Pensjonaty w Poznaniu i okolicach

Marta1205, Miętowa jest na Naramowicach, w stronę Biedruska.
Taj jeszcze myślałam o Twoim pytaniu: a może Kicin?

Trochę daleko ode mnie. a znasz stajnię Fino w Kiekrzu?
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

11 stycznia 2016 12:17
Niestety nie.
ekhem Jak się tam wybierzesz to wpadnij na herbatę i do nas - dzieli nas jakieś 10 km 🙂
Dzięki piękne, jak będę w okolicy to na pewno skorzystam 🙂
Niestety nie tak prędko jak myslałam, bo koń któego chciałam tam oglądać stoi już 100 km dalej.
Czy może mi ktoś powiedzieć co się dzieje w Góra 13?
Co chwile inni pracownicy. Zastanawia mnie też czy nadal pracuje tam jedna instruktorka, która raczej ma złą opinie.
Nie wiem czy przenosić konia gdzie jest raczej mała stabilizacja w pracownikach.
Proszę o pomoc.
Gdzie w poznaniu można robić odznaki? Potrzebuje do 20.02
drabcio Podkowa Gruszczyn albo Pony Poznań. Będą ferie zimowe to pewnie jakieś odznaki będą robić.
To moze pony a ktoś coś jeszcze kojarzy? Napisalam do raduszyna bo nie maja nowego kalendarza jeszcze. .

Chryzantema   Sięgamy dna, po to by się od niego odbić.
13 stycznia 2016 09:32
Z tego co ogarniam Raduszyn kiedyś chyba organizował odznaki jakoś w miarę regularnie, ale nie wiem jak teraz.
Ale Raduszyn na hali odznak chyba nie ma jak robić więc nie liczyłabym że robią zimą.
Chryzantema   Sięgamy dna, po to by się od niego odbić.
13 stycznia 2016 10:01
A fakt.
drabcio w Mieczewie też latem robili, nie wiem jak teraz.
Już koleżanka która tam pracuje wypytuje czy zorganizują jak się ludzie zbiorą bo planowali dopiero na wiosnę 🙂
Kto z was zna stajnię na Miętowej LOTUS?
Trzymał ktoś z was konia w stajni z kopytem w Puszczykowie?  Piszcie na priv
Doszły mnie dzisiaj słuchy, ze ktoś rozpowiada nieprawdziwe informacje o Harmony Farm. Wg nich, dojazd do stajni ma być utrudniony, bo drogę zalewa woda z jakiegoś rowu. Hm, znam Aśkę wiele lat, wiele lat jezdziłam w Harmony i nigdy przenigdy nie widziałam żadnego podniesienia się wód, a co dopiero zalania dojazdu do stajni. Jakieś kompletne brednie. Dojazd do stajni jest zwykłą, najnormalniejszą drogą gminną. Mam nadzieje, że osoba, która gada te głupoty czyta forum i przestanie dalej paplać jak potłuczona... A ja ofc nadal Harmony polecam z całego serca 🙂
Nirvette   just close your eyes
19 stycznia 2016 18:19
Hej! Studiuję na UP i jako, że jeździecko Poznania nie znam, to szukam jakiejś fajnej szkółki, takiej ambitniejszej rekreacji, ale z dojazdem komunikacją miejską, bo auta nie posiadam. Na wf mam konie, jeżdżę w Swadzimiu, ale mam dosyć słabą grupę i częściej się wkurzam, niż coś stamtąd wynoszę. No i na ten semestr skończył mi się wf. Zależy mi na tym, żeby ceny nie przerażały, no i żebym nie musiała dojeżdżać godzinami :P mieszkam na Chartowie (os. Tysiąclecia).
A może ktoś potrzebuje pomocy przy swoim koniu? Do domu mi daleko i przeżywam odwyk od koni 😉
Ja wspominam jako rekreacyjnie szkółke kasi małeckiej, nie wiem jak teraz, stajnia znajduje się powyżej stajni pony  (ale tam bym się na twoim miejscu nie wybierała 🙂😉
Orientuje się ktoś czy w stajni w Biedrusku jest wolny boks? I czy cena jaka jest podana na stronie jest ostateczna, czy idzie się jakoś dogadać?
Nirvette   just close your eyes
20 stycznia 2016 14:19
Bardzo dziękuję za odzew, miłe zaskoczenie na pw :kwiatek:
Ja trzymam konia w pensjonacie w Borówcu pod Poznaniem (trasa na Kórnik, 15 min samochodem od Ronda Rataje). Szczerze polecam (konie cały dzień na wybiegach, dobrej jakości pasze, mamy tu fajną atmosferę: wspólne tereny, pomagamy sobie etc.). W tej chwili 1 konik został sprzedany i zwolniło się miejsce, więc właściciel może przyjąć konia w pensjonat.
Wiem, że w Borówcu jest też druga stajnia ze szkółką - ale u nas takowej nie ma, są tylko "konie hotelowe".
W którym miejscu? Ja mieszkam w Kamionkach i nigdy nie byłam w okolicy tej stajni.
Ula Fin ta stajnia ma jakąś stronę? Ile za pensjonat?
Pensjonat jest w Borówcu blisko lasu i ul. Kempingowej - tak jak by jechać od Kamionek na Kórnik (ale nie ekspresówką). Obecnie koszt to 550 zł.

Ula Fin ta stajnia ma jakąś stronę? Ile za pensjonat?

Mają stronę http://konskachata.wix.com/konskachata
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji - post pod postem
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

27 stycznia 2016 14:11
Na olx widziałam ogłoszenia o jeszcze jednej stajni w Borówcu, ale to nie Końska Chata, bo tamta w typie angielskim.
Końska Chata fajna, bo zaraz obok fajne tereny i padoki ze stawkami i jeziorko zaraz obok, a właściciel bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobił. Ale mój Czarny, to by uszami sufit malował 🙂 No i ze względu na dziadka z copd trochę mnie zapach od świnek odstraszył. Choć mogło się wiele zmienić od 2010 roku.
Na olx widziałam ogłoszenia o jeszcze jednej stajni w Borówcu, ale to nie Końska Chata, bo tamta w typie angielskim.
Końska Chata fajna, bo zaraz obok fajne tereny i padoki ze stawkami i jeziorko zaraz obok, a właściciel bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobił. Ale mój Czarny, to by uszami sufit malował 🙂 No i ze względu na dziadka z copd trochę mnie zapach od świnek odstraszył. Choć mogło się wiele zmienić od 2010 roku.

TO JEST OGŁOSZENIE z naszej stajni http://olx.pl/oferta/pensjonat-dla-konia-borowiec-k-poznania-CID767-IDdjHvf.html#b89d1d5eb8 . To gospodarstwo rolne, więc świnki nadal są obok części stajennej, są też kury, 3 psy i 7 kotów, a koni stajnia ma obecnie 8.
W wolny dzień musiałabym podjechać, bo w sumie blisko mam.
Zapraszamy serdecznie 🙂
Otrzymałam jakieś ostrzeżenie w związku z moimi postami. Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi?  😲
zamiast edytować posty pisałas jeden pod drugim i chyba jeszcze za reklame, ale tego nie jestem pewna 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się