Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

baffinka, ruszamy jak mi paszport wreszcie wyrobią, bo wyrzuciłam go po ostatnich zawodach do kosza razem z moją i Brzask  książeczką zdrowia 😉 Dobrze, że tylko strzałki.
Haha brawo  😀 z wyrzucaniem paszportów jeszcze się nie spotkałam 😁
mils   ig: milen.ju
18 kwietnia 2014 00:34
O rany, jak wam zazdroszczę tej radości u koni! Techo to ostatnio niemal zdechły... Zaczynam się obawiać, że zapadł na jakąś depresję. 😁
Dzionka chwal się obowiązkowo jak tylko zaczniecie starty!
Karmelek1700 częściej pokazuj się z Młodzianem, z roboty byś coś pokazała. 🙂
Dzionka, Dzionka, epk, piąteczka! Zostałam tak wytargana we wtorek, że do dziś ręce czuję 🙂 Chociaż tu nie tyle wiosna, co moje lenistwo zadziałały 😉 Chciałam młodemu przymierzyć drugie ogłowie, w którym miałam wpięte wędzidło skórzane, ale nie chciało mi się wędzidła przepinać. Okazało się, że młody totalnie nie respektuje skóry i radośnie galopowaliśmy sobie po placu aż się zmęczył  😁

Dino wczoraj też lekko do przodu 🙂

baffinka, dobrze, że to tylko strzałki!

mils, taka deprecha to też wiosenna. Mi tak Dinozaur często na pierwsze cieplejsze dni reagował.

Karmelek1700 wow, fajnie masz z tymi konsultacjami, jak będziesz mieć jakieś foty/filmiki wstawiaj! No i proszę o relację, jak było  :kwiatek:
kujka   new better life mode: on
18 kwietnia 2014 08:03
Isabelle, nie mam sweet foc Gibka poki co, czekam az ktos bedzie chcial do nas przyjechac i pofocic ladnie na treningu 😉
Zubrzyk boski! <3

Powkurzam Was, bo Gilek chodzi bdb ostatnio. Drobne nieporozumienia mielismy w zeszlym tygodniu, ale zmienilam lek w siodle na szerszy i kon chodzi jak marzenie 🙂
kujka   Mój koń też jak marzenie dzisiaj, to nie zazdraszczam  😁

Nowe siodło i w końcu TRENING  💘  Chociaż z inną osobą niż zazwyczaj, ale wprawne oko z ziemi zawsze się przydaje, zwłaszcza jak trzeba konia przejeździć 😉
foty by juliadna, siodło od magrat, filmy jeszcze mam by GosiaG  😁

kolebka, pieknie się prezentujecie!
kujka, szok,  jak siodło może wpływać na konia.  Super.
Ale nie muszę zazdrościć,  bo młody dziś też chodził jak marzenie 😉
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
18 kwietnia 2014 21:28
Dziewczyny, uwierzcie mi, że nie ma co narzekać, bo wszystkim koniom fochy w końcu przejdą 😉

kolebka super się Olimp prezentuje! Będziecie coś startować w tym sezonie?

Ja niestety melduję, że mamy pierwszą w życiu kontuzję...
Z tego co zapamiętałam w natłoku informacji i totalnym amoku, to Księciunio ma naderwane więzadło między trzeszczkami w lewym przodzie, a w gratisie (choć to póki co nie jest największy problem) zaczyna się pojawiać osteochondroza w stawie pęcinowym...
Jestem załamana 😕 Zwłaszcza, że przytrafiło nam się to teraz, w nowym domu, miesiąc przed rozpoczęciem sezonu...
Póki co Belfast dostał ortopedyczne podkowy, ma karcer boksowy + spacery w ręku, na razie przez miesiąc. Wet przyjedzie na kontrolę po świętach to dowiem się więcej, aczkolwiek obawiam się, że potrwa to znacznie dłużej.
W gratisie mam parę fotek z dzisiaj, bo tylko pozowanie nam pozostało...

Pozdrawiam cały Kącik i pamiętajcie dziewczyny, żeby za dużo nie narzekać! 😉
Strucelka, nie łam się nooo, miałaś się trzymać 🙂 zobacz jaki on piękny! 🙂
ej_anka , Kastorkowa , Karmelek1700     :kwiatek:
xxmalinaxx idziecie jak burza , widać postępy 🙂 A Lila jak wysmuklała ! 😉
Strucelka  zdrówka ! trzymajcie się 🙂

Z kuleczką pozdrawiamy serdecznie kącik ! 😀

Strucelka, o rany, współczuję strasznie 🙁 Ale oboje świetnie wyglądacie!

kolebka, super wyglądacie, pełna elegancja 🙂

dommaz, śliczna kuleczka, pokaż coś z jazdy!

Ruszam do szaleńca 🙂
kolebka super wyglądacie  🙂

Strucelka trzymaj się  :kwiatek: Tak to już jest z naszymi końmi, że mimo chuchania i dmuchania kontuzje się zdarzają. Będzie dobrze !
Dziękuję, przekaże Panu Koniowi  :kwiatek:

Dzionka mój się juz ogarnął, czas na Twojego  😁 Olimp jak mnie dzisiaj zobaczy, to biedny chyba zwątpi w sens istnienia.. Tyle pracy pod rząd  🤣

Strucelka przykro mi, szkoda 🙁  Problemy ściegnowe są najbardziej upierdliwe, miałam 6 mies z głowy  🙄  Uściskaj Pączka!
A startować zamierzam, jak skończę studia i znajdę jakąś pracę (haha...) - póki co wiodę ubogie życie studenta z notorycznym kryzysem seksualno-ekonomicznym.. Patrzę do portfela, a tam ch*j  😉
Chcę się pokazać w N i C, więc muszę tez trenerkę ściągnąć, także na razie byłoby za dużo szczęścia na raz.
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
19 kwietnia 2014 13:09
Mam pierwszą porcję zdjęć, jak tylko dostanę filmy to też się podzielę!
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Super dogadałam się z trenerem, jego podejście jest niesamowite! Zero walki, nic, przypomnę, że to pierwszy skokowy trening tego konia, a w życiu odbijał się dokładnie 3 raz ze mną na grzbiecie. Dużo było nowości, ale dzielnie dawaliśmy radę, MY, bo ja swój ostatni skokowy trening miałam na przełomie 2012/2013!
Dużo urozmaiceń, widziałam, że bardzo się to podobało mojemu Nev 🙂 Mi zresztą też! Było nam to potrzebne i teraz wiem, że pomimo zaplanowanej - konkretniejszej pracy w kierunku ujeżdżenia trening skokowy wpisuję w grafik 😉 A jak tylko będą kolejne konsultacje z BSJ jadę bez wahania. Polecam, bardzo 🙂
Ja nieLOT, Nev bardzo LOT 🙂

Strucelka dużo zdrówka życzymy!
dommaz ale ma spojrzenie 😜
kolebka suuuper ! 😀
A ja kupuję ujeżdżeniówkę! Miałam dzisiaj jazdę próbną i koń chodzi przeeeświetnie. Ja się muszę w niej odnaleźć, bo znów dziwnie mi się siedziało, ale dam radę 🙂 Zabrałam męża do pracy, mam więc i relację 🙂

Galopowało mi się niesamowicie, wchodzimy na jakiś nowy lewel z tym galopem. Fajnie, widać że lonże pod tym kątem dają efekt w końcu i koń zaczyna się fajnie równoważyć.
Dzionka ale usmiech 😀 a co to za siodlo?🙂
faith, no śmiesznie jest, jak koń ma zmianę chodzi jak kot i płoszy się własnego cienia 😉 Siodło to euroriding Diamant. Trochę za szeroki, muszę dokupić podkładkę. I parę czapraków DL, co za pech 😁
19 kwietnia 2014 15:09
Dzionka, i owijki! Bez owijek nie ma dresa <3

Struc, oby to byla pierwsza i ostatnia kontuzja, duzo zdrowka!

kolebka, piekne te foty 🙂 masz wiecej
kujka, mówisz 😉? No jak mus to mus, trzeba będzie kupić ze dwa-trzy zestawiki 😍 Jak Gilson dzisiaj chodził?
Dzionka ja tez sie powoli rozgladam za nowym, i nie moge sie zdecydowac😉 ae z niemiec bede cos sciagac na pewno, koszta milsze😉 a szmaty nowe zawsze mile widziane, tym bardziej jak jest argument zmiany siodla;D
Karmelek bardzo fajnie te skoki wygladaja! mimo poczatku🙂
Strucelka trzymam kciuki za kucyka, obyscie szybko doszli do siebie🙂
kolebka rudy jest mega! tez sie czaje na county tylko cholera za dlugie chyba na nie bedzie, ja z metra cieta :/

My sie na razie lonzujemy albo obijamy, ja chora, siodla nie ma, ogolnie warunki niesprzyjajace 😉 no ale dzis za to strelilam sobie sesyje z moim psiapsiolem fotografem i grypa gratis ;D od tygodnia usiluje sie wyleczyc, ale slabo idzie😉 przynajmniej pogoda nam dopisala 🙂
pochwale sie probkami🙂
19 kwietnia 2014 16:03
Dzionka, mowie! Kupuj, bedziemy sie wymieniac zestawami i robic focie jak prawdziwe qniarecki! 🤣

faith, pierwsze na profilowe  😎

Wracam wlasnie od Gilsona, ktory wciaz chodzi bardzo milo 🙂 az mi szkoda, ze jutro nie jade do stajni!
19 kwietnia 2014 16:09
Strucelka zdrówka, trzymam za Was kciuki!
Dzionka kupuj, fajnie wyglądacie w wersji ujeżdżeniowej. 🙂 kujka ma rację, obowiązkowo jakieś fajne kompleciki musicie mieć!
Karmelek1700 świetnie wyglądają Wasze skoki! Ty nielot? Daj spokój, dosiad masz bardzo fajny, chętnie zapożyczę. 😁
Dzisiaj mieliśmy fotografa. 🙂 Tesek odczuwał chyba ogólną niemoc, ale coś tam udało się nam zrobić. 🙂 Jak dostanę zdjęcia, to się podzielę.
Dzionka a jest sens kupowanie ujeżdżeniówki, która nie jest dopasowana do twojej nogi? Nie lepiej poszukać lepiej dopasowanego siodła. Niech się wypowiedzą bardziej obeznani, ale jak dla mnie to siodło ni huhu do twojego uda, łydki.
eloise., wydaje mi się, że jak dobrze usiądę to pasuje mi do nogi. Tu np.:

No ale może pójdę z tym do odpowiedniego wątku.
Faith fajne foty. Ładnie wyglądasz w tej sukni  😀

My wracamy już na dobre 😀 Jeszcze czekam na kowala po świętach, żeby zrobił kopyta przed zawodami.
Trener ostatnio zapracowany, więc my wybrałyśmy się do niego tym razem. Baba w obie strony bez problemu weszła do przyczepy. Mam nadzieję, że będzie tak cały sezon bez pajacowania  🤣 Za to Ruda przez 2 godziny biegała po padoku i się darła jak nas nie było  🤔wirek:
W każdym razie Arenka jak zawsze złota- dla niej mało istotne co ja odwalam do góry. Ona zawsze stara się znaleźć po drugiej stronie  😍

Dzionka Ty w ogóle masz zawsze taki zaciesz, że aż miło patrzeć  :kwiatek:  U mnie to mina, jak na ścięcie  🤣

kujka  dzięki  :kwiatek:  Mam więcej, ale wszystkie z galopu  😁 Trening był poświęcony poprawie chodów, bo Pimpek nauczył się galopować jak prosiaczek tuptuptuuuup wyciągajac mi ręce w dół tak, że czułam się jak gibbon 😉 Szyja okrągła to nie szyja zawalona, haha.
Na szczęście korekta zadziałała, dzisiaj jeździliśmy sami i było smakowicie 🙂 Także w nagrodę były drążki, raz w tyg obowiązkowo!
Baffinka juz dawno mialam to napisac
Bardzo lubie wasze zdjecia ze skokow, technicznie to pewnie i tak sie nie znam, ale zawsze bije od nich taki spokoj i luuuzik
Jakby to bylo takie proste, naturalne ot hop i juz
Zadnego spiecia i zadecia
Tworzycie fajna, zgrana pare 🙂
19 kwietnia 2014 19:17
baffinka tradycyjnie już, bardzo fajne podskoki. 🙂
Pozdrawiamy! 🙂
Zazdroszczę Wam postępów, ale już po Świętach mam wrócić w obroty, ponoć...

Za to na święconkę jeździmy bryczką 🙂 Zdrowych, pogodnych życzę, kochani!

Karmelek1700, jakbyś nie napisała, w życiu bym nie powiedziała, że nie skaczecie regularnie. Fajnie wyszliście!
Atea, ale czad! To się nazywa Święconka 🙂
baffinka,  dobrze słyszeć, że już dobrze z kopytami. A zdjęcia jak zwykle super!
Dzionka, jaki zaciesz 😀
faith, omg, piękne!!!
dommaz, masz jakieś fotki z pracy?
Strucelka, trzymajcie się, trzymam kciuki, żeby leczenie przeszło szybciutko!

Młody wiosennie:

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się