Islamizacja Europy?

Tutaj inne nagranie, z wczoraj, udostępnione przez węgierską policję. Nie ma na nim płaczu dzieci, jest natomiast coś zupełnie zupełnie innego.

skojarzenie tego filmu z tym:
http://www.gatestoneinstitute.org/6381/szwecja-zachodnia-stolica-gwaltu

= jedynym dobrym rozwiązaniem jest czym prędzej zapakowanie tych wszystkich ludzi na statki i odesłanie ich tam skąd przybyli
robakt   Liczy się jutro.
04 września 2015 14:29
Jak dla mnie powinno być zniesione Schengen i normalne, regularne kontrole na granicach.
Ja nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego to jest problem EUROPY? Przecież oni nie przybywają do nas z tego samego kontynentu tylko zupełnie innego. Nie rozumiem dlaczego to właśnie Europa ma się pocić nad tym co z nimi zrobić i jak im pomóc - bo co najtaniej, najbliżej? Trudno niech się troszkę też tym zainteresuje Ameryka czy Azja. To co się dzieje to jest jakaś pomyłka. Przykro patrzeć jak ta przepraszam "hołota" niszczy europejską kulturę, tradycję i europejskie piękno. Jeżeli ktoś ostatnio był gdzieś gdzie jest napływ imigrantów, to wie że wiele rzeczy zaczyna się zmieniać. Moja mama wróciła 2 tygodnie temu z wyspy Kos. Niestety niebawem przestanie być tam ładnie.
Mam skojarzenia dość paskudne. Z sytuacją przed II wojną. I Żydami. Kto choćby czytał Remarque'a ten wie.
Bardzo boję się o przyszłość, i nie chodzi mi o "zaledwie" dziesiątki i setki tysięcy przybyszów.
Imo- Europa sobie nagrabiła. Kompletną rozbieżnością "humanitarnych" pomysłów z cyniczną manipulacją biedą i wojną na świecie.
Ja nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego to jest problem EUROPY? 
Rzecznik Białego Domu:

To potworna tragedia humanitarna. Ale Europa jest w stanie sama poradzić sobie z tym problemem. Jesteśmy gotowi wspomóc ją w tym wysiłku finansowo oraz technicznie. Życzymy naszym europejskim partnerom powodzenia w rozwiązywaniu tego kryzysu. Cieszymy się, że Europa rozpoczęła w końcu walkę z tymi, którzy wykorzystują trudną sytuację imigrantów, czyli z przemytnikami.

USA nie po to pozwoliło ss-manom i ich dzieciom zbudować państwo dobrobytu - by wszystkie problemy rozwiązywac samodzielnie. To dokładnie tak, jak na Ojcu Chrzestnym - "przyszedłem do ciebie, byś oddał mi przysługę za to, co zrobiłem dla ciebie kiedyś". Ostatecznie burdel na Bliskim Wschodzie i Afryce to dzieło głównie USA.

Niemiec zaś, tradycyjnie szuka słabszego - i szantażuje Polskę - jak nie przyjmiecie uchodźców, to cofniemy sankcje wobec Rosji.
Uchodźcy nie chcą żyć w Polsce - oni chcą do Niemiec, czy Austrii.
Nestor, bo do Stanów trudno dopłynąć kajakiem?
Oni chcą do Niemiec , Belgii , Holandii czy Francji. Bo oni już tam są i świetnie się czują. Mają swoje enklawy, rodziny , kulturę. Oni potrzebują się łączyć. Po co mają przyjeżdżać do Polski? Oni nikogo tu nie mają a kraj ogólnie nie jest przyjazny islamowi. To co się dzieje jest smutne i przyggnębiające , ale jak historia pokazuje co kilkadziesiąt lat się zdarza. 

P.S I mamy do dupy socjal dla tych co nie chcą pracować .  A oni nie po to jadą do raju żeby tyrać.
dempsey, przerażające jest to nagranie... i widać w nim mega rozbieżność między zachowaniami dzieci i tych dorosłych facetów, którzy gardzą rozdawaną wodą i jedzeniem... masakra.

Oni nie tylko gardzą jedzeniem i wodą od nich ale też nimi. Oni chca do swoich. Po co jechac do ludzi którymi się gardzi ?

Nie chcą . zostać na Węgrzech ,czy w Polsce oni chcę do Niemiec. Co z tego że Polacy zaoferują im miejsca w ośrodkach dla uchodźców jak oni i tak stąd zwieją . 🙄 To nonsens.
dempsey   fiat voluntas Tua
04 września 2015 20:25

Nie wiem Smok czy sobie pojadą i nie wiem co w ogóle będzie.
Tutaj:

można zapoznać się z obszernym wpisem argumentującym że nie warto ryzykować.

No jasne że do Ameryki maja dalej i jakoś szanse ze tam dotrą sa małe. Istnieją jednak samoloty i statki. Ameryka to duży kraj tak jak i Kanada niech sobie ich też wezmą. A jak nie to wysłać do Rosji.
Presja akurat Rosja wypowiedziała się jasno i otwarcie, co o tym myśli 😉
A do Ameryki jednak nie da się dopłynąć pontonem...
Pamiętacie ten filmik, który wrzuciłam wczoraj?

Wieczorem poszłam na zakupy, a tam na wszystkich witrynach gazety ze zdjęciem tego pana i komentarze - jaki on smutny, biedny, nieszczęśliwy, jak on płacze. NIKT nie wspomniał o tej cioci i historii o zębach. No i wszędzie komentarze, jak to TRZEBA ich do siebie przyjąć, że nie wolno być samolubnym, że ludzie biedni i nieszczęśliwi a my tak musimy im bardzo pomóc.

Pierwsza sprawa: tych dzieci wyrzuconych na brzeg było tysiące, dlaczego akurat postawiono na piedestał tylko tą jedną rodzinę?

Druga sprawa: nie myślcie sobie, że jestem jakimś tworem bez uczuć, sprawa tych dzieci mną niesłychanie wstrząsnęła i sprawiła, że się we mnie zagotowało. Jest to rzecz, która mnie niesłychanie wkurza - to, że dzieci są wciągane w sprawy dorosłych, że teraz sprawa ich śmierci jest bezczeszczona przez to, że "ci na górze" używają jej jako karty przetargowej i głównego punktu w machinie propagandowej.

Trzecia sprawa: wkurza mnie, że USA i Rosja zrobiła sobie plac zabaw w tamtym rejonie - Syria, Afganistan, Irak, Iran - oba mocarstwa zrobiły tam totalną rozpierduchę, rozwaliły te kraje od środka totalnie, wciągnęły Bogu ducha winne narody w swoje gierki polityczne, a teraz kto musi sprzątać ten bajzel? Ano - Europa, w tym Polska, która przez USA jest notorycznie opluwana, wykorzystywana. W USA opowiada się o nas kawały, wciąga w sprawę "polskich obozów koncentracyjnych", pokazuje nas się jako żuli i meneli ze śmiechu wartą kulturą. Ale jak mają jakiś problem, to od razu "kochana Polszunio, my przecież takimi dobrymi przyjaciółmi jesteśmy. A jak nie jesteśmy, to pomajstrujemy trochę z Rosją, wy się jej tak boicie" Chcą robić bajzel na świecie - niech sami sprzątają, niech wysyłają samoloty i transportują tych wszystkich uchodźców do siebie. I te propagandowe gierki na emocjach zwykłych ludzi też sobie darują.
Murat-Gazon - Ale ja nie karzę im płynąć  😲 Piszę że skoro przypłynęli to jest to problem nie tylko EUROPY a całego świata. Każdy kraj obojętnie na jakim kontynencie by nie leżał powinien się w to zaangażować. Albo zajmują się nimi wszyscy albo nikt. Zresztą ja nie rozumiem dlaczego przyjęto że łatwiej będzie jak się im pozwoli zostać. To nie lepiej pomóc im normalizować sytuację w ich własnym kraju? Dziwne to bardzo.
Jaę również nie rozumiem, dlaczego musimy ich wszystkich przygarniać, zamiast pomóc im pozostać we własnych krajach, dlaczego świat godzi się na taki masowy eksodus? Dlaczego pozwala się rosnąć w siłe terrorowi zamiast podjąć interwencję tam, na miejscu? Dlaczego mamy przyjmować gości, którzy nie chcą zachwywać się jak goście, mają roszczenia a nie zamierzają nic dać od siebie? No, może za 10- 15 lat w zamian za pomoc zaprowadzą nam w Europie szariat...
Ktoś w tym wątku napisał, że uciekinierami są głównie mężczyźni, zaczęłam zwracać na to uwagę i faktycznie, wsród ludzi, którzy umarli w ciężarówce w Austrii było chyba 4 kobiety i kilkoro dzieci, w tej zatrzymanej na Słowacji byli sami mężczyźni i kilkoro dzieci... To budzi mój lęk i niepokój. Proszę bardzo, mogę być ksenofobem, ale nie poradzę nic na to, że wyobraźnia podsuwa mi różne scenariusze, w tym takie, w których okazuje się, że znaczna część tych facetów to bojownicy ISIS 😤.
Bo nie ma najmniejszej wątpliwości że są , a są też tacy którzy potem jak się zadomowią w Europie to będa jej robic koło pióra. Mówi się o Europejsczykach walczących po stronie ISIS. Jak się nazywają ? Abdul ,Mohamed ? Te Angielki co wyjechały rodzić dzieci Dżichadystom miały imiona Merry , Hellen ? NIE! 🙄

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/brytyjska-policja-szuka-nastolatek-ktore-probuja-dostac-sie-do-syrii,517325.html
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
05 września 2015 13:07
To jest dobre :

Jeszcze wczoraj, czytając newsy na wszystkich stronach internetowych. podświadomie litowałem się, martwiłem ich losem, a dzisiaj po tym, co zobaczyłem, zwyczajnie się boję, a zarazem cieszę, że nie wybierają naszej ojczyzny jako celu swojej podróży. My Polacy zwyczajnie nie jesteśmy gotowi na przyjęcie tych ludzi - ani kulturowo, ani finansowo. Nie wiem, czy ktokolwiek jest gotowy. Do UE kroczy patologia, jakiej dotychczas nie mieliśmy okazji nigdy oglądać. I wybaczcie, jeśli kogokolwiek obraziłem swoim wpisem..
To jest dobre :

Jeszcze wczoraj, czytając newsy na wszystkich stronach internetowych. podświadomie litowałem się, martwiłem ich losem, a dzisiaj po tym, co zobaczyłem, zwyczajnie się boję, a zarazem cieszę, że nie wybierają naszej ojczyzny jako celu swojej podróży. My Polacy zwyczajnie nie jesteśmy gotowi na przyjęcie tych ludzi - ani kulturowo, ani finansowo. Nie wiem, czy ktokolwiek jest gotowy. Do UE kroczy patologia, jakiej dotychczas nie mieliśmy okazji nigdy oglądać. I wybaczcie, jeśli kogokolwiek obraziłem swoim wpisem..

Finansowo to jesteśmy jak najbardziej przygotowani - np. red. Morozowski oświadczył ostatnio - że wielu by mogło przyjąć uchodźców pod swój dach.
O dziwo - uważam, że ma on rację - a powinien zacząć od siebie.
Ja w ramach pomocy znalazłem kilka pustostanów - np. były prezydent Komorowski ma kilka mieszkań, kilka mieszkań ma p. Adamowicz (prezydent Gdańska) - w Sopocie też stoi pustostan - przecież zachęcający do przyjmowania emigrantów D. Tusk mieszka w Brukseli - więc do Sopotu spokojnie można sprowadzić rodzinę z Afganistanu.
Takich, co mają po kilka mieszkań jest sporo - a w mojej okolicy jest co najmniej kilkadziesiąt domów do sprzedania - czy pustych mieszkań w nowych osiedlach.
Jestem kulturowo przgotowany do tego, co powyżej.
Ludzie pracują całe życie i nikt nie zabroni im posiadać 100 mieszkań , to tylko ich sprawa w co inwestują . Rentier , to też praca. Z drugiej strony , ci co tak najbardziej nawołują powinni zabrać do siebie  takich emigrantów. Tak jak kiedyś Polacy wyjeżdżali na zaproszenie , tak samo powinno się zabierać emigrantów do nas.
Jest tylko jeden problem, to Unia chce ich nam na siłę wsadzić bo oni wcale nie mają ochoty do nas przyjeżdżać . 🙄
dempsey   fiat voluntas Tua
05 września 2015 19:31

My Polacy zwyczajnie nie jesteśmy gotowi na przyjęcie tych ludzi - ani kulturowo, ani finansowo.

Mam wrażenie, że można spróbować ująć to nieco inaczej.

Ci ludzie zwyczajnie nie są gotowi na odwiedzanie nas (w odniesieniu do sytuacji z autobusem, fekaliami i szokiem p. Kamila).
Myślisz że się zmienią żeby zasłużyć sobie na odwiedziny u nas ???  🤔 Może za 1000 lat . Obecnie tego nie widzę.

P.S Francuzi mają pomysł na rozwiązanie tego kryzysu . 😁

http://www.tvn24.pl/francja-planuje-naloty-na-panstwo-islamskie-w-syrii,574659,s.html

Przywitają ich . Chlemem , solą i napalmem . 😁
(...) ci co tak najbardziej nawołują powinni zabrać do siebie  takich emigrantów.

Tak właśnie napisałem - niech Tusk zacznie od siebie - niech okaże solidarność i odda mieszkanie w Sopocie.
Red. Morozowski - drugie.
Aa , to co innego , jak się kogoś zaprasza to ponosi się za niego odpowiedzialnośc . Parę lat temu , jak nagminnie Polacy rozdawali zaproszenia naszym przyjaciołom ze wschodu , to słuzby graniczne wyłapując ich dokwaterowaywali Rosjan , Ukraińców czy Białorusinów do ich mieszkań . 😁 Myślę że to dobry pomysł. Każdy kto che emigranta niech zaprasza go do siebie i za niego odpowiada. 😉
Eurostat:

Z danych opublikowanych przez Eurostat wynika, że z 400 tys. azylantów w pierwszej połowie br. 170 tys. zostało zarejestrowanych w Niemczech, 66,5 tys. na Węgrzech, a we Francji i Włoszech tylko po 30 tys., w Grecji wręcz tylko 6 tys.

i co polski bolszewik myśli na temat Węgier:

Po co komu Węgry?
http://wojciechsadurski.natemat.pl/153631,po-co-komu-wegry

Jedynym powodem, dla którego węgierskim herosom udało się pozwierzęcać nad nieszczęśnikami, jest to że ich śmieszny kraik przypadkiem znajduje się na drodze między południem Europy, dokąd uchodźcom udało się dotrzeć ze swojego piekła, a Niemcami, które pokazują dziś Europie, co to znaczy honor i wielkie serce. Między obozami, w których Węgrzy traktują uchodźców jak bydło a wstrzymaniem pociągu, zmierzającego do lepszych od Węgrów ludzi, madziarzy pokazali reszcie Europy i świata złą, nienawistną, pozbawioną cienia empatii postawę.

Przybrała ona w szczególności nalany kształt kieszonkowego Duce, który co prawda płaszczy się przed silnym Putinem, ale ma w sam raz dość odwagi by pastwić się nad najbiedniejszymi z biednych – uchodźcami. Zdążył już zmienić konstytucję by utrwalić swoją władzę, podrasował system wyborczy, zmanipulować media i sądy, a dziś naucza resztę Europy, jak nie pomagać imigrantom.

Małe, złośliwe państewko – przesiąknięte kompleksami i poczuciem żalu do całego świata (Trianon); tonące w toksycznej atmosferze połączenia smuty z agresywnością wobec słabych. Tłusta, niezdrowa kuchnia, marne wina, przereklamowana stolica z wdziękiem zapyziałych lat 1970-tych, marna muzyka – czy ktoś wytrzymał od początku do końca jeden utwór Zoltana Kodaly? No dobrze, Bartok, ale też kiczowaty. Jako peryferium europejskiego imperium, biedniejszy kuzyn Wiednia I Pragi, Jako państwo Unii Europejskiej – powód do wstydu I zażenowania.

Tyle w tym jadu - że Polska może zostać oskarżona równocześnie o stosowanie broni biologicznej i chemicznej - zanim Trybunał Haski ustali, jakiej natury jest to jad, bo na pewno nie kiełbasiany.
Pierwszy raz czuję totalny konflikt. W głowie? W duszy?
Z jednej strony - miłosierdzie i wsparcie dla gnębionych bliźnich.
Z drugiej... a co, jeśli to nie uchodźstwo? Jeśli to... inwazja? Zaplanowana inwazja? Kolonizacja?
I ja też zaczynam myśleć o nich inaczej a do tej pory im współczułam.
A ' peopos emigracji i praw człowieka . W połowie lat 80 -tych Chiny miały bardzo fajnego prezydenta. Wtedy to doszło do rozluźnienia kontaktów z USA i ogólnie Chiny zaczęły otwierać się na świat. Bodajże w 1984 r doszło do pierwszej wizyty prezydenta Chin w USA . Oczywiście USA jako strażnicy demokracji i swobód obywatelskich na świecie przyjmująć Prezydenta CHRLD ,człowieka kojarzonego z reżimem komunistycznym który to  trzymał swoich obywateli żelazną ręką , musiały to oficjalnie  zaznaczyć , zwłaszcza że domagały się tego wszystkie demokratyczne instytucje .
Więc Prezydent Regan , na oficjalnej konferencji prasowaej z udziałem Prezydenta Chin zadał pytanie . ,, Dlaczego obywatele Chińskiej Republiki Ludowo Demokratycznej nie mogą swobodnie podróżować i przyjeżdżać do USA. " Odp p, Prezydenta Chin była natychmiasitowa i z rozbrajającym uśmiechem , ,, Nie widzę najmniejszego problemu żeby obywatele Chin swobodnie przyjeżdżali do USA  😁 Ile chce pan ich przyjąć  ??? 50 - 100 Milionów czy może więcej ?  😁 😁 😁 Prezydent USA już nigdy więcej nie zadał ponownie tego pytania , a skromnie udał że wogóle go nie było  😉
Pierwszy raz czuję totalny konflikt. W głowie? W duszy?
Z jednej strony - miłosierdzie i wsparcie dla gnębionych bliźnich.
Z drugiej... a co, jeśli to nie uchodźstwo? Jeśli to... inwazja? Zaplanowana inwazja? Kolonizacja?

Na tak mialam jak pierwszy raz pojechalam do UK. Bo ja bylam nieslychanie tolerancyjna osoba I glosilam hasla, ze to tylko kolor skory, ze czlowiek to czlowiek, nie powinno sie movie nienawidziec ze wzgledu na roznice kulturowe. A potem dotarlam na Victoria Station, przejechalam sie po Londynie autobusem I pierwszym momentem, kiedy zdalam sobie sprawe, ze cos jest nie tak bylo zadanie sobie pytania "gdzie sie pojawili wszyscy Anglicy? Dokad wszyscy poszli?" Akurat zdazylam zadac sobie to pytanie, kiedy przejechalismy obok jakiejs szkoly, a tam w tym tlumie noszacym mundurki nie bylam w stanie znalezc zadnej bialej osoby. A potem bylo tylko gorzej. Ktos "o sniadej cerze" mnie wyzwal, ktos powiedzial niewybredny komentarz, ktos znowu zamordowal albo zadzgal jakas osobe na ulicy. Do tego mialam pare kolezanek z pracy sasiadujacych z pakistanskimi rodzinami I one wszystkie czesto przychodzily do pracy wkurzone, zaczynajac of zdania "sluchaj, nie uwierzysz, co oni mi dzisiaj zrobili "

Ja bardzo chcialam byc tolerancyjna wobec nich, ale najwyrazniej im to do zycia niepotrzebne

imiona Merry

A na nazwisko Christmas
Tak sam szok przeżyłem w Paryżu na początku 90 -tych lat  😁 Siedząc tam parę miesięcy i jeżdżąc po okolicach nie przewidzianych dla turystów ,zacząłem się zastanawiać gdzie są ci Francuzi ???  😁 Nie mówie już o tym Arabskim miasteczku pod Paryżem gdzie mieszkałem ,ale przede wszystki o samym  Paryzu. 😲 Niemcom czkawką się odbije ta pomoc biednym emigrantom.  😉 Szczęście że oni wogóle nie są zainteresowani Polską. 🤣 😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się