... ślub :) ...

Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
26 stycznia 2015 18:05
subaru2009 mozesz probowac, ale bedzie ciezko raczej  😉
ovca   Per aspera donikąd
26 stycznia 2015 18:53
subaru spróbuj podpytać u Dominikanów na placu dominikańskim. To nie jest parafia, zresztą jest to chyba najbardziej otwarty i tolerancyjny kościół we wro, ja tam przystępowałam do pierwszej komunii jako 6 latka 😉 wiem na pewno że organizowali ślub mieszany kiedyś.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
26 stycznia 2015 18:57
ovca jeśli będę pytać to w Paczkowie 😉 bo tam sala. 😉
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
26 stycznia 2015 19:00
ovca, ale czymś innym jest ślub mieszany, a czymś innym wynajęcie kościoła na ślub osób innego wyznania.
grafi dzięki! Muszę znaleźć coś fajnego co nie będzie aż tak romantyczne jak sam wianek z rozpuszczonymi włosami a jednocześnie nie będzie to ulizany kok. Welon wymyśliłam dopiero niedawno ale to nie jest jeszcze sprawa przesądzona.
To sukienka:
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
26 stycznia 2015 19:14
wianek z róż czerwonych

opaska
klik

klik takie coś z drobnych kwiatków by fajnie wyglądalo
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
26 stycznia 2015 19:48
subaru2009 mogę zapytać znajomego księdza czy "wypożyczenie" kościoła to będzie kwestia podejścia proboszcza czy ogólne podejście kościoła do tego typu praktyk i na ile proboszcz może o tym decydować.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
26 stycznia 2015 20:19
Biczowa byłabym wdzięczna 🙂  :kwiatek:
salto piccolo, suknia jest przepiękna! wysmakowana prostota.
Moim zdaniem wianek na rozpuszczone włosy w ogóle tu nie gra, ale jeśli planujesz związać będzie pięknie.
Salto, przepiękna suknia!
Salto cudna!!!

Czy swiadek na koscielnym musi miec bierzmowanie czy to zależy od widzimisię ksiedza?
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
27 stycznia 2015 06:13
Swiadek na koscielnym musi byc pelnoletni i miec dowod osobisty. Reszta to widzimisie ksiedza.
Znaczy że czeka mnie wyprawa do proboszcza..
salto piccolo przepiękna suknia! Kurcze, cudna. 😀 Do niej z kwiatów najbardziej pasowałby mi chyba taki wianek z czerwonych róż jak ten, który wrzuciła safie. Polne kwiaty się nie nadadzą niestety ale eleganckie jak najbardziej. 🙂

A ja po panieńskim. Mam tyle siniaków (chociaż nie wiem skąd), że bardzo liczę na powiedzenie "do wesela się zagoi", żebym nie straszyła ludzi.  😁
safie podobne rzeczy przeglądam, dzięki  :kwiatek:
Edyta, dziękuję! Zastanawiam się o ile nie nad wiankiem co na koronie z herbacianych róż w kolorze pastelowym. Mocne kolory zdecydowanie do mnie nie trafiają i zbyt odwracają uwagę od urody. Takie kwiaty plus luźne upięcie, może jakieś wariacje na temat wschodnich fryzur słowiańskich. Coś bardziej w tym stylu:

Aprilla, Eescada dziękuję bardzo, też się zakochałam w tej sukni. Mój wybór długo ewaluował - od romantycznych koronek, po ciężkie materiały i w końcu padło na ten niesamowity krój z kołnierzem  :kwiatek:

Grafi Dzięki! No właśnie mocne kolory odpadają, mam dość łagodną urodę, nienawidzę makijażu i innych tego typu rzeczy. Tak jak wspominałam edycie - herbaciane róże. Ale masz rację co do elegancji kwiatów  :kwiatek: Nic się nie martw siniakami! Do wesela się zagoi na pewno  😁
maleństwo   I'll love you till the end of time...
27 stycznia 2015 09:49
salto piccolo, o ranyyyy, jaka piękna suknia! Cudowna!

Pauli - piękna biżuteria, bardzo w moim guście! Niech już się zacznie sezon ślubny, chcę podziwiać Wasze zdjęcia!
salto piccolo, wow, przeeepięęękna!! Nie mogę się doczekać twojego ślubu 😁
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
27 stycznia 2015 10:53
salto piccolo
Piękna suknia!
Ja bym postawiła na kwiaty wpięte we włosy z jednej strony, wianek jakoś mi się nie komponuje z taką kreacją.

maleństwo
Dziękuję 🙂
Powiem Ci, że do końca 2014 roku nie mogłam się doczekać ślubu i z niecierpliwością przebierałam nogami, a teraz wolałabym żeby czas płynął wolniej, zaczynam panikować na myśl jak niewiele czasu zostało, kiedy ja jestem tak daleko w polu 😉

W połowie lutego jedziemy w końcu do urzędu.
A zaraz potem odbieramy nasze wyczekane obrączki, nie mogę się doczekać aż zobaczę efekt końcowy 🏇
27 stycznia 2015 11:03
salto, mnie się ten wianek już dawno w oczy rzucił i właśnie ta czerwień jest piękna, ale rzeczywiście dość przytłaczająca.
A z fryzur to bym cos takiego widziała
Ja lubię wiankowe i kwiatowe klimaty, więc zbieram sobie co tam ciekawego znajdę w internecie i mam takie cosie:
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
27 stycznia 2015 16:21
Cricetidae
Ostatnie jest cudowne 😍
Właśnie coś takiego bym chciała dla siebie.
Cricetidae dokładnie te same fotografia mam zapisane  😀
salto piccolo, ja w takim stylu mało co znalazłam w ogóle, a takie włosy mi się najbardziej podobają, już nawet nie na własny ślub, tylko na inna okazję. Ale niestety, internet przynosi mi mało takich inspiracji 🙁 Jak masz coś więcej to podrzuć 😀
salto piccolo, pięęęękna suknia! Ale wianka z róż tu nie widzę - celuj w jakieś delikatniejsze kwiatki 😀
salto to jest najpiękniejsza suknia z tego wątku, ba ! chyba najpiękniejsza jaką widziałam! ale wianek i rozpuszczone włosy nie pasują jak ktoś tu pisał, włosy spięte- góra sukienki podkreśla szyję, a włosy rozpuszczone to ukryją -zupełnie niepotrzebnie🙂 będzie pięknie jak będzie jakieś delikatne upięcie i delikatny wianek lub pojedyncze kwiaty. mrrrr
klasyczny kok banan, coś co odsłoni kark, wysokie upięcie, nie widzę niczego innego do takiego kołnierza. Piękna suknia!
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
27 stycznia 2015 20:20
Co do wianków - nie wydaje Wam się, że na całonocną zabawę weselną będzie jednak uciążliwy? Bo ja na początku też chciałam mieć ale po rozmowie ze znajomą uświadomiła mi, że wianek to raczej na sesję zdjęciową bo na dłuższą metę niewygodny, no i kwiaty, żywe przecież, nie wiadomo jak długo wytrzymają 😉
Dziewczyny dziękuję bardzo! Karla - to ja pisałam o tym, że rozpuszczone nie pasują  😁
Zobaczymy jak to się wszystko uda. Problem polega na tym, że mój narzeczony NIENAWIDZI jak mam "ulizane" włosy (czyt. uczesane w jakąkolwiek fryzurę  :hihi🙂. Dlatego myślę intensywnie, na pewno muszą być pokręcone żeby miały większą objętość bo są długie i dość cienkie. Doczepek nie chcę robić bo też go napawają obrzydzeniem  😜

strzemionko po Orange Warsaw Festival parę lat temu biegałam aż do rana w zrobionym przez siebie ogrooomnym wianku (to był taki happening gdzie każdy mógł zrobić swój własny wianek pod kuratelą pań zajmującym się tym zawodowo). Przetańczyłam na płycie w nim cały koncert, później after party i był żywy aż.. 2 dni  👀

Jeśli ma być kwiat (a musi) widzę go tylko i wyłącznie z przodu. Mam to już przetestowane, kwiaty z boku zdecydowanie ustępują tym z przodu na mojej głowie. Tyle, że wianek z powodów stylistycznych nie wchodzi w grę więc myślę o koronie  😉

Czy mogę was prosić o burzę mózgów? Wstawię moje dwa zdjęcia z imprez i jedno takie naturalne, to będą włosy tak jak wyglądają z teraz. Jestem tu sama, bez koleżanek, sióstr itp. pomożecie mi coś wybrać z tą fryzurą?  :kwiatek:

strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
27 stycznia 2015 20:33
salto piccolo może to zależy od kwiatów? No nie wiem, ale jednak raczej zrezygnuję z wianka 😉
I sama się zastanawiam nad fryzurą.

Na pierwszym zdjęciu nie widać za wiele ale podoba mi się takie upięcie.
Moja koleżanka miała też ładny wianek, ale do krótkich włosów:
http://bmkesek.com/dusia-emil-plenerowy-slub-zakopanem-plener-slubny-tatrach/
Ciekawe jakby taki na długich i upiętych włosach wyglądał.

salto piccolo, takie luźniejsze upięcie by Ci pasowało, coś jak na pierwszym zdjęciu 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się