Ponieważ w wątku o konserwacji nikt nie odpisuje to zapytam tutaj - do konserwacji ogłowia lepiej kupić olej z woskiem pszczelim, czy balsam z woskiem pszczelim? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź! :kwiatek:
equi.dream łał ! co to za ogłowie? świetne ! No ja właśnie nie wiem do czego ten znaczek wsadzić, wygląda mi bardzo znajomo ale nie potrafię wpaść co to :/
Carr Day Martin ma przeurocze puszki, może to Ci pomorze :P A tak serio ja bym brała olej, chociaż to też od rodzaju skóry zależy i od tego, czy konserwuje nowe czy reaktywuje stare
Ja właśnie o nowe chcę zadbać. Generalnie ogłowie będzie używane "od święta", bo mam starego Kieffera do zmordowania i tego nowego będę używać rzadko 😉
Na nową skórę używam Ko Cho Line Carr Daya, właśnie na te cacka na niedzielę 😉 Zabezpiecza skórę, której się długo nie używa. Bacik to Perfect Sit of Sweden
Moje dwa Hooksy 😉 Niestety Tap Madl dziś nie współpracował zbytnio no i zdjęcia komórkowe. Naczółek w meksykanie zmieniony, bo nie dość że w Cobie był malutki to jeszcze okropny. Meksykan Cob, angielski full. Dziwną rozmiarówkę mają ;/
Ja używam Fair Play ale model Sydney. Przedział cenowy podobny chyba, przynajmniej taka była podana cena "przed promocją". Ogłowie mamy rok, używane jakoś dwa razy w tygodniu. Było moczone w oleju, teraz regularnie czyszczone i smarowane. Wygląda bardzo dobrze. Praktycznie jak nówka 😉 Bardzo fajnie, miękko poszyte, do skóry też nie mogę się przyczepić. Wiadomo, nie jest to żaden gatunek z superwysokiej półki, bo w niektórych miejscach przy załamaniach skóry było widać jakby mini pęknięcia - ale to raczej kosmetyczna sprawa i po smarowaniu zniknęło.
Nikas Ja mam to ogłowie jakieś dwa lata, użytkowane codziennie praktycznie, czyszczone raz na 3-4msc. Polecam jak najbardziej, mięciutka skóra, nie pęka ani nic. Jedyne co to musiałam dorabiać dziurki w nachrapniku.
Miałam w rękach dwa egzemplarze FP Cheval- wcale nie są jakieś duże moim zdaniem, mało tego- w jednym nachrapnik był 2cm krótszy od drugiego 🤔wirek: W pierwszym miałam źle wszyta sprzączkę w nachrapniku, co uniemożliwiało zapięcie, a w drugim nachrapnik był własnie krótszy i nie dałam zady zapiąć na koniu.Odesłałam. 🤔
Podpowie ktoś jak wypada rozmiarówka ogłowi HKM? Chodzi mi o model "Marie". 😉 Mój koń ma nieproporcjonalną głowę i jedno ogłowie mam full,drugie cob i nie wiem jaki rozmiar wybrać. 🙄