Ingress - czyli Re-volta wychodzi z domu

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
24 maja 2015 19:06
Jakby ktoś nowy chciał zacząć grać to proszę niech da cynki, ja wyślę zaproszenie i dzięki temu może zdobędę jeden medal 😉
JARA   ja się może wkręce  😀  wyślij pw co i jak  😉

edit: założyłam  😀 ale wyskakuje mi ciągle  : skaner wyłączony.niedokładna lokalizacja    ??
drey, musisz włączyć GPS, bez tego nie pograsz 🙂
maiiaF  GPS był włączony, chyba sygnału nie łapało,  ale już jest ok  😀  a internet musi być włączony przez całą drogę do portalu ? dużo mi go będzie zżerać ?
drey, Możesz w ogóle wyłączyć aplikację i włączać tylko przy portalach. Ja na trasie już wiem gdzie są jakie portale, więc jak idę pieszo, to wyłączam w drodze od do, czasem jest duża odległość i szkoda zarówno internetu jak i baterii.
maiiaF  zlokalizowałam już jeden biały portal, ... okazało się że przejeżdżałam koło niego milion razy, bo znajduje się na drodze do mojej szkoły, którą miesiąc temu skończyłam,  ach to życie w nieświadomości
łąduję telefon i idę hakować samolot  🏇
może ogarnę  😜
25 maja 2015 13:05
Jaki jest sens wyłączania gry w trakcie przemieszczania się? Nie nalicza wam wtedy kilometrów, które gracz przeszedł. A kilometry również liczą się do medalu. 😉

Przypominam, że aby przejść z 8 na 9 level trzeba mieć: 4 srebrne i 1 złoty medal. 😉

Warto zaopatrzyć się w power bank, nie kosztuje dużo, a jest przydatny jak ktoś się porządnie wkręci w grę.

I polecam zaznajomić się z ekipą ze swojego miasta 🙂
mam pytanie. chciałam stworzyć nowy portal, ale do tego potrzebna jest aktualizacja, w komentarzach piszą że zabiera sporo pamięci i telefon zamula. czy to prawda?  aktualizować czy lepiej nie ?

przeszłam już na lv2  , zrobione łącznie 15 km 🙂
27 maja 2015 06:44
drey, nie aktualizuj, ponieważ jest bug i wywala grę przy puszczaniu linka.
Poza tym w komentarzach na plej-szopie to sa opinie nt całej gry, a nie aktualizacji 😉

Ponadto na akceptację portalu czeka się kilka miesięcy i nie masz gwarancji, że przejdzie.
JARA  dobrze że mówisz,  szkoda bo u mnie mało portali a mam na oku już kilka fajnych  🙁   
27 maja 2015 11:13
Próbuj, zakladaj, ale pamietaj o dobrym zdjeciu i porzadnym opisie lokalizacji portalu. Ja zglosilam kilka i nic, a inni gracze czekaja od wrzesnia i nadal nie zaakceptowali.
10 czerwca 2015 11:56
W przyszłą sobotę (20 czerwca 2015r.) w Poznaniu odbędą się Anomalia czyli zlot ludzi z całej Europy grającej w Ingress! 🙂
😅
JARA będziesz?  😀
11 czerwca 2015 08:30
baffinka, oczywiście  😎
22 czerwca 2015 09:50
Byłyśmy tam!
W ubiegłą sobotę (20.06.15r.) w Poznaniu odbyła się Anomalia i razem z Katiją pojechałyśmy tam wspomóc Ruch Oporu. Oprócz tego, że zauroczyłam się w Poznaniu to wygralismy, wgnietliśmy zielonych w glebę!  🏇
Mielismy fajny team, świetnego team leadera i już nie mogę doczekać się na następny wyjazd 🙂

subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
30 czerwca 2015 11:25
Czy wyszukiwanie lokalizacji zawsze tak długo trwa ?
30 czerwca 2015 11:49
subaru2009, wszystko jest zależne od tego jaki masz telefon. 😉

U mnie wyszukiwanie lokalizacji na dworze trwa chwilkę, moment, sekundę. W budynkach dłużej (wtedy warto ustawić sobie lokalizację po wifi).

Przyjęli mi portal  😅 czekałam dwa miesiące, ale zaakceptowali.  😅
A u mnie ktoś zablokował całe miasto i okolice. tak na moje oko to ten linki mają spokojnie ze 100-120km  🙄 Ciekawe ile MU dostał..
[img]http://141092[/img]
W sumie to nie wiedziałam na który wątek się zdecydować, coby moją prośbę na łamach revolty ukazać.
Chodziaków mamy tu dużo, więc może moja nietypowa sprawa się szybko rozwiąże  👀 😁

Tłumacząc:
Właśnie trwa promocja allegrowska, można łatwo zdobyć kupon na 20zł ściągając kod na aplikację(a więc potrzebny telefon z androidem) łącząc się z wifi w jednym z tych miejsc: klik . Mojego miasta tam oczywiście nie ma, więc może ktoś by zechciał mnie poratować będąc przy okazji ingresowania w pobliżu któregoś z miejsc zaznaczonych na liście? prosim ładnie!  :kwiatek:
Co tak cicho? Nikt juz nie gra?  👀
Ja wlasnie sobie sprawilam nowy telefon i na dzien dobry mam problem...
Nie moge sie dostac na swoje konto, ingress mi kaze zalozyc nowe konto  👿 nie wiem jak moge sie zalogowac jako wczesniejszy uzytkownik  😵
14 marca 2016 15:41
buyaka, ja gram dalej, turlam się do 14lvl.
Musisz byc na telefonie zalogowana na swojego maila z na ktorego masz zalozone konto w Ingresie. A jesli jest inne niz Gmail to musisz je ze soba powiazac.
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
14 marca 2016 21:42
Ja pogrywam w drodze do/z pracy/uczelni, miałam długą przerwę, gram przy okazji więc sobie powolutku dobijam do 6 lvl 😉
Ponawiam pytanie o problem z niedozwolonym kryptonimem przy zakładaniu konta... Myślałam, że chodzi o dwie takie same litery obok siebie, więc spróbowałam innego nicku (zajęty...), spróbowałam jeszcze raz tamten... i weszło, ale w międzyczasie wpadłam na lepszy. 😉 I znów - niedozwolony. Ma same litery i nie ma spacji na końcu... Bu, a chciałam zobaczyć, czy u mnie na wsi coś jest. 🙁
Jara, dzieki  🙇
Nie wpadlam na to, ze to przez innego maila  😂
Dobra, wymyśliłam inny nick. Kto mi powie, jak się zmienia frakcję? Jednak nie chcę być zielona, prawie sami zieloni w mojej okolicy... Ładowanie prawie pełnych rezonatorów (?) jest średnio pasjonujące. 😉 Za to są tu prawie wyłącznie kapliczki i krzyże...
15 marca 2016 14:34
sumire, musisz założyć nowe konto albo napisać do Niantic maila z uzasadniemiem, dlaczego chcesz zmienić frakcję.
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
15 marca 2016 14:57
sumire, nie dziwie sie ze nie chcesz byc zielona. W niebieskich sila! 😁
15 marca 2016 14:58
Nie wiem jak mogła wpaść na to żeby być zielona. Zielona jest tylko Kujka 😁
No bo... no bo... bo kujka pisała, że zieloni fajniejsi. 😂 A poza tym jak przeczytałam opis celu ich działania, to jakoś tak... Ale wychodzi, że jednak zieloni są nudni, więc pora na zdradę frakcji. 😎 Zwłaszcza, że w okolicy mam kogoś niebieskiego jednak też i nie będę tak całkiem sama, trochę niebieskich też jest najwyraźniej w mieście niedaleko. Do tego namierzyłam punkty, o które zieloni chyba nie za bardzo dbają (słabo naładowane i żadnej dodatkowej osłony), więc na początek dobry cel. 😁 No i namawiam koleżankę, która dużo wędruje po okolicy (...typu 20 km w ramach sobotniego spaceru), żeby ogarnęła swój telefon i żeby połazić razem. Przedtem mnie chciała ciągać na te spacery, to teraz nawet mam dobry powód (bo tak bez celu to wolę rower, ale to muszę poczekać na lepszą pogodę).
No i zdjęcia z jakiegoś wypadku drogowego wrzucone dziś przez lokalną OSP mi pomogły namierzyć jedną kapliczkę, którą dziś minęłam i nawigacja mi mówiła, że to gdzieś blisko, ale jakoś w końcu przegapiłam. 😉

A szare portale na tej mapie: https://www.ingress.com/intel to są niczyje, niezajęte? W sensie białe w aplikacji?
16 marca 2016 13:19
sumire, tzw szaraki, są niczyje, nie przejęte przez żadną frakcję 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się