Torwar 2009

Troche byla lipa z ta woltyzerka w stepie, jak juz cos pokazywac to zeby robilo wrazenie a nie na pol gwizdka...
O którą ekipę Ci chodzi ponieważ były 3.

Jeżeli chodzi o siwego dużego konia dostał kolki w piątek i stąd tylko stęp.

Nie podoba mi się to co tu czytam. Mi sie wszystkie pokazy podobały bez wyjątku i myślę że każdy bardzo dużo pracy i starań włożył w swój pokaz. Myślę że jeżeli można się czepnąć to tylko ludzi którzy robili fotki z flashem i otwierali nonstop drzwi.

Firstlight, jeżeli fikołek z zadu konia dla ciebie za mało to za rok pokaż co ty potrafisz.
Czy ktoś może pamięta imiona i rasy kuców? Podawane to było w ogóle?
Znajdę to gdzieś w odmętach internetu?
Ja jestem bardzo dumna z mojego dziecka  💃
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
23 marca 2009 08:19
Dramka - ja jestem bardzo dumna z Twojego dziecka i z mojego "przyszywanego" dziecka czyli Oliwii  💃 😅

W ogóle jestem dumna ze wszystkich naszych dziewczyn  😅 i... powiedzcie jak ładnie wyglądają w nowych dresach Himoinsy  😁 😁 😁 😁
A kim był Pan w stroju więźnia? Na jaki temat był ten pokaz?
Zaintrygował mnie ogromnie.
A ja mam wielką prośbę jeżeli ktoś ma zdjęcia z pokazu z ogniem i siwego araba atakującego to była bym ogromnie wdzięczna za ich przesłanie, ponieważ ganialiśmy między stajnią a trybunami  to w trakcie pokazu nikt z nas nie zdążył porobić zdjęć, a zdjęcia potrzebujemy tylko i wyłącznie na pamiątkę 🙂 podam maila na wszelki wypadek i z góry dzięki cola113@wp.pl
slojma   I was born with a silver spoon!
23 marca 2009 08:53
Tania- był to bodajrze mistrz świata w woltyżerce.
Tania,

Właśnie tego Pana koń dostał kolki i ze względu na konia robił pokaz w stępie.

Efka, To Ty!  😵

Dresy mega lansowe  👍
Tania- był to bodajrze mistrz świata w woltyżerce.

A czemu w pasiaku? Czy to piżama była?
23 marca 2009 09:04
Tania- ten pan to (o ile dobrze pamiętam) Adam Susłowski. Miał takie przebranie do pokazu woltyżerki.
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
23 marca 2009 09:05
Dramka ale co "ja"?

Aaa... już rozumiem.To taka scenka była pt "Ścigany" czy coś?
Nie trudno skojarzyć że był to strój więżnia który uciekł z więzienia.. 🤔

Efka, nie widziałam że Ty jesteś "Efka" z volty  😎
Podobny pokaz p. Adam wykonał w Strzegomiu, też w stroju więźnia. Robiło wrażenie 🙂
Nie trudno skojarzyć że był to strój więżnia który uciekł z więzienia.. 🤔

Efka, nie widziałam że Ty jesteś "Efka" z volty  😎

Ja nie widziałam wielu zawodów,pokazów woltyżerki. Nie miałam pojęcia,że są takie free style. Fajne. Nie krytykuję-pytam poprostu.
Myślałam,że paski na stroju dają jakiś efekt podczas ruchu czy coś takiego.
Bischa   TAFC Polska :)
23 marca 2009 09:52
Nasturcja , Notarialna , Slojma , Miloska , Okwiat , Fin , Raven , Amnestria , kujka , Szalona i edytka miło było Was wszystkie poznać  😀 Ewuś fajnie że się udało spotkać , chociaż się okazało że się znamy  😁
Same zawody - w sumie bez rewelacji , zleciało cholernie szybko . Oglądając skoki miałam wrażenie , że w ubiegłych latach było więcej konkursów niż dwa w ciągu dnia ? Jakoś mi się czas między nimi dłużył okropnie . W poprzednich latach tego nie miałam . Niestety Omen mnie zawiódł , ciekawa jestem kiedy wróci do dobrej formy , gdy GP wygrywał z zagranicznymi rywalami 🙄

BIG BOY  😵 🙇 Kapitalny skoczek , rok temu na Torwarze pierwszy raz go widziałam - spodobała mi się jego maść i obserwuję go i jego poczynania i kibicuję , ale to co wyprawiał w tym roku na Torwarze  😲 🙇 Przeżyć nie mogę tej ostatniej przeszkody w GP w rozgrywce - wygrałby  😉 Cieszę się , że Polak wygrał w końcu GP 🙂

Ujeżdżenie - pierwszy raz siedziałam i się nie nudziłam oglądając więcej niż 2-3 przejazdy  🤣 Ekwador  😍 💘 Ta szyja  😲 Rewelka  😜

Pokazy - w sumie dość ciekawe . Jak zrzucę zdjęcia to wrzucę jakieś 🙂
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
23 marca 2009 09:53
Na mnie pokaz p. Adama, mimo że w stępie zrobił naprawdę duże wrażenie. Bardzo fajnie ma zrobiony ten program dowolony, a rzeczy, które wyczyniał na koniu powodowały, że ja osobiście zbierałam szczenę z podłogi. No i ogólnie moim zdaniem pokazy były dużo lepsze niż w latach poprzednich. Bardzo podobały mi się też pokaz z ogniem oraz oczywiście trialowcy!
23 marca 2009 10:00
Bischa L- mi też było miło :kwiatek:
Mnie osobiście zabrakło konkursów skokowych, które powodowały u mnie wzrost adrenaliny.
W poprzednich latach były konkursy równoległe, potęga skoku - tego mi troszkę brakowało.

Poza tym zmiana organizatora wyszła zawodom na lepsze.
Krótkie przerwy - trzeba się było spiąc żeby zdążyć coś zjeść w przerwach.
Bardzo podobał mi się występ Adama Susłowskiego, trialowcy, niedzielny pokaz koni Karoliny Wajdy chwytał za oko.
Podobało mi się  agility, zaprzęg sześciokonny.
Zachwycił pokaz Sitka z siwym.
No i Perełka  🏇

Aktorzy zmusili mnie do wyjścia z hali po drugim jajku więc nie wiem co się działo dalej  w tym dośc żenującym spektaklu😀iabeł:

Generalnie uważam zawody za udane. Trochę niedosytu jest ale niewiele.
pestka

też się wczoraj nad tym zastanawiałam, w pt w czasie wieczornych pokazów wsyztskie figury wykonał w galopie 😉
A ktorzy aktorzy brali udzial?
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
23 marca 2009 10:34
slojma, Hyhy, wiem co mówisz, bo ja też nie wszystkich pamiętam.
Za dużo wrażeń jak na jeden dzień 😁
Mazia   wolność przede wszystkim
23 marca 2009 10:40
Bischa L
zgadzam sie z tobą prawie w 100%, Big Boy jest czad, chociaż po super występie w Poznaniu uważam że na Torwarze był w gorszej formie. Natomiast moim zdaniem Omen powinien mieć innego zawodnika niż Kubiaka, nie pasują mi razem. Z ujeżdżenia bardzo podobał mi się Ekwador, pięknie wyglądał i pięknie się ruszał, w Randonie coś mi nie pasowało, był jakiś spięty, spocony, wkurzony, jakby coś nie tak. Ze skoczków i koni skokowych wielki  👍 dla Potomaka (chudego, niewielkiego ale z wielkim sercem) oraz dla kobyłek Kieconia - Eufori i Urbane. Podobała mi sie też My Lady Ludwiczaka. Reszta Polaków poniżej moich oczekiwań. Zaprzęgi jak zwykle czad, fajne też agility 😉
23 marca 2009 10:43
Notarialna- właśnie te wrażenia. Jedynie pokaz aktorów to była tragedia. Za rok na pewno będę. A teraz czekam na Halowy Puchar Polski w Skochach w Janowe Podlaskim, który będzie już w ten weekend 🙂
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
23 marca 2009 10:45
Ze skoczków i koni skokowych wielki  👍 dla Pokemona (chudego, niewielkiego ale z wielkim sercem)

chyba Potomaka 😉

fakt - wąziutki był ten konik
Mazia   wolność przede wszystkim
23 marca 2009 10:49
DIAKONKA, jasne, ale wstyd, juz poprawiłam 😁
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
23 marca 2009 10:54
slojma, Jak oglądałam to myślałam ze się załamię psychicznie. chyba zresztą można było to dostrzec widząc moją minę pełną zgrozy i zrozpaczenia 😁
A podczas jazdy bez kasków to myślałam, ze wyjdę z siebie. Tak propagują to swoje 'wielkie jeździectwo' to i bezpieczeństwo też powinni mieć na uwadze...
23 marca 2009 10:59
Notarialna- To prawda. A mnie najbardziej przeraziła jazda bryczkami w wykonaniu naszych gwiad..eh szkoda gadać.
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
23 marca 2009 11:16
eee Strassburger nawet sam powoził 😉

ja się zastanawiam - PO CO te gwiazdy?

ani to nie było śmieszne, ani ciekawe, nic nie wniosło. poobijali koniom grzbiety, poszarpali je za pyski i tyle. żeby chociaż rywalizowali w jakimś szczytnym celu.

swoją drogą czy te gwiazdy nie miały jakiegoś instynktu samozachowawczego, który zakazałby im takiego błaznowania?

aha - niektórych z tych "gwiazd" zupełnie nie znałam 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się