Oj będzie goręcej 😉 Mam nadzieję, że dowiemy się, czy Tywin Lannister naprawdę sra złotem 😎
buyaka, dokładnie tak było na tym wyjaśnieniu. Były wklejone kadry z filmu, więc poparte mocnymi dowodami.
Też już się doczekać nie mogę!
flygirl, no żałuję, że dalej nie czytałam, bo teraz to już bez tego dreszczyku będzie, jak wszystko w serialu zobaczę 🙁
Serial o tyle ciekawie ukazuje książkowe wątki, że Martin grzebiąc przy scenariuszu trochę inaczej może nakreślić dane sytuacje i bardziej sugestywnie ukazać co się mogło zdarzyć 😉
Chociaż i tak jestem w szoku, że osoby nie znające historii są w stanie się połapać o co biega. Ale i tak wow i dalej oglądam z radością 😀
flygirl przeczytam po maturze na pewno 🙂
Polecicie coś w stylu Bones lub Housa? Breaking Bad mnie wynudziło doszczętnie i zniechęciłam się do poszukiwań
Ostatni odcinek GoT - oł jeeeee, wreszcie 🏇 😀
Oglądacie "About a boy"? Bardzo przyjemne. Co więcej, odcinki mają po ok 25 min, więc nie pożerają za dużo czasu
cavaletti, a Sherlocka BBC już widziałaś? Podobna konstrukcja postaci co w Housie ("House" był bodajże na nim wzorowany), mogę zagwarantować, że nie będziesz się nudzić 🙂
Właśnie "Sherlock" zachęcił mnie do seriali, wcześniej niejasno kojarzyłam je z jakąś Plebanią, sitcomami. Potem poszły GoT, Doctor Who, Hannibal i te skojarzenia jakby się nieco zmieniły :P . A wy raczej przekonywałyście się do seriali, czy oglądałyście zawsze, tylko tytuły się zmieniały?
cavaletti, a widziałaś Mentalistę? Widzę że raczej procedurale cię interesują 😉 Może The Good Wife? Dexter?
Seriali jest sporo do wyboru, proponują zobaczyć 2-3 odcinki i jak nie podchodzi to odpuścić. Ja Breaking Bad widziałam hmmm 2 odcinki? I umarłam. Powiedziałam NO MORE xD
Polecam Hell on Wheels, bardzo fajny serial, klimat ma dla mnie jedyny w swoim rodzaju.
Wyj, no jak już to na odwrót, Sherlock BBC ma ile, 4 lata? House zaczął się zdecydowanie więcej.
House zaczął się w 2004 roku 😉
Ja ostatnio zaczęłam "The client list", trochę zbaczam z tematów znowu, ale nawet mi się podoba, choć jest tak bardzo nieprawdziwy.
Dr House był wzorowany na Sherlocku... Sherlocku Holmesie 😀 wymyślonym przez Doyle'a
Twórcy nie ukrywali zasługi tego motywu w serialu, stąd się zresztą wzięły nazwiska bohaterów Holmes - House oraz Watson - Wilson 🙂
O kurczę, a myślałam, że to ja jestem dziwna, że przez Breaking Bad nie udało mi się przebrnąć. Próbowałam, z 7 odcinków obejrzałam, ale to był pierwszy serial, którego po prostu nie dałam rady obejrzeć.
I tak jak mówi xxagaxx polecam Mentalistę 😉
ja jestem teraz na bierząco z GoT, Suits, Revolution i True Detective - ten ostatni to miazga! 😜
Obejrzałam wczoraj pierwszy odcinek kolejnej serii Californication i cóż, szału nie ma. Już mi się chyba Hank przejadł.
BitSmoked, no chyba ze tak 😉 Ale serial BBC powstał później.
Strucelka, dla mnie True Detective strasznie się momentami dłużyło. Mocny, do szpiku kości prawdziwy serial, ale ciężki.
Nie rzucił się komuś w oczy najnowszy Supernatural z polskimi napisami? :kwiatek: Od biedy angielskie też mogą być.
Edytka, wreszcie 😎 obejrzałaś już? Ja nie mam czasu jakoś, może dziś wieczorem mi sie uda
Obejrzałam. Będzie się działo w 2 serii! 😀
Gdzie znalazłyście Devious Maids?
Ja seriale ogladam tutaj
http://streamallthis.me/ lub tutaj
http://watchseries.lt/ edit. zakończenie najnowszego odcinka Arrow - o ja 🤔
Dawno nie wkręciłam się w żaden serial.
Dziś od rana nie mogę oderwać się od Almost Human.
Szkoda tylko, że podzieli los Firefly i skończy się na jednym sezonie 🙁
Znajdę gdzieś napisy do 3 sezonu Desperatek? NapiProjekt mi nie znajduje. 🙇
cavaletti, a Sherlocka BBC już widziałaś? Podobna konstrukcja postaci co w Housie ("House" był bodajże na nim wzorowany), mogę zagwarantować, że nie będziesz się nudzić 🙂
Właśnie "Sherlock" zachęcił mnie do seriali, wcześniej niejasno kojarzyłam je z jakąś Plebanią, sitcomami. Potem poszły GoT, Doctor Who, Hannibal i te skojarzenia jakby się nieco zmieniły :P . A wy raczej przekonywałyście się do seriali, czy oglądałyście zawsze, tylko tytuły się zmieniały?
Sherlocka próbowałam obejrzeć, ale po 20 min oglądania zasypiałam, więc nie jest to dla mnie 😁
cavaletti, a widziałaś Mentalistę? Widzę że raczej procedurale cię interesują 😉 Może The Good Wife? Dexter?
Seriali jest sporo do wyboru, proponują zobaczyć 2-3 odcinki i jak nie podchodzi to odpuścić. Ja Breaking Bad widziałam hmmm 2 odcinki? I umarłam. Powiedziałam NO MORE xD
Polecam Hell on Wheels, bardzo fajny serial, klimat ma dla mnie jedyny w swoim rodzaju.
Kończę właśnie oglądać Fringe. Kolejny świetny serial i pochłonęłam prawie 5 sezonów (po 22 odcinki) w nieco ponad tydzień. Chcę kolejny taki 😀 I faktycznie, ten to też procedural (a przynajmniej początkowe sezony)
Pooglądam co polecacie, może coś mi przypasuje 🙂
gdzie mozna obejrzec online najnowsze odcinki 2 broke girls? z chomika pousuwali 🙄 🙄
A ktoś może wie, na jakim serwisie teraz można dorwać amerykańskie Hell's Kitchen bez żadnych rejestracji i płacenia? W google wyskakuje mi z uporem maniaka polska wersja... :/ Kiedyś oglądałam sobie na kinomaniaku, ale teraz brak 🙁
Ostatni odcinek GoT przeboski. Uwielbiam Tyriona, a ostatnia scena procesu mega. Nie rozumiem czemu moi znajomi uważają, że to jakiś durny serial o tematyce rodem ze średniowiecza i nie dają się przekonać do obejrzenia nawet jednego odcinka. Przecież to jest mistrzostwo!
CzarownicaSa, http://watchseries.sx/serie/hells_kitchen aaga84, a mnie jakoś nie przekonuje. Czytam książkę, oglądam serial, ale... bezszał.