breakawayy, z takim nastawieniem na pewno będzie łatwiej pracować nad błędami 🙂 Powodzenia!
Co do zdjęcia tego siwka, to ono po prostu nie jest do końca ostre tam, gdzie powinno, więc, owszem, wygląda nieco lepiej po rozjaśnieniu pyszczka, ale nie ratuje to tego zdjęcia 😉
macbeth, na tym pierwszym ja bym trochę podkręciła kolory i w sumie tylko tyle 😉 Ale ja lubię bardzo kolorowe zdjęcia, rozumiem, że takie zapewne było światło itp., ale trochę nie mój klimat 😀 A drugie jest mega 🙂
Isabelle, no tej foty z krzykiem nie czuję kompletnie. To znaczy rozumiem, fajne w sumie emocje, dynamika, ale jakby każdy element był z osobnego zdjęcia. Modelka przykuwa uwagę, patrzę potem na uciętą głowę konia (trochę mi się skojarzyło z
tymi maskami ucięcie w tym miejscu) i widzę bardzo znudzonego zwierza, jakby z zupełnie innej bajki. Ten HDR też niespecjalnie mi się podoba, odniosłam wrażenie, że wszystko zrobiło się takie płaskie. I nie mam żadnego punktu zaczepienia na tym zdjęciu. Na ostatnim jak dla mnie za dużo tej winiety i kadrowałabym je trochę może ciaśniej (?).
Wrzucam trochę z parkurów otwartych: