... ślub :) ...

opolanka, dzięki udało mi sie zrobić samej 😀
Dopada mnie stres  😵
Będzie dobrze 😉
Wątpie wczoraj ryczałam bo mi rodzina z wesela sie wykrusza🙁
i poprostu zrobiło mi sie przykro 🙁
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
15 maja 2009 09:03
W&W tp przykre, ale najważniejsze, żeby byli najbliźsi :przytul:
od mojego narzeczonego jak będzie 10 osób z rodziny to bedzie dobrze. ale on się tym nie przejmuje na szczęscie.
najważniejsi są Rodzice, rodzeństwo, najbliźsi przyjaciele. reszta jak nie może to trudno - to jest Wasz dzien i Wy jesteście najważniejsi, nie goście. pozatym trudno, żeby wszystko było idealnie i jak nie masz na coś wpływu to sie tym nie przejmuj.

a ja oszalałam - jeszcze ponad rok a ja zaczęłam oglądać i przymierzać kiecki! i kurna na ścisłej liście jest już ze 20 🤣 a jak zacznie się 2010, wejdą nowe kolekcje to juz zupełnie utonę w tej ilości.
Nie martw się W&W mi też się trochę gości wykruszyło i boję się że będzie za mało młodych ludzi i że nikt się nie bedzie bawił. Jak narazie to moje jedyne zmartwienie.
Na dodatek mam spore obawy że moja jedna z bliższych koleżanek nie przyjdzie. Narazie mówi że będzie ale znam ją dobrze i zawiodła mnie tyle razy odwołując coś ważnego w ostatniej chwili że boję się aby nie zrobiła tak przed samym ślubem.
15 maja 2009 10:01
to chyba powinna zmienić na status na Twoją dalszą koleżankę...
Mi sie odechciewa wszystkiego
poprostu mam dosyć jest mi smutno a powinnam przeżywać teraz najszczęśliwsze chwile.
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
W ogole ile przed ślubem zamiawiacie kwiatki i ozdoby dla auta? 🙂
Hypnotize, 2 tygodnie przed
Może powinna zmienić status, ale jednak jest mi dość bliska...

Ja bukiet też zamawiam 2-3 tyg przed, a co do ozdoby na auto to jeszcze nie mam pomysłu 😉

W&W wiesz, żę ja mam podobnie...tyle że u mnie zły nastrój i dołki są spowodowane robotą której nienawidzę i stresem że mnie zwolnią bo ciągle chodzę na zwolnienia. A chodzę na zwolnienia bo mam dość pracy...no i kółko się zamyka.
Ale powinnyśmy faktycznie cieszyć się bo to cudowny okres 😉
15 maja 2009 10:48
dziwczyny ile płaciłyscie zaliczki za salę przy podpisaniu umowy?
my musimy 8 tysi, wydaje mi się to jakoś dużo...
ja zapłąciłam 7800zł
opolanka   psychologiem przez przeszkody
15 maja 2009 11:12
jestem w szoku czytając Wasze kwoty. Ja zapłaciłam 700 zł (słownie SIEDEMSET złotych!!).
15 maja 2009 11:47
ojej, bo już myślałam, że Ci jedno zero zjadło... 😉
cóż - warszaffka 😉

edit: opolanka a jak się u Was ceny kształtują za talerzyk tak BTW? u nas 200-250, a nawet 300 i wyżej w samej Warszawie, przynajmniej to co sprawdzałam...
Diakon'ka Ty masz tam gdzie ja ??
15 maja 2009 11:54
tak, tak, w sb podpisujemy umowę 💃
dlatego liczę na obszerne relacje z Twojej strony🙂
opolanka   psychologiem przez przeszkody
15 maja 2009 11:56
my mamy trochę mnie - 165zł/osobe, ale mamy też zarezerwowane wszystkie pokoje hotelowe, wiec wychodzi podobnie 😉

nie zapłaciłabym zaliczki powyżej 1000zł
Diakon'ka ja zaliczke miałam rozłożoną na 3 raty.
15 maja 2009 12:01
a spoko - ja też - teraz doczytałam umowę. ufff. czyli w dniu podpisania umowy jest 3 tysie. kolejna rata w styczniu, potem w kwietniu, potem tydzien przed weselem reszta.
no to rozsądnie jednak.
No ja miałam podobnie 😀
Wzieliśmy wszystkie dodatki jakie mieli  🤔wirek:
szynka, świniaczek itp.
15 maja 2009 12:07
to fajna atrakcja dla gości, mięsa napewno mają super, bo sami je robią. też chciałabym je mieć, mimo, że jestem wegetarianką 😉
mamy tez tych grajków na 4 godziny
byłam i słuchaam ich naprawde fajnie grają 😀
15 maja 2009 12:27
to faktycznie full wypas🙂
ja bym chciała na początek- na przywitanie i te gołąbki jakieś skrzypce. bo takich grajków mój men nie lubi.
Grajków wymyślił mój tata ale jaki ich posłuchałam to naprawde ludzie mogą sie fajnie bawić
my zaliczkiza sale wplacalismy 2 tys. za osobe pewnie wyjdzie ponad 200zl zalezy od ilosci osob i co bedziemy chcieli zeby bylo
Jeśli już było to pytanie, to napiszcie, jak nie to pytam - jak się ubrać na ślub cywilny? Czy obowiązuje jakaś rejonizacja? Gdzie się wszystkiego dowiadywać, jakie papery potrzebne...? Może jakieś kompetentne www?
Endurka poszukaj USC, w którym zamierzasz brać cywilny. Powinni mieć w necie napisane wszystkie wymogi, a jak nie, to może przedzwoń.
Na pewno potrzebne są odpisy aktów urodzenia.
15 maja 2009 13:05
Endurka co do ubioru to często dziewczyny się ubierają tak jak na kościelny, no może kiecka trochę skromniejsza, ale nadal ślubna.

mi się marzy krótka sukienka w kolorze kobaltowym lub fuksji (albo kupię, albo uszyję), bo wystarczy mi, że białą - ślubną będę miała do kościelnego.
co do reszty jeszcze nie wiem nic.

tak tak - biorę osobno ślub koscielny, osobno cywilny i to bynajmniej nie jest mój pomysł...

a tak BTW - spotkał się ktoś ze ślubem kościelnym, gdzie 1 osoba bierze go jako osoba niewierząca? jak to wygląda?
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
15 maja 2009 14:34
diakonka, ja tez tak biore 🙂 🙂
W szoku jestem z tymi Waszymi zaliczkami!!!!
My mamy salę w Warszawie - zaliczka wynosiła 1000 zł. Jakieś ogromne kwoty płacicie, ja bym tyle nie dała.
A za osobę płacę około 170 zł - to zależy co wybiorę z dodatkowych opcji, bo jeszcze się nie zdecydowaliśmy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się