam do obserwowanych 😉
smarcik, szczerze, okiem lubiącym kobiecie sylwetki u kobiet.
Czarny dół ma niskie, wąskie wiązanie. Zrobiłaś dodatkowo zdjęcie pod kątem, więc to zaburza proporcje. Ale...
Taki krój dociąża Ci wizualnie dolne partie ciała. Skraca je, odcina od sylwetki prostą linią, podkreśla uda. Moim zdaniem nie te proporcje.
Ale te większe, bardziej zabudowane "gacie" w różowym, też mogą nie wyglądać dobrze. Bo dodatkowo całe są masywne. czarne przynajmniej są lekkie wzrokowo. Aby dobrze porównać, trzeba by mieć zdjęcia w idealnie tych samych pozycjach w prostym stój.
Mam jeszcze robione na wprost zdjęcie tego różowego, ale wrzucę jak dorwę komputer bo na telefonie nie umiem zmniejszyć 😡
Racja! Różowe zależy jak wycięte. smarcik, szukaj dalej chyba rzeczywiście.
A zdjęcia najlepiej robione, gdy obiektyw komórki jest mniej więcej na wysokości talii. 😉
Pewnie będę zaraz tego żałować, ale...
Robione ze złym skątowaniem, bo z tabletu i trudno go niżej trzymać, żeby nie zasłaniać sylwetki. Zsunięte leginsy wrzynające się w tłuszczyk na biodrach. 😉 Czyli jak nie robić zdjęcia. 😉
Stan aktualny czyli 3kg przed tym co bym chciała wagowo.
Usunęłam pierwsze zdjęcie - było gigantyczne.
smarcik, seriozen dobrze prawi, w Calzedoni mają przepiękne rzeczy, byłam z koleżanką jej doradzać w zeszłe lato i nie mogłam oczu oderwać 😜
Ascaia, fajny brzuch! Też już kiedyś taki miałam i go lubiłam! 😁 widzę, że jesteśmy podobnie zbudowane-z tego co pamiętam to jesteś niska, do tego w miarę wąska talia i szersze biodra, z tym, że ja mam jeszcze do tego ogromne uda 😵
maiiaF, mam wieeeeeeeelkie uda. Naprawdę. I wieeeeeelkie łydki. No po prostu moje nogi to się naturze nie udały.
maiiaF przejdę się tam zatem 😉 Tylko zerknę w internecie czy w ogóle są tam jednolite stroje, nie chcę żadnych wzorzystych 🙂
Wrzucam jeszcze zdjęcia tego różowego, skoro czarny już odpadł, powiedzcie mi czy ten dół jest ok czy nie i już zmykam 😡
smarcik, mi się podoba! Ale ja nie lubię wyciętych majtek, bo mam kompleksy na punkcie mojego tyłka. Tzn podobają mi się, ale tylko jak ktoś nie ma cellu. A Ty z tego co widzę - nie masz. Celowałabym zatem w krój brazylijski 😀
Moim zdaniem lepszy, ale nadal niedobry. 😉
Nie kupuj, szukaj innego.
A jeszcze co do góry - chyba jednak lepiej u Ciebie się sprawdziłby inny krój miseczek. Tu jest za szeroki rozstaw moim zdaniem i nie zbiera Ci biustu do środka.
Nie jest zły, ale lepiej by ci było gdyby boki majtek były cieńsze a majtki bardziej wykrojone. Tylko faktycznie może niekoniecznie biodrówki, jak w tamtym czarnym. Tylko takie właśnie stringowate. Mogę być szczera? Masz optycznie stosunkowo długi tułów i mocny dół, więc korzystnie by było skrócić tułów (mając uniesione majtki), a wydłużyć nogi ( mając te majtki wycięte na bokach i podniesione do góry) I majtki dobrze by było, by były jednak delikatne. Bo wtedy optycznie wydelikaci ci dół.
Ne dziwię się, że dobrze się czujesz w stringowatych, bo w takich ci pewno najładniej.
Idź do tej calzedonii. 😀
Meise, smarcik dziękuję! 🙂 :kwiatek:
W talii poleciało 12 cm, teraz jest 60 cm.
Podobnie obwody spadły też z bioder..i biustu :<
..ale czuję się bardziej proporcjonalna.
Wrzucam jeszcze raz, bo oczywiście zapomniałam o zasadach panujących na forach.
Już dawno temu wypadłam z udzielania się w takich miejscach.
Edit: drugie zdjęcie z początku maja
Dobra, przekonałyście mnie, szukam dalej w calzedonii 😉 Dziękuję :kwiatek:
smarcik, szukaj dalej, jak juz wydawac kase, to musi byc lepiej :kwiatek:
sienna, a ktore jadlas? Omlet czy boczek z jajkami? 😍
Meise, dziekuje!
smarcik, ja uwielbiam bikini Calzedonii, 2 lata temu kupiłam dwa kostiumy i kocham je do tej pory. Chociaż przy bardzo mocnym słońcu (2 tygodnie leżenia non stop w temperaturze 35+) góra od jednego lekko spłowiała. Do większości staników mają wybór zwykłych fig, brazylianek albo stringów, więc będziesz miała w czym wybierać. I nawet jak Ci babki zaproponują jakiś pstrokaty, to też przymierz- ja się w jednym takim zakochałam, chociaż sama bym go nigdy z wieszaka nie wzięła 😉
Dziś właśnie założyłam stanik od jednego z nich i stwierdzam, że muszę jeszcze schudnąć, bo dalej mam za duże cycki do tych staników z Calzedonii 😉 A już się czaję na 2 lub 3 kolejne!
Nie pomierzyłam się dziś ani nie zważyłam, ale wyglądam i czuję się okropnie 🙁 Na bank na wadze przybrałam, bo teraz czuję, że jestem nalana. Nie służą mi słodkie napoje, alkohol, ani nażeranie się pod korek 😉
Takie różowe, łososiowe bardzo ładnie wyglądają na kazdej karnacji. Ale czarne , niebieskie lubią opaleniznę. Ja bym poszukała moze jakiegoś dwukolorowego w calezdoni można osobno dobrać gore i dol.
Czemu nas tak malo na insta? #fitrevolta
Koniecznie musi być jednokolorowy. Mi brak opalenizny nie przeszkadza, nie znoszę się opalać. Ma być wygodnie do sportów wodnych i nie chciałabym strzelić jakiejś gafy typu skrócone nogi o których pisała Ascaia 🙂
Oj! Dobrze, że ja nie plażowa i coś takiego jak "sezon bikini" mnie nie dotyczy. Z ciekawości weszłam na stronę Calzedonii i... seria Indonesia, figi wysoki stan, niebieskie, do tego pushup bandeau. Ale cena... powala kompletnie.
(wybaczcie, nigdy nie rozumiałam dlaczego "o pieniądzach się nie rozmawia" 😉 )
Ascaia super ze kilogramy lecą w dół, teraz trza rzeźbić! 😀
Gavi super figura,piękne ciałko 😉
Smarcik ale jesteś szczuplutka i też jestem za odwiedzeniem Calzedoni :-)
Meise zdrówka i trzymaj się :kwiatek:
Zen Ty to jak zwykle PETARDA!! 👍 😜 😜
A ja od 3dni bez siłki,wczoraj mój D.wrocił na 3dni do domku,dziś się wybraliśmy na siłownię ale nie dojechaliśmy w rezultacie,także jutro już koniecznie pójdziemy.
Także jestem mega roztrenowana bo ostatnio coś średnio regularnie chodzę co niestety widać po mnie a szczególnie po brzuchu... Kilka fot z wieczornego relaksu..
C.d fot bo się niezmieściły :kwiatek:
Wichurkowa, obledna forma!!! 😜 super plecy poprawilas, mega! 👍
Ascaia, ja nie lubie gadania o kasie, bo ciezko uznac co dla kogo jest tanie a co drogie. Kazdy ma inny punkt widzenia, inne zarobki, inne wydatki i priorytety 😉
Dlatego każdy pisze ze swojego punktu widzenia, ale chyba nic w tym złego i strasznego, że jeden powie "swobodnie mnie stać", a inny "nie moja półka cenowa". Ot, życie.
Wichurkowa, dziękuję. Rzeźbić? 😉 Oj to nie moja bajka. Spaść jeszcze trzy kilo i po te kilka centymetrów do moich ulubionych wymiarów. I to trzymać. I będzie dobrze.
Trzymaj formę, bo warto, tak dużo już wypracowałaś.
U mnie dzisiaj żywienie jak z systemu 2xME. 😉 Pierwszy naprawdę wolny dzień, więc mnie rozluźniło. Przestałam czuć pory dnia i zwyczajnie przegapiłam II śniadanie. Więc wyszły tylko trzy posiłki i to takie "śmieszne" jak dla mnie. Np. na kolację kefir i mieszanka bakalii. Ale składnikowo i kalorycznie ok. Ciekawe co organizm na to powie? Okaże się jutro. 🙂
Wichurkowa, dziękuję.
Od dłuższego czasu śledzę Twoje postępy i Ci kibicuję. Świetnie Ci idzie!
Ja niestety walczę z genetyką. W mojej rodzinie dominuje sucha budowa, mięśnie nie lubią się rozbudowywać, ale za to bardzo chętnie wychodzą na wierzch.
Walczę o przyrost masy, chociaż teraz bardziej idę w siłę, bo to ona mi jest bardziej do szczęścia potrzebna.
Zobaczymy, do września będę intensywnie pracować nad jednym i drugim, jak mi się nie uda oszukać genetyki, to pozostanie mi utrzymanie siły i formy 😉
Dziękuję Kobitki :kwiatek:
Zen obłedna formę to ja bym miała jak bym chociaż w 10% była konsekwentna tak jak Ty,a tak to z moją silną wolą to co najwyżej dobry bicek 😁
Gavi dziękuję :kwiatek:
Ascaia chodziło mi w sumie bardziej o wzmocnienie i ujedrnienie chałka,takze rzezbienie to nie tylko wycinka :-)
Wichurkowa, masz ekstra forme, mysle, ze spokojnie do zawodow sie uporasz z konsekwencja :kwiatek:
Gavi, super progres, w ogole masz fajna figure 😜
Wlasnie, wlasnie, co nas tak malo na Insta? anill22 popieram apel 😅 Ja juz nie spie, mam tyle energii ze nie wiem skad 😁 Wczoraj cale mieszkanie ogarnelam, powywalalam zbedne rzeczy, poukladalam ostatnie konskie akcesoria, ktore chce sprzedac. Musze tylko koniecznie zamowic furminator dla kota, bo co zetre ze stolu, to po jego wizycie znowu jest wszedzie pelno klakow. Fuj.
Ascaia, no ja tez tak rozumiem temat pieniedzy, nie mam focha ze kogos stac a mnie nie, ale czesto gesto obserwuje takie zjawisko, ze zaczyna sie lekkie podszczypywanie tego, kogo stac przez tych, ktorych nie stac. I stad wydaje mi sie to malo fajny temat, latwo w nim kogos urazic, nawet przypadkiem zupelnym, bo wierze, ze nie kazdy ma zle intencje i jest zazdrosnikiem 🙂 wlasnie, moze dla to jest to dla Ciebie, ten system 2xME? Gdyby nie te posty, to chetnie bym sprobowala, z zupelnej ciekawosci 🙂 Wrzucaj wiecej zdjec, widac, ze z brzucha spadlo 🙂
*lekkie kardio + brzuch + rozciaganie
1. omlet z konfitura i bananem
2. makaron z lososiem i pomidorami
3. budyn chia i micha owocow
4. nie wiem (moze tak byc, ze tego posilku po prostu nie bedzie)
5. nie wiem (moze klasyk budyn jaglany?)
Ja po 40 godzinach w pracy "chuda". Jak się nie ma czego podżerać, choćby się nawet i chciało, to i się nie puchnie. 😉
Zaraz spadam do domu
- śniadanie w samochodzie- 3 kromki ziarnistego chleba z polędwicą łososiową ( ciekawe kiedy mi się znudzi :hihi🙂
- chudy ser z dżemem
- roooweeery (wezmę ze sobą ze 2 jabłka i Kubusia będę podpijać od męża)
- no a potem trzeba uważać, bo będę wygłodniała, będę w domu, będzie pełno tego czego jeść nie powinnam. Zobaczę co mąż będzie jadł. Może grilla byśmy sobie zrobili na balkonie? Chodzi za mną od jakiegoś czasu łosoś z grilla. Mam chyba niedobór witamin łososiowych. 😉 Mam dobry humor, jest ładna pogoda. I w ogóle życie jest piękne. ( a widzicie? Nie napychałam się, brzuch płaskowaty, nie nabrana wodą, czuję się chuda, to i życie jest piękne. Tak to u mnie działa.)
zen- ja tam nie mam instagrama, nie mam internetu w komórce. A moje obie komórki to Samsung Solid. Takie dla budowlańców i służb specjalnych, co to możesz ją ciągle upuszczać na ziemię. I upuszczam. Coś za coś. Ciągle działają, ale netu nie mam.
Szkoda, ze nie masz, fajne zdjecia robisz :kwiatek:
Zjadlam wlasnie, na 10 chce sie na trening zebrac, albo moze nawet na 9, ten upal mnie przeraza..wprawdzie mam jeszcze troche roboty do ogarniecia, wiec moze najpierw obowiazki i pozniej luz.
I musze ulozyc sobie w glowie co jutro w pracy bede jesc. Chyba upieke mieso, nie chce mi sie zupelnie kombinowac. Na pewno wezme koktajl z truskawek, mieso z warzywami na pozniej i moze owoce jeszcze. Plus na 18 jade na kolacje pozegnalna, licze, ze o 19 sie zmyje stamtad..
No raczej zbyt wiele tu nie schudnę 🤣 wczoraj zrobiłam tak obłędny ryż z warzywami w mleczku kokosowym, że zjedliśmy wszystko 😜 dziś na obiadokolację pizza domowej roboty 🏇
zen, ja jestem na insta, ale nic ciekawego się u mnie nie dzieje 🤣 ale revoltowy # będę podglądać 😉
Wichurkowa, wyglądasz mega! Zawsze mi się podobały umięśnione plecy i ramiona 🙂
Gavi, śliczna figura! I powodzenia 😀
zen, dziękuję! :kwiatek:
Dodałam Cię na insta, ja to gavanza_ 😉
maiiaF, :kwiatek:
Będę uparcie walczyć 🙂
Jak tak patrzę na Wasze wpisy o jedzeniu, to stwierdzam, że chyba jestem jedyną osobą, która nie umie wyjeść odpowiedniej normy węgli :p
Ja zwyczajnie nie lubię jeść i traktuje to jako smutny obowiązek. Dzięki fit life jest o tyle fajnie, że muszę sobie te posiłki przygotowywać, jeść regularnie i pilnować bilansu BTW, więc przynajmniej coś jem...