Ogłowia

Tak, dziękuję. To jakaś dobra marka jest czy takie horze raczej?
to jest marka KRAMER.DE , spoko jest
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
27 maja 2014 21:52
A nie Hooksowa?

Raczej średniej jakości. Lepsze są Gold Medal.
Hooksowa 🙂 ja mam, spoko, okropnie miekkie to moje oglowie. Chyba porownywalne z horze.
Ha, moje Hooksowe ogłowia juz u mnie 😀 Jutro zobaczę czy będą pasowały na mojego zwierza 😀

Zaryzykowałam i wzięłam meksykana Coba, ale wydaje się że po wymianie naczółka będzie w sam raz 😀
Dava   kiss kiss bang bang
28 maja 2014 03:44
Ha, moje Hooksowe ogłowia juz u mnie 😀 Jutro zobaczę czy będą pasowały na mojego zwierza 😀

Zaryzykowałam i wzięłam meksykana Coba, ale wydaje się że po wymianie naczółka będzie w sam raz 😀

Chwal się jakie  😜
Ponieważ w wątku o konserwacji nikt nie odpisuje to zapytam tutaj - do konserwacji ogłowia lepiej kupić olej z woskiem pszczelim, czy balsam z woskiem pszczelim? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź! :kwiatek:
Co Ci wygodniej 🙂 Ja wolę osobiście oleje, ale smar CDM również lubię. Kwestia wygody po prostu
sei   . let's grow old together & die at the same time .
28 maja 2014 12:22
Fokusowa, polecam balsam z Veredusa, chociaż osobiście jestem zakochana w Hamanolu Stubbena i na niego się przerzuciłam 😉
Dziewczyny, może ktoś wie co to za marka? Skóra bdb. jakości, ale nie ma żadnego napisu, ani nic 🙂 dzięki  :kwiatek:
Miałam takie ogłowie kiedyś, ale nie mogę sobie przypomnieć co to 🙁 Za to nie mogę się doczekać testów tego :
equi.dream  łał ! co to za ogłowie? świetne !
No ja właśnie nie wiem do czego ten znaczek wsadzić, wygląda mi bardzo znajomo ale nie potrafię wpaść co to :/
equi.dream, sei czyli jak mi wygodniej? Nie pomogłyście w podjęciu decyzji  😁
Carr Day Martin ma przeurocze puszki, może to Ci pomorze :P A tak serio ja bym brała olej, chociaż to też od rodzaju skóry zależy i od tego, czy konserwuje nowe czy reaktywuje stare
Ja właśnie o nowe chcę zadbać. Generalnie ogłowie będzie używane "od święta", bo mam starego Kieffera do zmordowania i tego nowego będę używać rzadko 😉
Na nową skórę używam Ko Cho Line Carr Daya, właśnie na te cacka na niedzielę 😉 Zabezpiecza skórę, której się długo nie używa.
Bacik to Perfect Sit of Sweden
Moje dwa Hooksy 😉 Niestety Tap Madl dziś nie współpracował zbytnio no i zdjęcia komórkowe. Naczółek w meksykanie zmieniony, bo nie dość że w Cobie był malutki to jeszcze okropny. Meksykan Cob, angielski full. Dziwną rozmiarówkę mają ;/

Dziewczyny, czzy jakas firma dostepna w Polsce poza BR i panem Markiem robi oglowia z profilowana potylica? takie niekoniecznie za miliard zlotych?😉
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
30 maja 2014 18:50
faithWembley Darlington ma na pewno.
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
31 maja 2014 20:06
Teraz my🙂

Co powiecie o oglowiach fair play? Jak skóra? Ktoś ma, używał, cos wie? Będę wdzięczna za opinie 🙂
Zastanawiam sie nad tym http://www.galloper.pl/pl/p/Oglowie-Fair-Play-Cheval/250
Ja używam Fair Play ale model Sydney. Przedział cenowy podobny chyba, przynajmniej taka była podana cena "przed promocją". Ogłowie mamy rok, używane jakoś dwa razy w tygodniu. Było moczone w oleju, teraz regularnie czyszczone i smarowane. Wygląda bardzo dobrze. Praktycznie jak nówka 😉 Bardzo fajnie, miękko poszyte, do skóry też nie mogę się przyczepić. Wiadomo, nie jest to żaden gatunek z superwysokiej półki, bo w niektórych miejscach przy załamaniach skóry było widać jakby mini pęknięcia - ale to raczej kosmetyczna sprawa i po smarowaniu zniknęło.
Nikas Ja mam to ogłowie jakieś dwa lata, użytkowane codziennie praktycznie, czyszczone raz na 3-4msc. Polecam jak najbardziej, mięciutka skóra, nie pęka ani nic. Jedyne co to musiałam dorabiać dziurki w nachrapniku.
A jak jest z rozmiarówką? Jest "normalna"? Czy sa większe/mniejsze niż normalne?
większe
Miałam w rękach dwa egzemplarze FP Cheval- wcale nie są jakieś duże moim zdaniem, mało tego- w jednym nachrapnik był 2cm krótszy od drugiego 🤔wirek: W pierwszym miałam źle wszyta sprzączkę w nachrapniku, co uniemożliwiało zapięcie, a w drugim nachrapnik był własnie krótszy i nie dałam zady zapiąć na koniu.Odesłałam. 🤔
domiwa, to ogłowie jest cudne😉 Ale ten koreczek  😁 😁
Podpowie ktoś jak wypada rozmiarówka ogłowi HKM? Chodzi mi o model "Marie". 😉 Mój koń ma nieproporcjonalną głowę i jedno ogłowie mam full,drugie cob i nie wiem jaki rozmiar wybrać.  🙄
Co powiecie na temat tego ogłowia?  😉 Warto je kupić?
http://www.gnl.pl/oglowie-meksykanskie-schockomohle-london-r-24h.html
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się