Nasza twórczość fotograficzna cz. II

smartini   fb & insta: dokłaczone
05 września 2015 17:52
Tez bym chciala taki album miec w kolekcji!!
06 września 2015 12:49
zdjęte vibrance i saturation + nadanie temeratury + zabawa krzywą niebieskiego + split toning
smartini - dzięki wielkie 🙂
Facella   Dawna re-volto wróć!
06 września 2015 15:44
Z ciekawości spróbowałam i... nie działa. Po zdjęciu vibrance i saturation robi się szaro-szare zdjęcie i temperatura, krzywe, split toning nic nie zmieniają  😵
madmaddie   Życie to jednak strata jest
06 września 2015 15:48
a powinno. to po prostu zafarb na zdjęciach czarno-białych
http://jkawecki.pl/blog/zaawansowana-konwersja-zdjec-do-czarno-bieli-w-adobe-lightroom/
(na samym dole wpisu)
ja nigdy nie próbowałam, bo nie lubię takiej obróbki, a teraz nie sprawdzę, bo nie mam Lightrooma
06 września 2015 16:23
Hahaha ja durna, ustawiłam saturation na 0 w split toning, jeżdżę suwaczkiem od hue i się wqwiam, że nie działa  😂
06 września 2015 16:29
musi działać, mam podobny preset swój w LR tylko mniej zafarbu i bardziej w fiolet
pierwsze lepsze
[img]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11899778_816463238452736_8508033281962250010_n.jpg?oh=e3ce2b7475be613401b92c2ee0a77b46&oe=56A98FC5[/img]
Sto lat nie robiłam zdjęć na zawodach. W dodatku w takich warunkach. I obiektywem, który ma co najmniej 15 lat.

Oraz bonusowo pani z parasolem i jej zabójcze wyczucie chwili.
06 września 2015 17:20
flygirl, wszystkie zdjęcia mają dziwny balans bieli.

Wyszło mi takie coś, w sumie nie wiem czy brnąć w to dalej, czy kosz... ten pomysł z odwróceniem kadru to chyba jest w ogóle do chrzanu  🤔
Facella obróbka mi nie leży i pokombinowałabym z kadrowaniem jeszcze , ale generalnie zanim wrzucisz do kosza to pokombinuj jeszcze z tym zdjęciem i wrzuć tutaj  🙂
06 września 2015 17:32
Właśnie nie wiem co z tym kadrowaniem. Mogę ewentualnie uciąć dół, bo jak wytnę ten brzeg u góry, to nie wiadomo, że to odbicie...
Facella, właśnie ja bym to bardziej widziała bez tej góry, takie zdjęcia są fajne, trzeba się domyślać co jest w nich "nie tak" 😉
06 września 2015 17:43
Coś takiego?
Jakoś mi jednak nie leży ta wersja.
Dokładnie coś takiego 😉 mi się podoba (chociaż może trochę to cięcie mi w ogóle nie pasuje tego jeźdźca), ale wiadomo to fotograf ma najwięcej do powiedzenia
To i ja się wetnę 😉 Z góry przepraszam za znaczek wodny.

Facella co to znaczy dokładnie dziwny? Ok, wiem że nie są stuprocentowo naturalne, bo uczę się bawić liniami, ale nie wydawały mi się aż tak bardzo nienaturalne. Ale to też może być kwestia monitora lub zwykłego mojego przesadyzmu. :kwiatek:
07 września 2015 08:05
Zbyt zielony i za ciepły.
madmaddie   Życie to jednak strata jest
07 września 2015 08:35
a mnie się zdjęcia flygirl bardzo podobają. są właśnie ciepłe i nie przeostrzone, nie walą po oczach. balans bieli jest ok, biel jest biała, nie żółta!
Facella a no to cóż, taka wizja 🙂 Ale praktycznie przy każdych zdjęciach mam inną, więc pewnie kiedyś wypośrodkuję.😀
mad :kwiatek:
Mi też się zdjęcia flygirl podobają 🙂 Dzięki takiemu ciepłu przywodzą mi na myśl stare zdjęcia z kliszy 😉
Pursat   Абсолют чистой крови
07 września 2015 16:06
Odkopane podczas porządkowania fejsbuka. Jedna z końskich miłości mojego życia, już od dawna na niebiańskich pastwiskach.

Wiecie może do kogo uderzyć ze stworzeniem strony internetowej z fotografiami ? Grafikę mam w zasadzie zrobionę, tylko ogarnięcie html'u jest poza moim zasięgiem  👀
Wstawiam zlepek wakacyjnych  zdjęć do oceny  🙂
1.2.
3. 4.
patid1220, portretowe najmniej mi się podoba, ale reszta 😍
Libeerte a można wiedzieć dlaczego 😉 ? dziękuje  🙂
patid1220, na portrecie dla mnie jest dziwnie wykadrowany, ani to cały koń, ani pół, prawe oko na moim ekranie zlewa się z tłem, czoło się świeci, a reszta jakby szara😉 w 2 i 3 bardzo podoba mi się to, że zrobiłaś je od dołu, fajny klimat i kolory. Kot jest zjawiskowy sam w sobie 😍 Tylko ja się mało znam, to tylko moje odczucia :kwiatek:
Libeerte no tak teraz dopiero zwróciłam uwagę i rzeczywiście oko się zlewa z tłem  🤬 głupie błędy , których mogło by nie być  😡
07 września 2015 20:29
flygirl, mi się to nie podoba w przypadku zdjęć z zawodów (ja swoje w większości wręcz oziębiam), nie mówię, że zabawy z balansem są kategorycznie złe. Fakt, jest jakiś inny niż zazwyczaj klimat, ale nie jestem przekonana, czy akurat tutaj pasuje. Fajnie, że trzymasz się konsekwentnie zamierzonej koncepcji.
Facella rozumiem, pewnie gdybym robiła jakos regularnie relacje z zawodów albo sprzedawała je czy coś w ten deseń, to bym się nimi aż rtak nie bawiła, ewentualnie jakimiś wyjątkami albo dziwnymi kadrami. A że tak z doskoku, po długiej przerwie w ogóle od robienia zdjęć, to się pobawiłam. 🙂
patid1220 to drugie i pieseł mega mi się podobają! Co do pierwszego zgadzam się z Libeerte plus ten niezbyt reprezentacyjny uwiąz, no i fakt nie postawienia przez konia obojga uszu. 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się