opolanka, dzięki udało mi sie zrobić samej 😀
Dopada mnie stres 😵
Wątpie wczoraj ryczałam bo mi rodzina z wesela sie wykrusza🙁
i poprostu zrobiło mi sie przykro 🙁
W&W tp przykre, ale najważniejsze, żeby byli najbliźsi :przytul:
od mojego narzeczonego jak będzie 10 osób z rodziny to bedzie dobrze. ale on się tym nie przejmuje na szczęscie.
najważniejsi są Rodzice, rodzeństwo, najbliźsi przyjaciele. reszta jak nie może to trudno - to jest Wasz dzien i Wy jesteście najważniejsi, nie goście. pozatym trudno, żeby wszystko było idealnie i jak nie masz na coś wpływu to sie tym nie przejmuj.
a ja oszalałam - jeszcze ponad rok a ja zaczęłam oglądać i przymierzać kiecki! i kurna na ścisłej liście jest już ze 20 🤣 a jak zacznie się 2010, wejdą nowe kolekcje to juz zupełnie utonę w tej ilości.
Nie martw się W&W mi też się trochę gości wykruszyło i boję się że będzie za mało młodych ludzi i że nikt się nie bedzie bawił. Jak narazie to moje jedyne zmartwienie.
Na dodatek mam spore obawy że moja jedna z bliższych koleżanek nie przyjdzie. Narazie mówi że będzie ale znam ją dobrze i zawiodła mnie tyle razy odwołując coś ważnego w ostatniej chwili że boję się aby nie zrobiła tak przed samym ślubem.
to chyba powinna zmienić na status na Twoją dalszą koleżankę...
Mi sie odechciewa wszystkiego
poprostu mam dosyć jest mi smutno a powinnam przeżywać teraz najszczęśliwsze chwile.
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
W ogole ile przed ślubem zamiawiacie kwiatki i ozdoby dla auta? 🙂
Hypnotize, 2 tygodnie przed
Może powinna zmienić status, ale jednak jest mi dość bliska...
Ja bukiet też zamawiam 2-3 tyg przed, a co do ozdoby na auto to jeszcze nie mam pomysłu 😉
W&W wiesz, żę ja mam podobnie...tyle że u mnie zły nastrój i dołki są spowodowane robotą której nienawidzę i stresem że mnie zwolnią bo ciągle chodzę na zwolnienia. A chodzę na zwolnienia bo mam dość pracy...no i kółko się zamyka.
Ale powinnyśmy faktycznie cieszyć się bo to cudowny okres 😉
dziwczyny ile płaciłyscie zaliczki za salę przy podpisaniu umowy?
my musimy 8 tysi, wydaje mi się to jakoś dużo...
jestem w szoku czytając Wasze kwoty. Ja zapłaciłam 700 zł (słownie SIEDEMSET złotych!!).
ojej, bo już myślałam, że Ci jedno zero zjadło... 😉
cóż - warszaffka 😉
edit: opolanka a jak się u Was ceny kształtują za talerzyk tak BTW? u nas 200-250, a nawet 300 i wyżej w samej Warszawie, przynajmniej to co sprawdzałam...
Diakon'ka Ty masz tam gdzie ja ??
tak, tak, w sb podpisujemy umowę 💃
dlatego liczę na obszerne relacje z Twojej strony🙂
my mamy trochę mnie - 165zł/osobe, ale mamy też zarezerwowane wszystkie pokoje hotelowe, wiec wychodzi podobnie 😉
nie zapłaciłabym zaliczki powyżej 1000zł
Diakon'ka ja zaliczke miałam rozłożoną na 3 raty.
a spoko - ja też - teraz doczytałam umowę. ufff. czyli w dniu podpisania umowy jest 3 tysie. kolejna rata w styczniu, potem w kwietniu, potem tydzien przed weselem reszta.
no to rozsądnie jednak.
No ja miałam podobnie 😀
Wzieliśmy wszystkie dodatki jakie mieli 🤔wirek:
szynka, świniaczek itp.
to fajna atrakcja dla gości, mięsa napewno mają super, bo sami je robią. też chciałabym je mieć, mimo, że jestem wegetarianką 😉
mamy tez tych grajków na 4 godziny
byłam i słuchaam ich naprawde fajnie grają 😀
to faktycznie full wypas🙂
ja bym chciała na początek- na przywitanie i te gołąbki jakieś skrzypce. bo takich grajków mój men nie lubi.
Grajków wymyślił mój tata ale jaki ich posłuchałam to naprawde ludzie mogą sie fajnie bawić
my zaliczkiza sale wplacalismy 2 tys. za osobe pewnie wyjdzie ponad 200zl zalezy od ilosci osob i co bedziemy chcieli zeby bylo
Jeśli już było to pytanie, to napiszcie, jak nie to pytam - jak się ubrać na ślub cywilny? Czy obowiązuje jakaś rejonizacja? Gdzie się wszystkiego dowiadywać, jakie papery potrzebne...? Może jakieś kompetentne
www?
Endurka poszukaj USC, w którym zamierzasz brać cywilny. Powinni mieć w necie napisane wszystkie wymogi, a jak nie, to może przedzwoń.
Na pewno potrzebne są odpisy aktów urodzenia.
Endurka co do ubioru to często dziewczyny się ubierają tak jak na kościelny, no może kiecka trochę skromniejsza, ale nadal ślubna.
mi się marzy krótka sukienka w kolorze kobaltowym lub fuksji (albo kupię, albo uszyję), bo wystarczy mi, że białą - ślubną będę miała do kościelnego.
co do reszty jeszcze nie wiem nic.
tak tak - biorę osobno ślub koscielny, osobno cywilny i to bynajmniej nie jest mój pomysł...
a tak BTW - spotkał się ktoś ze ślubem kościelnym, gdzie 1 osoba bierze go jako osoba niewierząca? jak to wygląda?
diakonka, ja tez tak biore 🙂 🙂
W szoku jestem z tymi Waszymi zaliczkami!!!!
My mamy salę w Warszawie - zaliczka wynosiła 1000 zł. Jakieś ogromne kwoty płacicie, ja bym tyle nie dała.
A za osobę płacę około 170 zł - to zależy co wybiorę z dodatkowych opcji, bo jeszcze się nie zdecydowaliśmy.