Teraz sobie jeszcze przypomnialam ze najlepiej mi koń funkcjonował na tej paszy http://opti-shop.pl/pl/p/RE-LEVE/223 i faktycznie wydaje sie idealna! bo ma tylko 7,8 % skrobii przy normalnym poziomie energii. Zreszta bardzo ta pasze dla folblutów polecają. Mnie juz na taki wydatek nie stac, ale jesli ktos ma podobny problem do mojego to zdecydowanie polecam 🙂
Jaką paszą niskoenergetyczną mogę zastąpić owies u kobyłki trakeńskiej, która spala się na każdym treningu/w każdym terenie, która chodzi około 3-4 razy w tygodniu? Dodam, że codziennie wychodzi na dość sporą łąkę. Z góry dziękuję 😉
Dla ludzi z moich okolic polecam zakup paszy w Damasławku w gospodarstwie Pana Jóźwiakowskiego - 36 zł za worek Besterly Basic to stała cena. Mają też inne pasze, ale dokładnego zasobu nie znam, bo ja kupuję Basica.
Dla ludzi z moich okolic polecam zakup paszy w Damasławku w gospodarstwie Pana Jóźwiakowskiego - 36 zł za worek Besterly Basic to stała cena. Mają też inne pasze, ale dokładnego zasobu nie znam, bo ja kupuję Basica.
Wow 36 zł?! U mnie nigdzie nie mogę dostać od ręki, jedynie na zamówienie minimum pół tony, worek za 49 zł 🙄
A może mi ktoś podać skład Basica? Bo w necie są tylko tabelki z witaminami, energią. A ja bym chciała wiedzieć co jest w środku (pszenica, owies itp.) Ktoś ma worek i może sprawdzić czy jest na opakowaniu skład?
Misia pytaj archeo ona podawała w takiej formie jęczmień, ja daję od kilku miesięcy śrutę jęczmienną i przy koniach mający problemy z utrzymaniem masy (mój ma 25 lat i nadal jest intensywnie użytkowany wierzchowo) jęczmień to zbawienie 😉
Czy ktoś korzystał z saracen bio life balancer? Mam konia w intensywnym treningu,obecnie je westerm struktur marstalla w proporcji 2 miarki musli na śniadanie,1 owies 1 musli na obiad i 1 miarka otrąb i 1 musli na kolację.Jest ok,ale mój koń jest wybrzydzającym pieskiem francuskim i co 4 tygodnie nudzą mu się pasze i muszę je zmieniać bo inaczej jadł nie będzie. Zastanawiam się nad przerzuceniem go na balancera saracena i w sumie nie wiem czy mu to wystarczy.Korzystał ktoś? Dodam że muszę mu konstruować dietę tak,aby było jak najwięcej składników w najmniejszej ilości paszy,bo nie lubi mieć kopiato w żłobie.
Ja podawałam młodemu koniowi zaczynającemu pracę. Tego balancera z założenia daje się bardzo mało (ja dawałam ok 600g). Tylko jeśli obecnie dajesz 4miarki musli westerna, to balancer moze miec troche za mało kalorii.