Ależ te szczeniaki rosną, dopiero przywiozłam małą wchłochatą kulkę, a dwa tygodnie później mam już pięknego kawalera 🙂 A do tego jest tak pojętny, że ja za nim nie nadażam - dwa tygodnie temu nigdy nie mieszkał w mieszkaniu, a dzisiaj nie ma problemu z zostawaniem sam na 3-4h, o załatwianiu się w domu nie słyszałam już od tygodnia, przy Oro nie wiem co to jest nieprzespana noc, bo od pierwszego dnia przesypiał albo bawił się sam po cichutku. Jedyny minus to zakochał się w piszczącej piłeczce i może nią piszczeć nawet i godzinę więc trzeba mu chować bo inaczej uszy odpadają.
delta - wspaniały młody! W jakim kierunku idziecie?
[quote author=maleństwo link=topic=32.msg2182539#msg2182539 date=1410872499]
Jest wyjątkowo ładnie skundlona - wiecznie ktoś pyta, jaka to rasa 😉
[/quote]
ja mam to samo 😀

Losse, obedience, ale chce i obronę, choć to będzie zależało jakich szkoleniowców będę miała w Antwerpii no ale poszłuszeństwo to będzie nasz priorytet.
Libeerte, faktycznie ładne zwierzę.
Losse, co u cię słychać?
Prosze wszystkich o trzymanie kciukow ! Razem z moja suczka Bella w niedziele jedziemy na casting do islandzkiej edycji Mam Talent !
Taki polski akcent wprowadzimy 😀 😅
JARA coś dla Ciebie 🙂
klikedit: hahaha nie zauważyłam że
Diakonka tez dodała 😀
To ja przedstawię moje psie szczęście 🙂. Saba wiek ok 2 lat, adoptowana 2,5 miesiąca temu z TOZ-u.
Nie mogłam sobie wymarzyć fajniejszego zwierza 😍.

Gdyby komuś wpadł w oko rudy kawaler, którego też widać na zdjęciach, to chłopak cały czas szuka domu.
Szukałam, nie znalazłam to pytam 😉
Kiedy powinno się szczepić i odrobaczać po raz pierwszy szczeniaki? Dziewuchy wczoraj skończyły 3 tyg.
Odrobaczanie w 2, 4, i 8 tygodniu życia.
Szczepienie:
6-8 tydzien nosówka + parwi
9-11 tydzien nosówka + parwi + zakaźne zapalenie wątroby
powyżej 13 tyg nosówka + parwi + zakaźne zapalenie wątroby + cała reszta
powyżej 3 m-ca życia - wścieklizna
Ekuss, gratulacje, rzadko tu wpadasz, a szkoda 🙂 mam nadzieje, ze wstawisz link z programu, nie wiem czy moj islandzki jest tak dobry zeby go szukać 😉
Huzar, tu masz o szczepieniach wszystko, z kalendarzem szczepień
http://www.vetopedia.pl/article17-1-Szczepienie_psa.htmlEdit: równocześnie pisaliśmy 🙂
Dzięki dziewczyny :kwiatek: Kurczaczki, jedno odrobaczenie przegapione 🙁
Buła to Buła i to już samo w sobie wystarczy. 🙂
Ale zdecydowanie jestem fanką Dźwiedzia! Więcej Maszy proszę.
Mam jeszcze jednego Dźwiedzia, ale kto ma mnie na fejsie ten pewnie widział 😉

fot. Łukasz Kopaczyński - Aparaktivist
edit:
Galeria jednak strasznie kradnie jakość 🙁
Mój to niejadek, nie smakują mu suche karmy, jak zrobić by go zachęcić do jedzenia?
porcja 100g starcza mu na cały dzień, czasami na 1,5, a powinien mieć 300 g dziennie.
Na kawałek szyneczki rzuca się jak by nie jadł tydzień( chciałam tylko spr czy niejadek na suchą czy na każdą)
teraz próbuje mu moczyć i zobaczymy, ale brak na niego sił, a teraz pytanie- czy mogę mu dać dużą wołową kość do gryzienia?
On jej nawet nie przegryzie, a jak ukradł kość starszemu to miał zajęcie. Może dostać taką "zabawkę" czy lepiej nie?
Jara, jak idzie odchudzanie Dźwiedzia?
Ekuss, gratulacje, rzadko tu wpadasz, a szkoda 🙂 mam nadzieje, ze wstawisz link z programu, nie wiem czy moj islandzki jest tak dobry zeby go szukać 😉
Huzar, tu masz o szczepieniach wszystko, z kalendarzem szczepień
http://www.vetopedia.pl/article17-1-Szczepienie_psa.html
Edit: równocześnie pisaliśmy 🙂
Jesli nas puszcza na antenie to na pewno wstawie 😀
Mój to niejadek, nie smakują mu suche karmy, jak zrobić by go zachęcić do jedzenia?
porcja 100g starcza mu na cały dzień, czasami na 1,5, a powinien mieć 300 g dziennie.
Na kawałek szyneczki rzuca się jak by nie jadł tydzień( chciałam tylko spr czy niejadek na suchą czy na każdą)
teraz próbuje mu moczyć i zobaczymy, ale brak na niego sił, a teraz pytanie- czy mogę mu dać dużą wołową kość do gryzienia?
On jej nawet nie przegryzie, a jak ukradł kość starszemu to miał zajęcie. Może dostać taką "zabawkę" czy lepiej nie?
Ile mały jest u ciebie? Jak około tygodnia to daj mu czas - podstawiaj miske o stałej porze, zostaw na 30 minut i zabierz. Karmisz tym co u hodowcy?
Oro pierwszy tydzień nie jadł, tylko skubał. Sama na początku próbował a to moczenia, a to trochę puszki dokładałam - zjadł jeden posiłek, pozostale 4 tylko na mnie spojrzał jak podstawiałam miskę. Po paru dniach się odblokował i teraz musze uważać ile mu daje bo zje ile dam i na każdy posilek czeka niecierpliwie.
honey, dziękujemy :kwiatek:
delta dzieki, mały u mnie od soboty wieczora więc jeszcze dam mu czas...
tak je to samo, prawie- tam miał baby&mother starter, teraz ma u mnie royal maxi junior i mieszam mu z karmą starter....
mam nadzieję, że się zabierze za jedzenie....bo mógłby na wadze przybrać
gdyby nie jadł nic to bym pomyślała, że jeszcze się przestawia, ale on próbuje wszystko na dworze zjeść włączając kamienie i swoje kupy a na kawałek mięsa rzuca się...
a karmy...pare ziarenek...
derby, pamiętaj że owczarek to lepiej za chudy niż za gruby w okresie wzrostu - Oro tez przyjechał to pierwsze mówiłam "mógłby przybrać" na co weterynarz mi powiedział "a broń boże! wygląda świetnie i to tylko na nogi mu zaprocentuje". Zresztą trzeba pamiętać, że owczarki to nie labki czy rottweilery i one mają mieć wcięcie w tali, a najlepiej zarysowane ostatnie żebro.
I też Oro w pierwszym tygodniu pożerał wszystko, a karma be - dlatego nawet na ogródku u nas chodził na smyczy. Od czasu jak normalnie zaczął jeść to i na spacerach je mniej, choć ciągle muszę uważać. Póki pije i jest wesołym psem to daj mu czas na oswojenie się z nowym otoczeniem.
Karmisz Royalem? Owczarki na Royalu czasem za mocno rosną.
delta dzięki, już zaczynałam się martwić, polecono mi karmić go royalem, mam też worek eukanuby by zobaczyć czy tak royal mu nie smakuje
a czym najlepiej karmić by nie przyspieszyć tak wzrostu?
Berna karmię britem, co polecasz dla on-ka?
czym Ty karmisz?
Royal stosunek składu do ceny aktualnie ma marny, przed przejęciem go przez Pedigree miał dużo lepszy skład i wtedy to była karma top, teraz patrząc na skład to cienko jest.
My aktualnie kończymy Purinę Pro Plan bo z tym przyjechał z hodowli, ale od poniedziałku zaczynamy Brit Premium - miałam taką zagwozdkę w zeszłym tygodniu z karmami, że w końcu padlo na Brita.
Jara, jak idzie odchudzanie Dźwiedzia?
Caly czas chodzimy na basen, bieznie i akupunkture 😉
jak wykoncze royala to pomyślę o bricie...Rico jest na bricie i jestem zadowolona🙂